Kalabalik på jobbet

I förrgår så hade jag en väldigt dålig dag på jobbet. De var den "dära" tiden i månaden och jag hade feber, ont och hade såna dära härliga värme svallningar. Den sistnämnda var ytterst passande dagen till ära då det varmt väder. 
 Allt det andra (sjukligheterna) kunde jag kurera med Treo. 

Allt gick bra, jag var bara lite ur spel. Jag gjorde kanske två-tre missar under passet. Mot slutet av passet så gick jag ut med soporna och på väg tillbaka in så nös jag till. Då började jag blöda näsblod. Ingen big deal heller. Bara att sätta lite papper i näsan i några minuter och sedan är det över. Trodde jag...Men det bara forsade blod (härligt ämne eller hur? ;p haha). Jag har i hela mitt liv aldrig haft ett sånt näsblod! Det bara blödde och blödde. Jag kunde inte sätta i en tuss för att jag blödde rakt igenom det direkt på några ynka sekunder. Luta tillbaka huvudet var inte heller en bra ide för att... det rann så jävfla mycket.
Jag berättade för min "chef" och hoppades att det skulle bli bättre men nehe då... Jag började ringa efter en ersättare som kunde komma in och göra resten av mitt pass men jag fick inte tag på någon. jag och min chef försökte lösa det men...ja..
Vid ett tillfälle i allt detta så hade jag massa papper fast tejpat på näsan och jag kände mig som någon ny version utav en myrslok. 

Efter 10-15 minuter så slutade det äntligen och som tur var kunde jag göra resten av passet men asså... Det är nog det värsta och skummaste som hänt mig medans jag jobbat. 
Jag blöder dessutom aldrig näsblod. Jag kan räkna dem tillfällena på ena handen.

Jag lägger inte upp en bild. Istället får ni visualisera denna nya myrslok/mumifierade näsan.

Rött och turkost


Direkt från H&M's rea. Den röda väskan är jättefin. Jag har beställt den en gång innan men fick hem en väska som var helt mosad(RETURNED IT!). Chansade och fick hem en perfekt!

FixedEfter att ha stirrat på fiolen och sedan på internet så har jag äntligen hittat delarna jag behövde för att fixa den.

Jag önskar dock att jag hade gjort rent på skrivbordet innan jag tog fotona haha. Ett dammlager täcker fotona... gawd... 

Nerd GirlLöjligt kär i spel. Vill ha massa mer och en till konsol. Jag vill ha en hel radda med spel på en konsol hylla jämte teven. Gärna med en liten Chocobo figur jämte :)
Jag fick hem två nya spel. Dragon age 2 och FF13-2. Jag längtar tills att jag varvat dem.
Min Xbox och min gamla Playstation 2 är nog kanske dem köpen som jag är mest nöjd över.

Kan ni gissa min favorit genre?

Lingon och kardemumma kakor

Nu var det länge sedan jag la upp ett recept! Jag bakar ite lika ofta då jag verkar ha en gluten allergi/känslighet.
Men det finns ju glutenfritt mjöl!


Blir ca 16 småkakor.

3 dl glutenfritt vetemjöl
1 dl florsocker
1 msk kardemumma
150 gram smör/margarin
ca ½ msk vatten
Lingonsylt

Blanda alla torra ingridienser i en bunke. Tärna smöret och arbeta ihop det ordentligt med dem torra ingridienserna. Ha nu i knappt ½ msk vatten. Degen ska bara hålla ihop och för det behövs det knappt något vatten alls.
Ställ in degen i kylskåpet och låt den kallna i minst 10 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en plåt och vänta på ugnen och degen.

Använd två teskedar och lägg upp skedstora klumpar på plåten.
Tryck lite lätt i mitten på varje klump med pekfingret.
Klicka ned lingonsylt i hålen du nyss skapat. Inte så mycket sylt utan bara så att det fylls lite.

Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills det får lite färg.

Ta ut och njut tillsammans med lite mjölk eller saft.

Mer troende

Återigen går jag till ettämne som bni lst ett par gånger för mycket. Jag tror på spöken men jag VILL INTE tro på dem. Jag har vart hemma hos en ett par gånger nu och hon har haft ett spöke. Hon bad dock denne gå och sedan dess har inte spöket vart där något mer enligt henne. Igår så var det dock en jätteskum dag. Både hon och jag var eniga om det. 
Jag stod vid hennes diskbänk och direkt till vänster om den så finns tamburen. Flera gånger så såg jag nog i ögonvrån stå och titta lite eller bara gå rakt förbi. Jag fik lite spatt och intalade mig själv att det var okej. Jag tänkte berätta det för henne men jag var rädd att om hon bad det eventuella spöket så skulle den följa efter mig hem..
Idag var jag iaf där igen och tog upp det med henne. Jag tänkte att hon skulle avfärda det men istället (kommer inte ihåg exakt) sade hon att hon under gårdagen tyckte att det flera gånger var någon som stod jämte henne...

Jag hade kalla kårar under resten av tiden jag där....

DIY Dienstag (Donnerstag) Flätor

Det var meningen att detta inlägget skulle ha dykt upp på bloggen i tisdags men men. Bättre sent än aldrig.

Så... dessa kommer från Duitang. Flätor är gött när man jobbar och till vardags. Och till andra tider med. Jag tycker att det är skönt för att det går så snabbt och för att jag är lite äckligt tjejig och älskar att pyssla med håret (trots att jag nästan alltid har samma frisyrer...). Så här är bilder på flätor från min bildmapp märkt DIY!

Duitang är en asiatisk sida som påminner om pinterest. Enda skillnaden är att jag inte förstår vad dem skriver. Jag kan ju titta istället som tur! Finns massa att titta på! skriv in Duitang i din sökmotor så kommer du dit på några klick.

 

Att pladdra på

Busy Busy week! Jag har endast jobbat sena pass hela veckan så min dygnsrytm är helt off :)

Jag har invigt min cykel! Jag har inte cyklat ordentligt på... jag vet inte... men väldigt länge! Så jag började med att leda den, så att jag kan bekanta mig med den och för att jag inte är dum nog att cykla i en uppförsbacke det första jag gör. Sedan när vi kände varandra så var det bara att hoppa på och visst gick det bra!
Efter cyklandet kan ja konstatera att cykelvägen har mycket mer gupp, sprickor och kanter än gångvägen. Jag tycker att det borde vara tvärtom. 

Jag brottas med lägenheten, fortfarande. Jag började installera en taklampa. Efter att jag gjort igenom själva lampans kontakt gick jag på taket för att installera ett uttag där. Det gick inte för fem öre. Istället för 2/3 sladdar har jag fem. Jag visste som tur var vilka sladdar jag skulle ha men... är jag väl kopplat in sladdarna så var självklart plast helvetet för litet för hålet. Så jag har temporärt hängt min maskros lampa ovanför sängen (enda stället som hade en krok ledig i taket.) Så ca 1 meter ovanför mig har det hängt en massiv lampa. Tänk er att slå upp ögonen och se en stor boll sväva ovanför dig. haha

Brorsan har skaffat sig ett husdjur. Hans första egna husdjur sedans vi var barn och hade varsin katter och kaniner. En liten iller som han döpte till Bamse. Bamse är inte ritkigt van än vid att människor vill klappa honom men att leka. Leka kan man gör amed honom tills han slocknar.

Annars det vanliga ni vet. Bråka med katten, bråka med bygg gubbarna (som äntligen INTE finns utanför fönstret! Wooho!), kåren, musik, konst och ni vet. livet...En röd Farmor cykel


En dag fr två veckor sedan efter ett prov, samtal med chefen (som gick väldigt bra!) och lite annat så gick jag hem till min kära farmor som bor på gatan ovanför. Min farmor är en riktig bullfarmor som alltid ska bjuda på tre tusen kakor men på samma gång klagar på att hon inte har tillräckligt med kakor att bjuda på. Varför gick jag dit? Jag letade efter en cykel och pappa berättade att farmor hade en ståendes.

Den är jättefin. Luften hade självklart gått ur och lilla Farmor hade tappat bort nyckeln så jag fick ett litet träningspass när jag bar hem den. För det är en liten bit att gå ändå.

 
Nu efter att jag har brutit upp och tagit loss låset så är den jättevacker. Den är extra speciell för att den har tillhört Farmor. Det finns till och med en liten plåtbit på cykeln där farmors namn är inristat.

Jag är extra stolt över att jag brutit upp låset själv, bytt ventiler, bytt lampor, oljat kedja, avfettat allt och vart allmänt händig. Jävligt duktigt om jag får säga det själv. Det enda som saknas är ett extra lås för det bakre hjulet. Sen är jag all done!

DIY Dienstag - Handgjord ring.

Detta är som titeln säger hur man gör en handgjord ring. Det är ganska så enkelt men det krävs en del tålamod och tid. Man behöver ett städ, en hammare, ett mynt, en metall borr, en metall fil (eller en annan fil som klarar av materialet) och som sagt, tålamod och tid.Alla kanske inte har alla dem här sakerna hemma men jag kan lova att din pappa/farbror eller kanske granne har dessa saker ståendes hemma. Om ni använder verktygen rätt så skadas dem inte och då tycker jag att det borde vara helt okej att få låna lite tid i någons garage.
Jag har inte dessa saker hemma och fick låna lite garage tid av en familjemedlem. :)

Att dyrka upp ett lås

Jag är så effing stolt över att ha brutit upp ett cykellås på egen hand. Fine, det var inte det svåraste jag gjort. Ett av dem enklare sakerna to be honest. Men stolt ändå! 

Lite bakgrunds historia så att ni inte tror att jag stulit en cykel. Jag ville ha en cykel. Jag behövde en cykel. Det visade sig att farmor hade en cykel (som jag kunde få) men cykelnyckeln var borta så.... jag fick bryta upp låset.
 

Progress pt.1

Jag har inte gjort så mycket på teckningen ännu. Jag fastnade på klädvecken på kjolen och fick google en hel del för att förstå hur ett sådant tyg skulle falla/ligga i just dem ställena. Men jag löste det!

Okrönt fyndare


Jag är den okrönta drottningen över att fynda på rean. Jag älskar att gå på reor och hitta äldelstenar band alla gråstenar som brukar finnas. Denna säsongen och den förra har jag dock varit riktigt dålig på den fronten. Det betyder dock inte att mitt hjärta fortfarande slår ett extra slag när jag ser en REA skylt... Jag tror jag har blivit för picky men ett par örhängen och et halsband fick följa med mig hem. Jag har letat efter ett stort halsband länge och örhänget med nålen kommer vara perfekt när jag vill variera töjningen!

 
Större delen av min samling med örhängen. Tyvärr hänger dem oftare på ställningen än i mina öron...
 
 

Ett år äldre!

Födelsedagsbarnet visar sina coolaste trick på gungorna. Tjejen har flare! Hon kommer gå långt!
 
 
Flera generationer samlade runt ett bord. och på den högra bilden ser ni att pengasinne och barnasinne är i princip samma sak i min familj ;)

tårtorna hade hon och Carro bakat. Jättegoda tårtor! 
 
Lite trivia! Jag har en piercing för varje år som detta födelsedagsbarnet är gammal. Jag tänker fortsätta med detta ett par år till, efter det får jag börja räkna med tatueringar. Såååå just nu måste jag ta en till piercing. 
 
RSS 2.0