Love Fort

Klockan är fem minuter i Ett. Jag är mitt ute i skogen. Hos Sanderchen. 

Sanderchen bor i ett litet hus där man bl.a bränner vedträn för att få värme, det står pållar i trädgården och självklart är marken täckt med snö. Det ser ut och känns som en Astrid Lindgren berättelse. Och när man är här ute så slappnar man av på ett helt annat sätt än vad man gör än när man är i staden.

Jag och Sanderchen har vart vänner sedan gymnasietiden. Så det är ett bra tag. Med extra tyngd på bra. För det är vad det är. Nu så är vi ju dock tre. Annie, Jonna och Johanna. The Carlstad Unicorns. Och det är... Awesome! 
Stanna uppe till sex på morgonen. Sjuka och lite mer filosofiska samtal, fisar, barn packad, jesus syster, Twilight princess osv.

Nu är klockan 00:38 på dag tre här ute. En natt hade jag tänkt stanna. Men men... Imorgon blir det Gekås och därmed ska vi även Poppa Jonnas GekåsCherry. För hon är en Ullared virgin :D Sweet! Jag hoppas att vi inte tappar bort henne imon. För det är ju rätt så stort och... jag har inte vart där på länge. Let see how this goes!


Vänner är bra att ha. Vänner ska man ha. Och en vän med ett hus i en skog.

DIY hemmastudio för pinalerDetta är en DIY som finns lite överallt på nätet för att den är såpass enkel och användarvänlig. Många av oss använder den och nu så tar jag del och "Pass it forward", so to speak.

Learning is fun

Det är så lustigt att teckna porträtt ibland. Jag har ju tecknat en del sådana nu på sistone. Mitt ögonmått är så himla taskigt men annars går det bra. Men det jag ville säga.

När jag tecknar ett porträtt så kan jag göra allt med ögonmåttet mitt. Alltid ögonen först, sedan prövar jag en gång utan linjal att placera ut näsan. Om det ser förjävligt ut så måste jag ta fram linjalen men nu behöver jag den inte längre. Bara om jag ska ge bort bilden... för jag vill inte ge bort något som kanske inte ser ideal ut ju...

men iaf. Jag är van vid att en näsa sitter på ett visst avstånd ifrån ögonen. Men på den senaste bilden jag gjorde så satt den ganska långt bort. Men alla proportionerna stämde ändå. Symmetriskt. Och det är det som är så lustigt. enligt mig då. symmetri är lustigt. I'm learning and it's fun.

Tror jag ska lägga upp en DIY på ansikten. Så att alla kan lära sig på ett enkelt sätt! wooho!


Clean


Jag tror inte att den är klar ännu så jag har inte signerat den ännu. (Jag signerar alltid när jag är KLAR. Om jag har signerat så rör jag den inte mer. ) Jag är lite conflicted över en grej/grejer som jag funderar på att lägga till. Jag tycker att den just nu är fin men.. den är inte "Oompf". Aja om jag inte lägger upp en till så är ovan färdig produkt.

Och btw har ni sett "AIH" märket? :D äntligen har jag fått in bananen!

Do you know why 6 was so frightened by 7? 
Cause 7 ate 9!
(say it outloud)

Vänder dygnet

Jag vet inte hur jag hamnade här. Jag bestlutade mig för att vända tillbaka dygnet så jag var vaken. Jättelänge. Jag har gjort allt för att hålla mig vaken. Jag har klätt om burkar, försökt borra ned en hylla, målat, gått igenom garderoben, Gått och handlat och sedan hade jag tur för Josefin kom hit och höll mig vaken... Fast hon blev lite trött till slut också haha...

Vid åtta började once upon a time. Jossan var kvar här när den började och jag somnade.... Jossan fick väcka mig.... Jag somnade direkt efter att hon hade gått innan Once upon a time ens slutat. Och vid tre vaknade jag av katten. Klarvaken. Och nu kan jag inte försöka att sova längre.


Jag sitter och tittar på inredning just nu. 
Iaf, Jag tänkte jag skulle skaffa några mer fotoramar och sätta upp liknande som på dem första bilderna i köket. Jag vill ha lite Audrey Hepburn bilder samt ev. citat. Jag behöver köpa en trasmatta också men den har jag nu hittat! en vit finns på Åhlens och är alldeles, alldeles underbar! och nya löpare... Sedan är köket HELT klart (typ).

Hallen har jag hatthyllan kvar+spackling och målning, sätta upp hyllor och tavla sedan är den klar. 

Toaletten ska jag byta sits på och sedan byta matta, draperi och allmänt färgschema till lila.

Vardagsrummet. Först och frömst Matta och Lampa. Sedan ska teve, gitarr, filmer och alla annat upp på ena långväggen på vita hyllor. 

Allt detta har jag kvar. Men sedan kan jag andas ut!

I Quote

Här är citatet som jag pratade om tidigare idag. 


Picture taken from JustFeng.com

Som våta akvareller

Jag har inte sovit något inatt. Fast denna gången by choice. Jag hade tänkt vända tillbaka dygnet men nu bara blev det som så att jag var upp hela natten ändå.

Hade tänkt gå på en lektion så jag höll mig uppe. men preis nu så kollad ejag på schemat och såg att salen bara tar 22 pers. Och att lektionen är delad på två... så jag har missat uppdelningen... så whatever! Jag gör annat idag istället! Ping pong kan jag nästan, redan, typ... haha

Jag läste ett jätte bra citat på en blogg som jag följer tidigare idag, som jag kommer posta senare, och har motiverat mig själv lite!Nu har jag målat en del.... det är dags för morgonkaffe... Mot affären och kaffemjölken!

(Blev btw jätteglad när jag hittade 2 stycken orörda akvarellfärger. Jag är så bra på att överraska mig själv med presenter!)

Jag i ett nötskal

M204

Imorgon/Idag ska jag försöka att gå på lektion igen. Det är ett par informationslektioner under den första kursen som jag vill ta del av. Så jag får några tillfällen på mig att lära känna klassen.
Studentcentrum och kåren informerar. Imorgon klockan 13:00. 

Nu måste jag nog försöka sova igen. Men det är inte så lätt. Jag tror jag fick i mig något som inte min mage tyckte om på Brasseriet för min mage har verkligen vänt och vriit sig. Och Saga löper så hon vill ju helst ha uppmärksamhet medans jag vill sova. ska uppdatera med lite mer bilder på saker imorgon om ljuset är tillräckligt bra.


Bullet to my wallet
Det första halsbandet köpte jag i december och den andra i Okt/Nov. Jag köpte ringen som är på den andra bilden enbart för att den matchar halsbandet. Jag längtar tills det blir lite varmare då jag kan ha på mig dem!

Sal C203

Jag tänkte jag skulle förklara lite mer ingående om min morgon. 

Idag skulle varit min första skoldag under detta året men....
Jag sov inget inatt. Så det tog lång tid innan jag kom upp ur sängen, duschade och tog mig till högskolan. Jag kom dit tio minuter innan lektionen/uppropet började. Det tog fem minuter innan jag hittade salen och då tänkte jag. Äh jag hinner köpa frulle. Kom tillbaka med en minut till godo. Jag gick in. Satte mig jämte en annan människa för det är ingen mening med att vara osocial och sitta ensam. Japp. Och sedan fylldes salen upp. Då tittade jag mig omkring och insåg att jag var en av dem yngsta i rummet. Ovanligt i en SSK klass....

Våran lärare kom lite sent och när han anlänt så drog det igång. Dewey...Katalogisering.. Jag tänkte... Det kanske handlar om någon ny databassökning som i måste kunna... Till slut insåg jag... Jag är i fel sal.... Och jag hade satt mig mitt i smeten, som sagt, så jag kunde inte smyga ut obemärkt så jag satt kvar. I en och en halvtimma! Jag försökte smälta in lite och pratade med klasskamraterna och skrattade åt lärarens skämt. Klassen och läraren var faktiskt supermysiga men...det var ju inte min klass..
Till slut så tog lektionen slut och läraren vände sig till oss och frågade "ja nu har vi haft en lång lektionen så nu kan vi ta en lite längre rast innan vi möts i datasalen. 30 minuter? eller är det en för lång rast?" Alla var tyst så jag 
svarade "Ja, det är lite väl". Så han beslutade att "vi" fick 20 minuter... haha och då gick jag och kom aldrig tillbaka :D

Fick gå till min program administratör efteråt och förklara så att dem inte strök mig. Hon skrattade också...

Det hela var så dumt för jag komme rju inte möta min klass först i Mars. Så detta var mitt enda tillfälle at möta klassen och knyta lite kontakter... Och jag sumpade det...

Upprop eller inte... Jag gick på mitt uppr...

dsc00239 (MMS)

Upprop eller inte... Jag gick på mitt upprop var lite social och sätter mig mitt i smeten. Efter en stund märker jag. Det här är fel sal... Jag får helt enkelt smyga ut i pausen. Men läraren är trevlig. Och klassen är asmysig! Efter detta får jag söka upp läraren som jag trodde skulle vart har och förklara. Haha:) Så typiskt mig!

DrakenEtt par armband som jag pysslat ihop. Den första har jag gjort med silvertråd som jag rullat till pärlor/bollar och sedan trätt på en tråd.

Dem två andra är gjorda på pärlor från Panduro.
Min kompis köpte ett armband från Sisters med den kinesiska Zodiaken och jag blev så avis! Men så var ja inne på Panduro och där hade dem exakt samma pärlor för 49/59 kronor! Så ni som vill kan ju pärla likadana eller så kan ni köpa ett från Sisters! (De två sista är alltså pärlor föreställande den kinesiska Zodiaken..)

och apropå Kinesiska Zodiaken... Det är Drakens år iår. Dvs mitt år :D

Ring Ring Bling BlingMina senate RingKap. Den femte bilden är min favorit.

Sidecut DIY

Jag klippte av mig håret i veckan. En s.k sidecut blev det och här kommer hur jag gjorde!


Gör en bena på ena sidan av huvudet. Den sidan som du vill ha sidecuten på. Se till att få benan så rak SOM
MÖJLIGT! 
Nu ska du dela håret på sidan. Jag tog och gjorde
denna benan ca 1 cm bakom örat och sedan RAKT ned till bakom örat (se bild 2).
Gå ifrån spegeln. Gör mat eller whatever. Klipp inte på en gång utan låt det sjunka in och kolla sedan igen. Kanske vill du flytta på den? göra den lägre? Jag väntade ett par dagar och flyttade den ett par gånger innan jag klippte.
NU! Nu klipper vi. Klipp av det som du "delat" bort för att klippa av (en fläta i mitt fall). Ta fram en kam och kamma igenom den lilla tussen som du nu har. Om du har en trimmer klipp med den. Annars tar du kammen och klipper sedan utefter kammen MEDANS du kammar.
Jag valde att ha lite hår kvar på sidan men om du inte vill ha det så kan du bara raka bort det.


Bodhi - Perfect knowledge

Idag har jag då väglett en grupp studenter genom Borås. Vi skulle vara ganska så många egentligen men nä... så jag fick ingen egen grupp och hela min "planering" kunde därmed dra åt skogen. 

Jag lärde dock hela det gänget som jag var med basstegen till Bugg. Det ska bli en tradition!

Min farmor har haft en lite dålig vecka så jag ringde henne idag och pratade med henne ett bra tag. Och imorgon sk jag dit och säga hej till henne.

Bästa citatet från Guidningen
My CoHost: That's Bodhi right? (Bodhi is a statue)
Me: Yeah. Oh  look there's a Buddhist. 
My CoHost to the students: This is Bodhi and he's a Buddhist

haha han feltolkade totalt!


Dagens Mantra: "-And while we're on the topic of bunnies".

City Tour

Nu har jag varit och pratat med Min Syo i veckan för att ta reada på villka kurser jag inte behöver läsa. Två kurser blev det... Jag hade hoppats på att det skulle bli några fler men iom att jag hört från vänner som studerar SSK här i Borås hur det ser ut så visste jag ju egentligen att det skulle bli som det blev. (längsta meningen ever?)

Men den första kursen slipper jag. Så jag börjar studera i Mars. Jag hann tyvärr söka studiestöd och bli godkänd för 30hp så nu måste jag söka om. Måste ringa CSN om detta.

Så tills dess ska jag jobba och ta hand om utbytesstudenter ;) hehe 
Har inte mött mina nya "HostKids" ännu men imorgon/idag ska jag möta upp en drös för att ge dem en tour genom Borås. Med tanke på mitt lokalsinne så får vi se hur detta går... haha
"-If you look to your right you can see... No wait.. We're at the wrong place... "
Haha nä så illa är det ju inte, kan ju BoråsCentrum nästintill utan och innan.

Hemmagjord Myslampa

Jag är ett stort fan av tranor. Jag har vikt ett par och hängt i fönster, vikt i guld för jugranen osv. Häromdagen hittade jag ett par gamla OH papper som jag hade använt för en uppgift i skolan. Det var ett egentaget foto på dem och jag tänkte liksom.... Hmmm jag ska prova att vika...

Du behöver: 5-6 ark OHpapper (med tryck eller utan), ljusslinga (finns på IKEA) och en valfri vas i glas, dock lite större i storleken.

Börja med att vika tranor. Lägg ned dessa i vasen och lägg sedan ned ljusslingan. Rör om lite så att inte tranorna endast ligger överst/underst. På kvällen blir dem till myslampor och på dagen blir dem unika dekorationer.Bra start på dagenLyssna på Teenage kicks till detta. Mumma

Odds

Har provat att spela på ett nytt ställe nu efter nyår. (Jag spelade ju på nyår för en hittad hundring.) Jag har provat bettson Online poker och deras odds. Sport och dylikt är oftast inget för mig. Och ja.. det är ju mest för att jag inte fattar. Siffror hit och mål dit. På deras oddsida hade dem ställt upp alla siffror åt mig! Mycket tacksam! Dem har jättemånga kategorier också (ja gick ofcourse in i mixed martianl arts hehe...)
Jag gick iaf i plus! även fast jag provade båda låga och höga odds.

Jag känner flera som spelar online. (blir alltid så avis när dem vinner flera tusen) Flera av dem snackar just om detta med betting online. Jag brukar bara titta lite när dem klickar på knappar, tittar på siffror och knappar vidare. Men det är fakiskt rätt så kul,nu när jag har provat. jag förstår hur man kan bli spelberoende!

Ettan.... som åker förbi. Aja

dsc00238 (MMS)

Ettan.... som åker förbi. Aja

Nytt


Örhängen
Im lovin it!

I am a Unicorn

Alla vet inte att Unicorns har en speciell mening för mig. Vi börjar från början.

Den första boken och bokserien jag läste frivillgit var Narnia. Jag tror jag gick i tvåan, lågstadiet. Jag tävlingsläste med min kompis, min allra bästa kompis just då faktiskt. Elin hette hon.
Efter att jag läst ut dem så var jag jätteinspirerad och skrev min första novell. Den var bara ynka 2-3 sidor lång oh handlade om en enhörning. Titeln var något i stil med "Äventyret" mummelmummel "Enhörningen". det var en pojke som drömde att han mötte en enhörning och sedan när han vaknade så stod den i skogen bakom huset. Han övertalade sin bästa kompis att hjälpa honom att leta upp den och sedan begav dim sig på ett äventyr. Det fanns givetvis skurkar och för lite beskrivning av omgivningen. Men precis som nu så började jag min novell me en beskrivning. Något så här var den.

"Solen gick upp i slutet av vägen. Betonghusen målades rosa och orange av ljuset. De var enda tillfället som betongen såg vacker ut"

Sedan har vi min syn på människor. En människa som bara är sig själv. Inte härmar någon, anpassar sig efter samhället och dylikt. så bör man vara. För det finns ingen som dig. Och vi är alla lika sällsynta som en enhörning.
Naivt och barnsligt. Precis som mig

Osså har vi den lilla klubben jag är med i. The Carlstad Unicorns. Jag och två vänner utgör medlemmarna. Och vi passar in i min beskrivning ovan.

Bild gjord av fellow unicorn Sanderchen

Oh dear lordWhoops....

Kall morgon, kall kväll

Idag har Snöovädret härskat över Borås. Första gången som jag på hela vinterhalvåret som jag känt "fan jag borde inte ha bojkottat vinterjackor..."
Jag har gått på lite möten idag och checkat saker. samt lite av det som jag skrev om igår. Är supertaggad för att vara studentbuddy och allt som hör till! Ty att få använda min engelska igen, ordentligt dessutom! Inte bara såsom jag gör hemmavid....


Bild tagen med Samsung Es30 av yours truly

Dagens Mantra: När ska jag få tid för att tvätta? #GeMigEnCleaningLady

Super

SuperTrött. SuperSeg. SuperFylldKoppMedGlöggI.

Hemma efter en dag på jobbet i. Så friggin skönt det är att jobba. Jag har valt rätt yrke. Nu är jag som sagt Supertrött. Imorgon måste jag upp tidigt och ringa farmor, springa på stan, åka förbi mamma och leta borrmaskin, ringa kau, skicka bilder till Malin och Sara. Och mycket mer.

Fick finaste kommentaren på jobbet idag.
Ny kollega "-Jag känner igne dig från något...."
Jag "-Nää..." båda skrattar
Nk "-Du är söt. Riktigt söt"
Jag "-Awww! Tack!"
Nu? ska jag dricka upp min glögg.

Detta är jag i frisyren som jag knarkade under min gymnasietid

Dagens mantra: Jag är kall! >_<

Bittersött

Antingen så jobbar jag eller så springer jag ärenden. Så har mina dagar sett ut sedan ett par veckor tillbaka. Äkta ledighet är en lyxvara för mig just nu. Dem kommande vekorna, rätttare sagt hela månaden, är jag upptagen. 
Bittersött.

På nyår jobbade jag. Men jag slutade liiiite tidigare så jag fixade iordning mig på jobbet med Mille och sedan drog jag til härliga Grand. Mötte upp Elise, Malin och några fler. Och i äkta Annie anda så skämde jag ju ut mig direkt.
En kille kom upp och frågade
"Känner vi varandra?"
"-Nej" sa jag och drog min kompis mot gänget vi skulle vara med. Då förklarade min kompis att han var med oss och jag fick ju förklara mig och säga att jag trodde han var ngn random drunk...
Vi hade kul! eller iaf jag. Jag hittade en hundra lapp på golvet och förlorade den lika snabbt när jag spelade Black Jack...


Jag ser ungefär likadan ut på alla foton. It's the Annie way!

Jag är reggad på min utbildning men vi knåpar fortfarande med vilka kurser jag inte behöver läsa. Så den 17'e börjar jag iaf. Hektisk månad och förhoppningsvis ett lagm hektiskt år. 

Ska göra en ny design och lägga upp lite bilder på nyheter när jag väl får musten till att fota dem. Och massa annat. Mina ev. nyårslöften får ni inte veta ngt om. Vi ska ju inte jinxa varandra här!

Jag blir så Jävla trött på bussen! Min bus...

Jag blir så Jävla trött på bussen! Min buss har tidigare från busshållplatsen före mig och sedan ställer den sig och väntar in tiden på nästa. Stod i tio minuter och väntade på en buss som aldrig kom. Askul. Verkligen.

RSS 2.0