DIY Dienstag - Köksklocka

Jag har letat efter köksklocka ganska läääänge, och en mattpiska. Jag var i knalleland. Inne i Eko. Jag kollade på klockor och såg inget jag gillade. Då så jag en klocka som precis hade kommit in. Den hade inte ens någon prislapp... Så jag gick till pristerminalen men fick inte upp något pris. Jag trodde den skule vara för dyr men at fråga kostar inget. I Kassan tog de fram priset, 59 kronor! Jag köpte den direkt! (Och en mattpiska) Men färgen var inte den finaste men sånt ät lätt fixat!


Målningen blev extremt ojämn. (Jag borde antagligen ha ruggat ytan först...) men ändå ganska nöjd!

Jag satt uppe halve natten och målade. Så mycket skrymslen... Man kan måla om ALLT det är mitt tips denna veckan. Ibland behöver man förbehandla det man ska måla med att t.ex rugga upp ytan så att färgen fäster bättre. Ibland kan du behöva slipa bort all tidigare färg men det är värt arbetet.
 

Antagningen eller borttappningen

Apropå Komvux. Jag hade inte planer på att läsa på Komvux egentligen. Jag skulle ha läst på högskolan men det hände någonting. Något mindre bra.

Jag gick ur gymnasiet 2008, sedan dess har jag studerat på Högskola/Universitet. Jag har sökt in varje termin. Den här gången sökte jag bl.e Mönsterkonstruktion. Jag komer sällan in på den kursen då mina gymnasiebetyg är för låga och när jag väl har kommit in så har jag inte haft tillfälle att studera den. 

Den fredagen då de mesta hade fått sitt första besked tyckte jag att det var lite konsitgt att jag inte hade fått mitt. Jag gick in och kollade och såg att det inte fanns registrerat att jag hade sökt!? Jag kontaktade Antagningen och sade ifrån. Där började en lång mailkonversation. I 1a mailet frågade de efter min bekräftelse på ansökan, som jag inte hade. Jag förklarade då att sedan 2008 har jag fått två stycken bekräftelser. Min allra första och en för när jag hade gjort en sen anmälan. (Jag har vart under intrycket att jag blev registrerad 1a gången och att man sedan bara fick vid sena anmälningar) Vad fick jag till svar? exakt samma som i den första. Det fick jag även i det tredje. Fjärde försöket och fjärde personen från antagningen gav mig äntligen ett ordentligt svar. Hon gjorde som jag bad och kollade så att det inte fanns någon bugg på mitt konto och sedan var det över. Jag visste att det inte fanns någon chans för mig att komma in på mönsterkonstruktion. Om dem hade lagt till mig i kön hade jag ändå hamnat längst bak i den.

Jag kollade antagningsstatistiken på kursen för komande termin. Om min ansökan inte hade tappats bort hade jag kommit in. Samtliga insökningskategorier hade lägre betyg än mig... Bittert!

(Flera har narrat mig för ovan och sagt att jag "glömt trycka på knappen" men... jag har ett par OCD. En av dem ger mig inte den möjligheten att kunna glömma av att trycka på knappen... så nej, jag har inte glömt.)

Komvux

Jag var nästan klar med gymnasiet och hade planerat ut mina nästkommande tre till fyra år. Plugga sjuksköterska, ta examen och sedan flytta utomlands. 

Det gick jättebra ända tills jag insåg att jag inte ville plugga sjuksköterska. Jag var så skoltrött. Jag fick ångest av att försöka och plugga så till sist slutade jag. Ända sedan dess har jag försökt hitta vad det är som jag vill göra. Utan ett deifinitivt resultat. Jag vet att jag vill skriva, tatuera och jag tycker om sjukvård, eller bara att hjälpa andra överhuvudtaget.

Jag har haft svårt för att ta tag i det och fått många käppar i hjulet. Jag har förstått att det är okej att inte veta vad man vill. Jobbigt men det är okej. :)

Jag drar mig för att ta tag i det. Jag är desvärre lite väl feg. Men att vara feg leder ingenstans så.. de é ba té att ta tag i hornen!

Så jag har kontaktat komvux för validering till USK'a och för tyska. Så nästa steg blir USK'a och MER språk. Känns jätteskönt att få det gjort! Jag har även skaffat mer träningskläder så att jag kan motionera mera. I förrgår satte jag mig och skrev på ett av verken och fick nedskrivet det mesta av storyn, saknas en del fortfarande men det kommer. Och ja, jag känner mig fortfarande schizofren när jag "författar" (prova och skriv under en längre tid så vet ni vad jag menar).

Jag lovade mig själv att jag skulle vara i produktiv i år och jag tänker fortsäta att hålla det löftet!
 

Anthony Lee

Jag är ingen dansare. Jag har inte den kordinations förmågan. Jag tittar på istället. Jag följer flera dansare på Youtube. Här är en av dem. Så jävla bra!


Illervakt

Min bror är bortrest så jag passar Bamse (hans iller) medans han är borta. Bamse och jag är inte bästa vänner precis men han fick faktiskt flytta hem temporärt till mig ändå.

Bamse är söt men väldigt vild. Jag har redan ett par nya bitmärken från honom. Jag fick kånka ned en dörr från min vind så att jag kan separera honom från katten när jag inte är hemma (tungt!) och illersäkrat HELA köket... Men det räckte inte...


Saga och Bamse. Saga är sur på mig för att jag tagit hit honom och Bamse vill bara leka...


Imorse när jag gick ut i köket låg det en damtuss större än Bamse  själv på golvet. Jag hade inte tid att undersöka detta men skyndade mig istället hem från jobbet. Så... När jag väl kom hem kunde jag inte hitta Bamse. Då märker jag att den rackaren har haft sönder underredet vid kylskåpet och klättrat in bakom... Jag ropade på'n men fick inget svar. Jag hade panik i ett par minuter. Jag trodde han var död.. Att ringa min bror och säga "-Bamse har dött. Han klättrade in bakom kylskåpet och fick en stöt" var inte bland det som jag hade planerat denna dag... Till slut efter lite mer ropande så kom han dock ut. Det var dock inte lätt då han är lite för fet. *sigh* Sedan spenderade jag tiden med att illersäkra kylskåpet... 
Jaja han är iaf ganska rumsren...


Satte dit lite mer plankor efter att jag tog bilden. Om han lyckas ta sig ändå är det raka vägen hem med honom.

Ringde in till Agria direkt efteråt och försäkrade Saga. Om olyckan är framme vill jag att hon får så bra vård som möjligt.

Not Drunk Enough

Klockan är nästan fyra på natten, Jag kan inte somna, igen. Jag sov fem timmar igår natt och idag får jag nog inga timmar. Min sömncykel är rubbad, helt rubbad.

anyways...

Jag försöker vara lite produktiv så jag låg och försökte komma på ett karaktärsnamn för en... individ i ett av mina verk. Jag vill at det ska vara ett stark, hårt nästintill troglodytiskt namn. Jag har hittills kommit på Rum och grogg. Jag tror det är min kropps sätt att säga att jag bör ta en sängfösare. Jag känner mig lite so Jack Sparrow när han ska bege sig för att leta rätt på ett nytt skepp (tror det är i slutet av trean). Han håller upp sin kompass som ska peka mot "the object of desire". När han gör det pekar den mot hans rum. Så med andra ord kommer jag kanse inte få något av det som jag för tillfället vill ha först jag plockat upp flaskan...

Ganska passande låt med tanke på temat! ha! 
Lyssnat lite för mycket på Ed... behöver ny musik för Ifånen.

DIY Dienstag - Tyger

Jag älskar tyger. Jag har sedan tidiga år samlat på loppis tyger. Hittills har jag lyckats fylla ett litet skåp med fynd i varierande längder. Häromdagen snubblade jag, pga en gammal klasskamrat, in på spoonflower .


Kolla på tygerna som visas på deras första sida! Nörden och tygsamlaren i mig dreglar! Dem har ett tyg med rymdskepp på, i ett 8bit stuk, jag skulle älska att sy en klockad kjol i ett sånt tyg... asnajs!!!
 
 

Check in

Just in? Nu har det gått ett bra tag sedan jag uppdaterade alls. Dels för att jag inte ville att bloggens inlägg skulle dyka upp i mitt flöde och dels för att jag har varit lat/trött/upptagen/all of the above. Men den första är löst.

Jag jobbar fortfarande på transcom. Jag kommer förhoppningsvis fortsätta jobba där ett bra tag till, jag trivs som en fisk i vatten.

När det gäller studier så är jag fortfarande.... Villrådig. Jag sökte in till en kurs men den ansökan blev borttappad... (Historia för ett annat tillfälle). Så jag sökte språk. I höst kommer jag även läsa Tyska på KOMVUX. För att få läsa tyska på högskolenivå behövde man tydligen ha det. Så snart är det prövning! Råplugg tills dess så att jag kan få hoppa över steg ett och två.

Jag har mycket mer att berätta men nu måste jag till jobbet :)

RSS 2.0