Lingon och kardemumma kakor

Nu var det länge sedan jag la upp ett recept! Jag bakar ite lika ofta då jag verkar ha en gluten allergi/känslighet.
Men det finns ju glutenfritt mjöl!


Blir ca 16 småkakor.

3 dl glutenfritt vetemjöl
1 dl florsocker
1 msk kardemumma
150 gram smör/margarin
ca ½ msk vatten
Lingonsylt

Blanda alla torra ingridienser i en bunke. Tärna smöret och arbeta ihop det ordentligt med dem torra ingridienserna. Ha nu i knappt ½ msk vatten. Degen ska bara hålla ihop och för det behövs det knappt något vatten alls.
Ställ in degen i kylskåpet och låt den kallna i minst 10 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en plåt och vänta på ugnen och degen.

Använd två teskedar och lägg upp skedstora klumpar på plåten.
Tryck lite lätt i mitten på varje klump med pekfingret.
Klicka ned lingonsylt i hålen du nyss skapat. Inte så mycket sylt utan bara så att det fylls lite.

Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills det får lite färg.

Ta ut och njut tillsammans med lite mjölk eller saft.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback