Här får ni en förtitt på vad jag hållt på ...

dsc00117 (MMS)

Här får ni en förtitt på vad jag hållt på med lite idag. Det ska bli något för lägenheten:)

Roligaste katten. Hon sover i bokhyllan oc...

dsc00115 (MMS)

Roligaste katten. Hon sover i bokhyllan och lagar osynliga bovar. Hela lägenheten är ett äventyr. Sötaste katten ever.

Idag händer det!

Idag. Idag körs dem första sakerna till min lägenhet. Pirrigt som tusan! Det försts som vi ska ställa in är min soffa och kanske en fåtölj. Om jag har ännu mera tur så kan jag ta in ett köksbord plus stolar. Kan knappt vänta ^^

Jag fick en av nycklarna idag utav hon som bodde där innan. Jag var faktiskt inne en liten stund och kollade hur det såg ut. Planerade lite i huvudet osv. Men asså. Dem hade tagit ner alla Gardinfästena. ALLA! Tom duschstången var borttagen haha ^^ och det var en hel del spikhål. Det kommer behöva fixas en del. Jag kan som tur är det mesta själv. Eller allt kan jag faktiskt göra själv. Känner ett par i närheten som dessutom kan tänka sig att låna ut ett slagborr till stackars mig som inte har någon så... Jag kan göra ALLT själv. (är löjligt besatt uav att vara självgående. Detta är som att vinna stort för mig.)


Men. Det finns ett men. Jag har varken el, internet eller hemförsäkring ännu... Sitter och kollar men jag velar. finns för mycket val. 

Ska försöka fota alla rum så att jag kan visa tomheten.

Narnia

I'm so far into the closet I'm having adventures in Narnia.

Jag slår egentligen mig själv för det som jag strax kommer säga. men jag såg en bild på en tatuering där tjejen hade tatuerat in lyktan från Narnia! Så jävla smart! Varför har inte jag tänkt på det? Jag har länge funderat på vad jag ska ha på min andra underarm. Jag vet att jag kom på bästaste saken att skriva ett par veckor tillbaka men jag glömde skriva ned det! IDIOT! Men det här blir skitbra. 

Förlåt för suddbilden. Tog den i mörkret och lyktan gjorde jag upp och ner
(fick för mig att man skulle göra så haha)Shoes

Om jag änå hade ett pengaträd. Det finns alldeles för mycket saker som jag vill ha. Jag vill ha ett par Dr.Martens t.ex. Dem finns i jättemånga färger. Som gör valet av vilka man vill ha först så mycket svårare. Cherry röda vill jag ha tror jag. Men även blommiga, vita och kanske röda eller gröna. (Kan ni tänka er? Inga lila!)


Along the roadMitt i natten är den bästa tiden för tecknande. Åerigen får min svarthåriga vän användas som modell. 
Jag har en hel del bilder på henne på min dator. Det bästa man kan ha om man är konstnärligt lagd är bra vänner som gärna ställer upp för en!

Bye Bye BirdieIbland när jag tecknar så hatar jag det jag skapat oavsett vad det är så jag måste pausa och komma tillbaka. Därför skapades fågeln. annars hade jag gått Bananas på bilden som ni inte får se som finns precis jämte fågeln ;) haha

Mormor

I helgen var vi uppe hos min mormor och tömde det sista i hennes lägenhet. Min mormor har mkt saker.  Vi har nog vart uppe i 5 vändor. 

Även fast jag inte hade det starkaste bandet till min mormor så blir ögonen fuktiga när jag tänker på henne.

När det gäller minnen. Saker som man sparar. Jag är inte en sådan person som håller i foton. Jag tycker om att ha saker från släkt, eller vänner. Ståendes i mitt hem. När jag kollar mig omkring i mitt hem så tycker jag om att det finns saker från olika ställen. Soffan från min moster, instrumenten från min pappa, glitter grejer från Johanna osv. Det är sådant jag vill ha omkring mig. Sådana saker kommer jag även ha från min mormor.
Det är så jag väljer att minnas och hedra henne. Genom att ha hennes saker framme i det öppna. Jag tänker inte glömma eller komma förbi att hon är borta för. För mig så är hon aldrig borta.

Men nu är det klart. Mormors hem är borta. 

Snippity Snipp


Mtt hår är slitet. S-L-I-T-E-T. Jag måste klippa av en tio centimeter till. Gå till en frisör. Byta hårfärg vore också väldigt bra för mig.

Jag vet att om jag går till frissan så kommer dem gå bananas
på mitt hår och klippa som fan. Det skrämmer mig lite för jag kommer inte ha ngn kontroll... :/
.Jag kallar det Mumma.

Sen natt/tidig morgon.
Ljudet av regn.
Dämpad Belysning.

Och den här Spelistan.Det enda som saknas är en kopp Viol te.

Malmo(ö)

När man kollar efter en utbilning så finns det jättemånga ställen att studera på. Bl.a Malmö. Malmö är en väldigt stor stad. Stora städer är kul. 

Jag själv har inte så många erfarenheter av Malmö(hitills). Jag har vart där på genomresa ett par gånger. Jag kommer ihåg särskilt en gång då min mamma, jag, min kompis och hennes mamma åkte till något ställe. Då åkte vi igenom Malmö. Jag minns Malmö som en väldigt liten stad (jag var liten! Jag visste nte bättre!) och jag fattade inte vad någon sade. Jag var nästan övertygad om att jag var i Danmark). Jag vet att vi var inne i ett av deras shoppingcentrum. Då köpte jag en skjortklänning i rockabilly stuk (som jag fortfarande har kvar) som typ var mitt favorit plagg udner den perionden.

Jag har vart där lite kort ett par gånger också, provat både hotell och vandarhem. Ena gången var vi där för att se på en festival, det var askul! Plus att manshoppade (ofcourse!), festade och lite annat. Men det som jag älskade. Var att dem hade temaparker! Jag kommer inte riktigt ihåg temat på den parken jag var i men jag blev helt kär!

Jag gjorde en sökning på Malmö och upptäckte att en av dem byggnaderna som jag såg tydligen var något slott av något slag. Eller vad det nu var haha. Typiskt mig att inte inse det :)

Malmö skulle nog inte vara så fel att studera i...


klicka på bild för källa.Hemlis

Jag har införskaffat ett tillskott till familjen. Min lilla familj. Och som vanligt ska jag döpa den. Jag döper alla mina grejer. Vad det är jag har införskaffa är än så länge en hemlis :p

Min dator heter Marty, Externa minnet heter Sture, Min PS2'a heter Gustaf och kaktusen heter Ichigo. min Xbox är oöpt än så länge. Men iaf! det nya tillskottet kommer vara en tjej och jag har inte riktigt bestämt mig för ett namn ännu. Men något med ett S i eller börjar på S tror jag det ska vara (för att matcha ;p).

Hitills har jag en del förslag:

Sara (från Emilia)
Ástael  (från J.S)
Aleiga (också J.S)
Aicha
Nora
Saga

Jag känner nog mest för Nora eller Saga just nu men jag är fortfarane öppen för förslag.

Sarah Bareillies <3

Tv IS happiness

Lovely Mudcake

En söt kaka med krämigt inre. Passa bra till... Alla situationer? För, Let's face it, Alla gillar kaka!
Jag tycker att den här kakan är väldigt mysig. Smeten är lite rosa i färgen och har choklad i sig.
Perfekt som efterätt när man ska bjuda sin "speciella" på mat. haha ^^

Du behöver:
100 g Vit choklad
100 g Smör
2 st ägg
2 dl Strösocker(eller smaksatt socker)
2.5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2-3 msk lingonsylt
Kokos

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Gör ett vattenbad och sält smör och choklad där i, se till så att det blir en slät röra.
3. Medans detta smälter så vispar du ägg och socker pösigt. 
4. Blanda mjöl med vaniljsocker. Rör ned detta med en slickepott i ägg/socker röran.
5. Smöra en form och "bröa" med kokos.
6. Nu borde din choklad/smör ha smält. Vänd ned detta och lingonsylten i smeten.
7. Häll smeten i en form. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

To do

Det händer mycket nu. Om 9 dagar flyttar jag. Jag måste komma på ett sätt att få hit min soffa och köksmöbler.

Jag måste till IKEA och köpa lampa, gardinstångar och kanske en matta. Fast jag är inte så förtjust i mattor. Förstår ärligt talat inte riktigt mening...
IKEA PS MASKROS Taklampa Diameter: 80 cm Sladdlängd: 180 cm

Kolla upp webhotell.
Undersöka möjligheter för en webshop.
Göra klart tre blogg designer.
Kolla efter tjejnamn som börjar på A för det nya tilskottet till familjen.
Skaffa bananlådor och packa ned allt som är mitt liv här.
Kolla upp Internet.
Plugga.
Söka jobb.

Vroom Vroom

Mer övningskörning. Jag kör redan bra. Jag måste bara få in vanan igen. Och backa runt hörnen är fortfaran inte min forte. Backa övrhuvudtaget för den delen.

Men som sagt mamma och jag bråkar lite medans vi kör. Inte några fejder men utan om hur eller vart jag ska köra. Idag har jag ett till exempel från hur det låter.

Jag kommer från Ica Citys parkering och ska köra upp till vägen igen. Detta innebär också att jag ska köra igenom en rondell, som ligger precis innan vägen om man kommer från Ica.

Mamma -Bromsa!
Jag -Va? Varför då?
Mamma -Nej. Jag såg inte att han skulle svänga Och det gjorde inte du heller.
Jag -Jo det gjorde jag!

Det är askul att köra bil :D haha

Den dåliga vanan

Nu när jag har lite tid ledigt så har jag kollat upp lite grejer. Det första jag har kollat är mina darrningar. Det är som jag trodde tyvärr. Eller tyvärr och tyvärr. Jag började nästan tro att jag hade parkinsons ett tag. Men det är snuset som är den största boven. Jag kom på detta idag. Ni förstår jag skakar såpass att om jag håller i en sked med soppa/vatten så spiller jag ut det. Men inte när jag är snusfri, och koffeinfri... och stressfri.

Jag illar faktiskt mitt snus. Som jag tror är en stor orsak till att jag inte slutar. Jag har ju sagt att jag ska sluta när jag är färdigutbildad men... nu vet jag inte. Jag skakar alltså rejält...

I have a form in the oven...Nya ugnsformar som jag köpte upp i Essunga på Ainas. Det är en liten affär som säljer inredning oh kläder. Jag har lite andra grejer därifrån också och det är verkligen... Asfina grejer!

Hur det går till när jag kör

Idag har jag övningskört en hel massa. Jag vet ite om jag nämnde det innan men att åka med mig brukar inte vara händelselöst. Det händer alltid något. Med något menar jag inte att ja kör på saker utan det händer liksom udda saker... 

Idag? Jag började blöda näsblod. Jag är förkyld och min näsa är helt paj. Så jag började blöda näsblod. ganska så kraftigt. Och sedan blinkade en polis på mig. Inte med sirenerna utan med helljuset. Jag vet inte om han ville jävlas eller om han typ tänkte. "Äh, hon kör ju några kilometer ovanför hastighetsbegränsningen så om jag gör det här och seddan kör om henne so jag egetligen inte får så är vi kvitt?" Hel skumt... Och sedan har vi ju det här med att jag är ljuskänslig. Så att blinka med helljusen i backspegeln, rakt i ögonen på mig... Inte okej!

En till grej. Min mamma ,som jag övningskör med, är typ halvdöv just nu. Hon har en propp i örat som fastnat och hör inte så jättebra. Och jag är sjuk och kan inte riktigt prata. Så att höja rösten är inte aktuellt för mig då det innebär att jag får en hostattack och sedan blir hes...Eller tappar rösten temporärt.

För att ge ett exempel från bilkonversationerna:
Jag: -Mamma, ska jag svänga vänster här framme och göra så här?
Mamma: -......
Jag: -Mamma?
Mamma: -.....
Jag: -Hallå!? *host host host*
Mamma: -Sa du något?
Jag stirrar lite irriterat på min mamma.

Sitter i Trollhättan och pluggar. Har övni...

dsc00105 (MMS)

Sitter i Trollhättan och pluggar. Har övningskört hela vägen hit och dessutom blött näsblod. Jag är fortfarande sjuk. Som märktes väldigt tydligt under hela förmiddagen då jag knappt kunde tala. Halsen kändes som sandpapper...inte kul! Ska snart vidare till en annan fel av köpcentrat för att kolla lite till. Eller på sitter jag kvar och beställer en till latté. Aja. Over and out.

BabushkaJag har en inte så hemlig förälskelse till Babushkor.

Read the signs and let them guide you onKöpta i en affär som bara finns i Borås. 75 kronor och 120 kronor respektive.

Ytterligare lite tillSkulle sätta mig med plugget en stund tänkte jag men hoppsan sa! Titta vad jag råkade göra istället! 
Om ni klickar på kategorien som denna är satt i så ser ni själva "progress" elelr vad det nu heter! Yeah!

Atsjooo

Trots att jag fortfarande är sjuk och är sängliggande så känns det som att det har hänt massor idag. Dels för att jag har haft Johanna i sms konversationer. Det som sades i konversationerna var en stor del av dagen. Varför?

1. Jag fick reda på att den 15 september är det dags att söka in. Jag ska ju söka in till SSK igen i januari så det är brådis nu. Jag måste göra dem sista tentorna OCH söka uppskov på dem. Bestämma om jag ska plugga i Karlstad, Borås eller en annan stad. När jag skulle logga in för att kolla upp allt så är ju givetvis sidan nedlagd pga fel (KAU.se).

2. Johanna förde upp konversationen att någon dag så ska vi bo tillsammans. Och jag håller ju med om detta. Så har tänkt massor på det. Det är ju ett jättestort kanske men det känns liksom väldigt rätt. Dock vet vi ju inte isf när. Eller var...Kanske utomlands?

3. Jag orkar ju inte sitta hemma. Jag sitter bara undertäcker och ojar mig och varvar detta med host och nysattacker.  Så jag ville till Maxi och köpa Godis. Mamma var snäll och skjutsade dit mig men vi stannade till vi hennes jobb så att hon kunde hämta lite saker. Så vinglade jag runt lite på stan. BOKSTAVLIGEN VINGLADE. Jag har feber och är rätt så rejält yr. Jag är dessutom helt täppt i näsan så jag kan inte andas ordentlig. Min näsa är röd och ja.. Jag såg ut som en Fyllis. På riktigt jag kunde inte gå rakt (Vafan skulle jag gå omkring för?? Otroligt dumt att skämma ut sig sådär...) jag fick iaf tag på tofsar... efter ett tag. Jag glömde hela tiden av vad jag skulle göra...

4. Spelat spel. 

Det är ju mer än inget iaf. Men det bästa med att var sjuk är kosten. Min kost har vart 2 st frysta bullar, torkad frukt och naturgodis! NamNam! Yum Yum in the tum tum!

Fondant med bärkräm

Jätte enkelt att göra. Perfekt som en "mys" efterätt. Jag har gjort detta en gång tidigare men det var mer i stil med att jag tittade på när min kompis gjorde det så nu vill jag göra det själv. Jag har ju sett det dessutom på MAsterchef flera gånger så svårt kan det ju itne vara!

För 2 personer
Fondant:

50 gram smör
1-2 msk kakao
50 mörk choklad, minst 70%
1 ägg
1 äggula
1 dl socker
ca 1 dl vetemjöl
Lite florsocker
Ev. smaksättning. T.ex rivet apelsinskal.

1. Smöra två ca 7.5 cm i diameter. pura rikligt kanterna och botten med kakao så att inte fondanten fastnar.
2. Sätt på ugnen på 160 grader. Värm upp smör och choklad i ett vattenbad.
3. Vispa ägg, äggula och socker poröst. När chokladen+smöret är smält och har blivit till en fin,slät kräm liknane smet och svalnat i några minuter. Så kan du vända ned den i äggröran.
4. Sprinkla försiktigt över mjölet och vänd sedan ner det varsamt i smeten med en spatel eller slickepott så att du inte får några klumpar.
5. Häll ned i två former och ställ ned i nedre delen av ugnen i max 12 minuter.
6. Ta ut dem ur ugnen. Ta en kniv och dra längs med kanten på fondanterna så att dem lossnar. Häll ut den upp ch ne på en tallrik och sprinkla över lite florocker. Servera med Bärkrämen.


Bärkräm
1 dl frysta bär
1 msk florsocker

1. Tina bären på högsta värme i ca 2 minuter.
2. Mosa dem med en gaffel och rör i florsockret.

RSS 2.0