Twinkler

Nu kan jag blinka lilla stjärna på fiolen samt en egen version på den!
Jag spelar den dock hellre på A och D strängen för att jag har ett eget litet krig mot E strängen. Jag tycker inte om den. Oavsett vad man tar för ton så låter den inte fint. Eller jo, G och A på E strängen låter okej men inte mer!

Jag stämde sönder en till sträng. Köper nya imorgon...


Detta är dock inte den versionen jag spelar

Blinka lilla stjärna

Jag hade sån sjuk otur!

Annie hade jobbat färdigt för dagen. Hon hade tom pratat med chefen och fått det utrett om sin lön. Hon hade inte fått sina fyllnadsdagar och hon ville ha betalt för dem. Planen var att åka hem, packa, musicera lite och sedan bege sig mot stationen för att ta tåget mot göteborg och sedan till Karlstad. Skitkul, tänkte hon. Äntligen ska jag få hänga lite i Kstad igen. En av hennes favoritsaker att göra.

20 över fem begav hon sig til Busshållplatsen för att ta en av alla stadens bussar. Just denna tog henne ända vägen bort till Centralstationen. Men kockan tickade på och bussen var sen. Väldigt sen. Hon svor för sig själv och skickade iväg sms fyllda med ångest och stress. Till slut kom bussen och körde iväg med henne ombord. Allt gick långsammare än långsamt och bussen verkade stanna på varje station. Självklart hade hon hamnat på den enda bussen som inte körde som om han vore en rallyförare, som för en gångs skull hade varit uppskattat. 

Annie kom fram till Stationen lagom i tid för att vinka hejdå till sin buss. Nedslagen, som hon kände sig, så gick hon och hämtade biljetten inne på stationen och frågade personalen om det fanns ngn mer buss mot göteborg. Det fanns det men inte tidigt nog. Då frågade hon om det inte fanns några mer förbindelser mot Karlstad efter den som hon egentligen skule ha tagit. Det fanns det inte.

Skamsen sate jag mig på bussen tillbaka hem och ringde min bror. Jag tänkte att jag kunde tröstäta på ett Cafe och prata med honom samtidigt. Jag åkte och lämnade av mina saker hemma och sedan dök även mamma upp.

Där slutade den eländiga dagen. Förutom at jag mitt i natten trodde att jag fick blodtrycksfall av att lägga huvudet på sidan...

Nu efteråt är jag mest nedstämd och vill bara äta choklad eller ngt annat. Typ popcorn...

Olyckor går ofta hand i hand

Jag tror att itt blodtryk är och har vart ganska så lågt nu ett tag. Häromdagen så låg jag ner och fick vad jag trodde var ett blodtrycksfall. Det kändes som om jag skulle falla rakt igenom sängen och ja kunde inte fokusera ögonen. Efteråt gick hjärtat i 180 och jaghade ite svårt att somna (detta hände mitt i natten). Har sedan des ärkt av symtom. Jag tyckte dock att det var ite konstigt att jag fick problem när jag skule kolla på något på översta hyllan i skåpet. Jag började då fundera på om jag hade problem med öronen. Jag slog lite på nätet och hittade ngt som beskrev det som jag upplever. Om jag inte har blivit av med problemen på måndag ska jag uppsöka doktor.

Om ni undrar vad jag upplever så är det att när jag rör på huvudet i en rotorisk vinkel(höger, vänster, upp, ned) så blir jag yr och blicken hoppar runt lite... haha

Jag håller tummarna på att det ska gå bort...

I said I want you!Åh jag älskar kavajer. Efter att jag tagit reda på mina räkningar så ska jag se hur mkt jag har kvar. Om jag har tillräckligt så ska jag köpa den. Den är ju sååå vacker! 399 kronor kostar denna vackra kreation!

//AnnieBanani -Helt Lyrisk och fötrollad

Prim

Det är lite illa. Men jag är inte säker på vad jag vill göra längre i min framtid. Jag vet att jag tycker om själva omvårdnadsdelen av Sjuksköterska. Men jag vet också att man som sjuksköterska förlorar mycket av patientkontakten och den skulle jag sakna fasligt mycket. Jag ska boka tid med en studievägledare och se. Jag vet inte om jag ska läsa den fjärde terminen lelr om jag ska läsa 15hp webdesign+de kurserna som jag måste läsa igen om jag inte hoppar på nu till hösten.

Nu ska jag sätta mig och fixa med fiolen. Har hittat lite låtar för fiolen och lite annat för guran som jag ska sätta mig med.


Ni ser ju mina nya strängar so jag jåller i handen på bilden. Jag gick ju och köpte dessa men... Jag viste inget alls om strängar. Så jag sa kort och gott "hej jag behöver fiolsträngar men jag vet inte vilka. Jag tror det är stål" killen började plocka lite. Han tog fram två paket. Prim och ett annat märke. Han visste inte skillnaden så det stirrades lite på paketeten och till slut frågade han sin chef. Han var inte helelr riktigt säker men jag vandrade hem med Prim. Dem kändes som ett säkert kort. Dock har jag åkat stämma sönder en av strängarna... Det är första gången som jag råkar stämma sönder en ny! nu köpte jag ju dessa för 350 kronor och jag har ingen lust att spedndera lika mycke till.. för en sträng så jag tog en gammal och begår en musikalisk synd istället...

Tösen till höger kommer jag för övrigt att besöka imorgon! Johanna heter hon och är ganska så bäst! Lägg även märke till min hello kitty pyjamas. Pjamas är underskattat!

True Blood

Jag har knarkat True Blood som en riktig junkie dem senaste dagarna. Och iom att jag vet att alla inte är lika awesome som mig på att leta upp stream sajter så ger jag er denna.
True Blood

Det är dessutom inte bara säsong tre som finns tillgängligt på den sajten utan även den första och den andra. Och för er som undrar så ska säsong fyra komma i juni. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge?

That should be me


"That should be me" - Justin Bieber

Cover done by Ilajil

Underbar cover. Bättre än originalet.

Utada

Hypokondri finns i släkten, även i mig. Så att jag kollar på sjukdomar ibland och tänker "det där låter ju som mig" men jag är smart nog för att inse att jag inte har alla sjukdomar som finns nedskrivna... tvärtom nästan...

jag har spenderat nästan hela dagen med Marty. Marty är förövrigt namnet på min dator. Men jag är rätt så glad ändå. Jag har äntligen kommit på hur jag skall hålla i fiolen utan att få ont och hur exakt jag klämmer fast den mellan hakan och axeln!! MEN det som jag är mest fascinerad över är att jag lyckats markera ut tonerna på fiolen! Jag är nästintill tondöv så jag trodde inte att det skulle gå. Men jag kanske helt enkelt har underskattat mig själv... Det blev dock ingen tripp till miskaffären idag. Jag skjuter upp den till imorgon :)

Utada Hikaru- First love
Violin cover

So damn beautiful!Alphonse Mucha <3

Magsjukeepidemi

Jag har jobbat hela den här helgen. Det har varit lite körigt. Jag trodde att jag endast skulle jobba kväll på lördagen. Så jag var uppe till två men så tänkte.. jag kanske har sett fel på schemat... så jag gick upp och kollade och jajamensan! jag började klockan 7 och inte halv fyra... så det var bums till sängen men soma gjorde jag för fan inte och jag svor hela morgonen. Vid ett var jag helt slutpumpad och däckade på kontorets soffa.

Det har ju gått bra men.. magsjukan går på jobbet och den är ganska så aggresiv. Som tur är så har jag inte fått den än (ta i trä). Men man vet aldrig!

Veckan kommer inte bli så mycket roligare. Jag ska plugga hela Måndag, Tisdag och Onsdag plus jobba. Jag åker upp till Kstad på onsdag så då blir det kanske lite mer Lajbans. Haha ÅH! imorgon ska jag köpa strängar till fiolen och kanske ett sordin. Nej, inget sordin. Om grannarna klagar så köper jag ett men inte innan dess. Jag njuter av ljudet tills dess, hur falskt det än råkar bli... hehe

1117802-10-1301171387078_largeSickness_by_rikeb_large

Music is magicOkej. Nu har jag alltså en fiol. Just nu så har den dock bara två strängar men jag ska beställa nya alternativt ta en sväng till en av Borås musikaffärer. Jag är verkligen glad över min lilla nykomling så trots att den saknar strängar så har jag redan börjat öva. Ja är rätt så säker på att jag håller själva fiolen fel men jag har lyckats få fram tonerna ordentligt, på två strängar... haha!

Därmed har nu alltså min lilla musik familj blivit ännu mera "etniskt" blandad. Min Rokkomann kommer från Japan, Levin från Sverige och Vogtlansperle från Tyskland.... Nu saknas bara en ukelele... och ett piano skulle inte sitta helt fel...

Elektriker = Musiker

När jag nu äntligen fick fatt på fiolen så fick jag reda på en del saker i samma veva.

Jo det hela började ju med att jag ringde min pappa och bad honom att ta med fiolen till min farmor. Min farmor fyllde 92 igår och pappa åkte dit då och jag skulle ju åka dit idag så då kunde jag hämta upp den. 
Jag åkte dit som planerat. Vi pratade en del och efter en timma eller mer så frågade jag vart den var och gick och häätade den. Jag öppnade dess etui och kollade på den. Då började min farmor plocka lite i lådan och hoppsan hejsan hade hon plockat fram ett harts, en stämpipa och under dessa låg även nyckeln som gick till fiolfodralet. Jag var lite förvånad och farmor förstod nog inte riktigt varför.

Jag satte mig senare vid hennes piano för att se om jag kunde lära mig något. När jag öppnade den så låg det en lapp med namnet på alla noterna samt beskrivning vart alla satt. Jag frågade varför den låg där och då berättade hon att det var morfars, Min pappas morfar. Min Morfar spelade piano, ????fiol och altfiol fick jag då veta. Farmor började sedan visa på pianot var olika noter satt och jag blev ännu mera shockad iom att hon kunde detta! Jag har inget minne av att min farmor någonsin spelat piano! Jag hade trott att hon hade det som en prydnad...
OCH ännu senare när jag kommit hem så gick jag reda på att min farmor och hennes systrar både spelade piano OCH fiol... Så på min pappas sida är vi alltså musiker... Helt nytt för mig och HELT oväntat... Vi är verkligen inte sådana personer som man skulle tro satt vid instrument titt som tätt. Vi är ju för fan elektriker, mekaniker, murare och snickare? aja... det är en bra nyhet. Nu ser jag min familj på ett helt annat sätt..

På min pappas sida är vi alltså musiker och murare/snickare/elektriker och dylikt. På min mammas sida har vi min morfar som var målare, mormor som var sopran och? ja vad mer är vi? 

BTW. GRATTIS FARMOR!


Sidenote. jag menar ju obviously inte att folk som jobbar med bygg/teknik och diverse inte håller på med musik. Tvärtom! Det finns jättemånga men jag har trott att halva min familj har vart nästintill tondöva iom att jag aldrig ens sett dem lyssna på musik...

True happiness!

YEEEEAAAAAH!!!!


Happy Annie!

Strumming and plucking

If I am lucky. Only if. If.
My father will have brought a violin to my grandmothers home. Soon. Just Soon, I will be at my grandmothers residence. I already know what I wanna play. I made a plan. It's not waterproof but it exists.
Even better still. My grandmother has got a piano. The plan suddenly becomes grand. I will play a piece. A piece of music. I do not play the piano. My fingers have only pressed the keys of a piano an unsificient number of times. It is sadly enough a lower number than the number of fingers I posess on my hands. But I will play. I will play.

This will be my musical year. 

Dagens plan

Vakna.
ha! Been there done that!

Äta en pannkaka!
-"It's yummy" says my tummy..

Skriva en inköpslista.
Blommor, Skor, kjol, elefant.

Åka till Farmor!
Yaaay!

Umgås med Elise!
Yaay!

Plugga
Not so yay...

Musicera
Fiol??? Oh please let there be one!

Sova
Sleeping is so overrated...

Unga talanger

Jag är inte den so kommer att jubla när nya unga talanger kommer in i media, då menar jag talanger som fortfarande inte är igenom puberteten. Eller nr dem inte ens kommit in i den. Jag tycker att det är fantastiskt kul för dem of course men dem kommer garanterat att gå miste om en stor del av deras barndom. Det kommer inte vara samma sak. Jag kan dock tänka mig at just denna talang hade ett icke-Svensson aktigt liv redan innan hennes debut.
Willow Smith, 10 år.


Fy vad söt hon är! Jag tycker att låten är jättebra, väldigt Gaga/Kei$ha. Inget snack om det. Jag ser fram emot att höra hur hon kommer att utvecklas sångmässigt och personlighetsmässigt! Go Willow!

YO!

YEAH BABY! YEAH!

Im still up/Afterhours ramble

Är inte alls sömnig. Något måste vara fel med mig.
Det här inlägget förtjänar egentligen ingen vild men den får ändåså en. En såndära "fan, ska jag spara den här bilden? mjaaa" bild. men mitt hår är impecable om jag får säga det själv (som jag får! ha!). Och den andra bilden? två ord! Marsvin! Xbox! jag vill så jävligt gärna ha bägge! Husdjur är... jag älskar dem. Och dem sista bilderna talar för sig själva, iaf den näst sista.


Och apropå nätter. Jag längtar efter en fin klar natt då man kan sitta utomhus och titta på stjärnorna. Jag ville göra en vinterpicknick i vintras och bl.a göra detta men lyckades inte övertala någon kotte. Jag får satsa på somarpicknick eller nattpromenad istället. Summer isn't coming fast enough!

Stixigt

Mitt hår är jättelångt nu. Et längsta håret går ner till mina höftben när jag drar ut det. Jag får självklart spatt när jag ser det. Varje gång jag ser det faktiskt. Det är slitet som fan och jag måst etil frisören för att klippa det men jag komemr itne gå dit på ett bra tag och jag måste färga det snarast. Därför har jag plattat håret och toppat bort 3-5 centimeter. Helt ointressat jag vet men... så jävla befriande. Skulle väldigt gärna köpa en löslugg också förövrigt. älskar att ha lugg men orkar inte att platta den jämt och ständigt. Men efter att ha sett hur jag skulle se ut i snedlugg igen så blir jag lite sugen på att skaffa det... igen...Nej nej jag överdriver inte mina poser. Tycker även att det är synd och skam att jag bara passar i mittbena när det är platt... Synd OCH Skam!


ska man kanske skaffa Blåa/gröna linser om man ändåså ska köra på plastic fantastic?

Det är dags att boka tid

Det är dags att boka tid för att gadda sig har jag bestämt mig. Det är lika bra att göra det nu annars får jag vänta tills efter sommaren. Black Scar villar hör mkt gott om dem och kollar just nu in deras tatueringsgalleri på deras hemsida. Någon av nedan vill jag ha tror jag. Jag ska ha den på min vänstra underarm och så småningom vill jag ha en till på höger med matchande skrift tror jag. Så skriften är viktig.

Jag vet bara inte vilken av nedan stavnignar som är korrekt!?

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Praeterea censeo Carthaginem esse delendam

Experimental Acoustics

Jag är så jävla pepp! sitter och letar etuier och strängar nu! pepp som fan!!

Jag, Jonna och Johanna hade en tjackad konversation och vi pratade bl.a om ett möjligt projekt! men vi behöver ett namn. Jag vet inte mennär man har satt ett namn på det så blir iaf jag mer motiverad! och jag vill inte sitta och säga "tänk om" längre!

Det finns så kallade "Generators" för sådant och när jag använde denna. Fick jag upp dessa alternativ.

Leaving Polly
Condemned Rust
Vinyl Volcano
Plentiful filament

Var några av namnen som kom upp. Ja, något könsneutralt vore fint. Men jag skulle tycka det vore bra om det vore ett namn som man kan komma ihåg lätt och som inte är helt "obvoius". Om vi skulle heta t.ex The Damned Dolls så skulle man ju kunna anta vad vi spelar utifrån namnet. Förstår ni? det skulle jag vilja undvika till en hög grad. Eller iaf till högsta möjliga grad.

Unimelerna

::Johanna:: säger (00:50):
kanel blev lite arg när jag föreslog att den skulle bli ett unimel...tydligen finns inte sånt...nu gömmer den sig bakom soffan och mumlar argt.
"Kanel blev lite arg när jag föreslog att den skulle bli ett unimel...tydligen finns inte sånt...nu gömmer den sig bakom soffan och mumlar argt." -J

För att citera

Jag älskar google. Jag älskar att googla saker och jag älskar ibland resultatet. Jag ggolade Annie Banani. Förutom konstiga bilder på mig, Johannas enhörning och Melanies  "hej Annie" så dök denna bilden upp som ledde till Melanies blogg.


Det som jag yckte var bäst var ju dock inte bilden utan att den kommer från ungefär samma tid på året fast ifrån 2010. Det stod om våren som aldrig ville komma... Men nu är det bättre för Borås får vår tidigare än Kstad!! Mohahah!

Forgotten

*I bilen på väg till min storebror*
Jag: Men jag berättade detta för dig förra helgen
Mamma: Nej det gjorde du inte
Annie: Jo det gjorde jag. Jag satt på armstödet på den vita fåtöljen (osv med detaljer om vad jag berättade)
Mamma: Nej det gjorde du inte. Jag glömmer inte
Jag: eh joo men det inte kommer har alltid vart så och det är okej
Mamma: Men nu menar du att jag inte kommer ihåg ngt medans du kommer ihåg allt
Annie: Nej jag menar det inte så. Det finns massa saker som jag glömmer 
...Ett par minuter senare  när vi kommit fram...
Mamma: jag köpte budapest för du äter ju inte marsipan.
Fredrik: Jo jag äter marsipan. Det är Annie som inte äter marsipan

Point made?

Dagens UNwanted

Alla ogillar väl någon? innan när jag växte upp och i flera år sedan dess hade jag bara ogillat en person. Sedan pga olika omständigheter så blev det två. 

Jag har alltid tyckt att hat och liknande känslor ofta är något onödigt. Så att jag känner detta för två personer är ett personal fail. Men nu har det blivit lite värre. Jag har fått ännu en person på denna lista. Hela situationen känns konstig för att när jag ser en av dessa personer, möter någon med samma namn, ser någon med samma stil eller kanske bara liknar en av dessa så blir jag irriterad. Det känns konstigt. Att jag blir sur bara genom att se en look-a-like?

Nu när jag tänker efter så finns det fler personer som jag inte gillar. Men jag klarar inte av att ta bort dem från facebook. Eller ens MSN. Men nu ska jag börja. För jag vill trots allt ha så lite hat i mitt liv som möjligt. Därför tänker jag säga detta nu med en gång. 
Det krävs mycket för att jag ska ogilla en person. Mer än ett möte, mer än ett par ord. Jag har drygt 360 personer som vänner på facebook som jag känner i olika grad. Utav dessa ogillar jag ca tre. Det säger en hel del om hur mycket det krävs. 

På ett sätt är det nog dock bra, det här nyfunna hatet jag accepterat. För man behöver ha samtliga känslor i sitt liv. You need to love and you need to hate but love before you hate or else you'll lose a chunk of hapiness.

Dagens UNwanted

Alla ogillar väl någon? innan när jag växte upp och i flera år sedan dess hade jag bara ogillat en person. Sedan pga olika omständigheter så blev det två. 
Jag har alltid tyckt att hat och liknande känslor ofta är något onödigt. Så att jag känner detta för två personer är ett personal fail. men nu har det blivit lite värre. Jag har fått ännu en person på denna lista och jag tror att jag kanske snart kommer lägga till ännu en. Men hela situationen känns konstig för mig. För att när jag ser en av dessa personer, möter någon med samma namn, ser någon med samma stil eller kanske bara liknar en av dessa så blir jag irriterad. Det känns jättekonstigt och jag har inte varit på det här sättet innan jag gick ut gymnasiet. Jag kanske blev sur på någon men det var inte mer än så. Att jag nu blir sur bara genom att se en look-a-like?

Nu när jag tänker efter så finns det fler personer som jag inte gillar. Men jag klarar inte av att ta bort dem från facebook. Eller ens MSN. Men nu ska jag börja. För jag vill trots allt ha så lite hat i mitt liv som möjligt. Därför tänker jag säga detta nu med en gång. 

Det krävs mycket för att jag ska ogilla en person. Mer än ett möte, mer än ett par ord. Jag har drygt 350 personer som vänner på facebook som jag känner olika mycket. Utav dessa ogillar jag drygt tre. Det säger en hel del om hur mycket det krävs. 

På ett sätt är det nog dock bra. För man behöver ha samtliga känslor i sitt liv.

Dagens "Wanted"

Fetaost

Vad gjorde man när det inte fanns fetaost? Fine, de levde säkert bra i sin ovisshet. Men fetaost är den bästa sortens ost. Här finns det altid fetaost i kylskåpet och det bör det finnas i alla hem!Man kan ha det till nästa allt! Precis som keso!

Time Flies

Det har redan gått så många år. Det är sjukt hur snabbt tiden går. Jag är nästan en helt annan person nu. En helt annan Annie. Då var jag bara Annie nu är jag också Annie men jag tror att jag är mer än "bara" Annie.

För tre år sedan. Vem var du då? Vem är du nu? Går det ens att svara på den frågan?

Inget är ju konstant. På sätt och vis så är inte ens tiden det. Att alla ändras är oundvikligt. Jag tror jag bör försöka mer, försöka hårdare, för att bli mer än vad jag var då. Mer än vad jag var igår.

 

Only the words remain

Det har varit en trög dag. Jag vaknade extrem tidigt och var uppe och gick redan vid sju trots att jag har haft en ledig dag. Jag har mest bara spelat gitarr och kollat på kläder på H&M. Jag har funderat en del och glidit runt. Jag är glad att jag har mitt jobb för där går jag mest bara på autopilot. Det är väldigt mycket rutiner och då faller jag lätt in på det. Jag menar inte att jag är nonchalant till mitt arbete! jag tar det väldit seriöst!) men ibland när jag kommer hem så kommer jag inte ihåg exakt vad jag har gjort. Jag brukar bara komma ihåg dagen i korta drag, dem större händelserna och konversationerna...

På jobbfronten går det bra just nu. Jag har en fast baslön så jag får alltid minst x antal tusen. Det är skönt men just nu s verkar det vara lite krångel så jag har ingen aning om vad jag ska få... Jag ska prata med min chen imon eller nästa vecka. Jag får se vad vi kommer fram till.

På skolfronten går det trögt. min förra tenta gick inte bra så det känns lite lågt. Jag har ingen motivation alls i princip även fast jag måste. men nu är det bara 14 daar kvar tills nästa tenta så jag måste lägga på ett kol! Om jag har tur så kan jag hoppa på Ssk igen till hösten annars så kommer jag att läsa ett annat ämne till hösten. Det står just nu emellan Engelska B och ngt webdesignsprogram då jag är väldigt intresserad av detta. Sedan vet jag itne vart jag ska studera. Om jag kommer in på Ssk så blir det ju Kstad men om det inte blir det så vet jag inte... Det finns en del städer som lockar faktiskt..

CurryBulgur med krämig LimeKyckling

Blir ca 4 portioner. Tar ca 30-40 minuter att tillaga.

½ röd paprika
100 g morot
1 liten gullök
2 klyfot vitlök
Timjan
1 msk Curry
1 krm salt
3 dl bulgur
7 dl vatten
2 dl mjölk

500 g Kyckling
2 msk lime
2 tsk Koriander
1-2 tsk färsk Ingerfära
finrivet skal från en lime
2-3 msk Creme Fraiche

Finhacka lök, vitlök, paprika och morot. Stek på 2/3 i 2 msk Olja/margarin tills det blir mjukt. Lägg i alla kryddor inklusive salt och rör om. Häll i 2 dl vatten, rör om och låt stå i några minuter. Häll sedan ned mjölk, resten av vattnet och bulguren. Koka i ca 20 minuter tills nästan allt vatten är borta.

Hacka kycklingen i grova bitar ca 1.5-2 cm breda fyrkanter. Rulla limen med handflatan mot ett hårt underlag. Häll ned ca 1½ msk olja i en stekpanna. Värm upp på grad 3/4. Lägg ned kyckling, häll på lime saften och finhakad ingerfära. Stek i ett par minuter och häll sedan ned det finrivna skalet från en lime och koriander. När kycklingen är färdigstekt så kan du ha i creme fraichen men creme fraichen får inte koka utan den får bara bli uppvärmd.

Nu är maten klar. Lägg upp på tallrik och garnera gärna med tunna skivor paprika!

Transparens

/* opacitet for IE */
filter:alpha(opacity=95);
/* opacity: 0.95; filter: alpha(opacity=75); */
/* opacitet CSS3 standard */
opacity:0.95;
/* opacitet for Mozilla */
-moz-opacity:0.95;
Det finns olika sätt att få något att bli genomskinligt. Om ni vill få ngt att bli helt genomskinligt så räcker det med att skriva in transparent istället för en färgkod. T.ex
background: #transparent;


Men! man kan även ha olika delar på bloggen delvis transparenta. Så att man se igenom men inte helt och hållet.
Koden nedan är koden ni ska klistra in.

/* opacitet for IE */
filter:alpha(opacity=75);
/* opacity: 0.75; filter: alpha(opacity=75); */
/* opacitet CSS3 standard */
opacity:0.75;
/* opacitet for Mozilla */
-moz-opacity:0.75;

Denna kod skall ni klistra in under den del av bloggen som ni vill ha delvistransparent. (t.ex side eller wrapper.)
För att ändra hur mkt genomskinlig vald del ska vara så ändrar ni samtliga siffror som är skrivna i fetstil. Om ni vill ha mindre genomskinlighet (mer vitt i mitt fall) så skriver ni ett högre tal. Om ni vill ha mer genomskinlighet (mindre vitt i mitt fall) så skriver ni ett lägre tal.

Lycka till!

Cranes and paperplanes

bilder tagna från Fuck Yeah Tattoos

....Är så ofantligt snyggt. Det är absolut något som jag skulle kunna tatuera in bara för att det är snyggt. Men då jag förespråkar att en tatuering skall ha en mening bakom den så skulle jag inte ta dem (om jag int elyckas komma på en bra anledning). Jag tycker dock att en anledning som t.ex "att fira sig själv" eller för "att unna sig något" är helt okej som orsaker. För att det är ju på din kropp som dem ska hamna och då är ett själviskt själ bland dem bästa :)

Fuck Yeah Tattoos som jag läbnkar under bilderna är förresten en jättebra sida. Jag följer den och Tattoologist tatueringssida genom bloglovin och jag tycker att dem är allmänt awesome! Jag ha rmkt sparade bilder från deras sidor. Bilder på tatueringar som jag tycker är snygga och bilder på tatueringar jag får inspiration från.

Runda hörn

-webkit-border-top-left-radius:10px;
-webkit-border-top-right-radius:10px;
-webkit-border-bottom-left-radius:10px;
-webkit-border-bottom-right-radius:10px;
-khtml-border-radius-topleft:10px;
-khtml-border-radius-topright:10px;
-khtml-border-radius-bottomleft:10px;
-khtml-border-radius-bottomright:10px;
-moz-border-radius-topleft:10px;
-moz-border-radius-topright:10px;
-moz-border-radius-bottomleft:10px;
-moz-border-radius-bottomright:10px;
-webkit-border-top-left-radius:10px;
-webkit-border-top-right-radius:10px;
-webkit-border-bottom-left-radius:10px;
-webkit-border-bottom-right-radius:10px;
-khtml-border-radius-topleft:10px;
-khtml-border-radius-topright:10px;
-khtml-border-radius-bottomleft:10px;
-khtml-border-radius-bottomright:10px;
-moz-border-radius-topleft:10px;
-moz-border-radius-topright:10px;
-moz-border-radius-bottomleft:10px;
-moz-border-radius-bottomright:10px;

Denna kodbit som ni ser ovan ska ni kopiera in på det som ni vill ska ha runda hörn. Om ni t.ex vill ha en rundad profil/side så sätter ni in den i stilmallen efter #side. I slutet av varje kodrad så står det 10px om ni vill ha en större kurva så ökar ni till ett större tal. t.ex 15px.
Orsaken till att det är så många rader är för att dem olika raderna påverkar olika webläsare. 

Lycka till!

Ny design - Floating BallsDetta är den nya designen. Då jag fick reda på att det var en del fel på den gamla som jag inte tyckte om och att det dessutom vaar lite för många som trodde jag var naken på headern så beslöt jag mig för att ta bort den helt och hållet. 

Den heter Floating Balls. Bilderna i header och bakgrunden är tagna från we heart it. Min blogg syns som vanligt bäst i Google Chrome!

Ska även slänga upp lite nya själhjälp grejer i blogdesign kategorin då ja lärt mig lite nya grejjor!

Make it work! Första arbetsdagen sedan kst...

dsc00451 (MMS)

Make it work! Första arbetsdagen sedan kstad och jag är INTE sjuk! Yay! Dock så är rösten raspig som fan. Slutar halv två idag som antagligen är väl då jag känner att det tar emot... Eller så är jag bara hungrig... Men fyfan vad jag ser fram emot löning! Har ju redan skrivit en lista på saker jag ska köpa! Make it work at work!

Wanties of the dayGwen Stefani's Parfymer. Jag visste inte att hon hade släppt dessa och jag visste inta att dem var så söta till utseendet. Lukterna beskrivs som feminimt söta. Dem kostar 360 kronor på nätet och jag skulle gärna beställa en men jag vill lukta på parfymer innanjag köper en. Jag tycker att det vore som att köpa en gris i en säck annars...

Kredd till Johanna S. för inläggs ideén :D

The Karlstad UnicornsDet togs inte så mkt foton den här helgen och dem flest togs med Johannas webcam hehe. Den nästsista bilden ska vara oss som Unicorns! I korta drag så hade jag kul! (I långa drag hade jag också kul!)

Im seeing stars

Har jag sagt att när jag v ar liten så tyckte jag att det var skitkul att trycka in mitt huvud i kudden? Varför?
Jo för att till slut svartnade det och så såg man stjärnor. hahahahaha 
Jag förstår ju självklart nu att jag kvävde mig själv men liksom... hahaha hur dum får man bli?

Fick iaf reda på nu i helgen ,då jag berättade detta för en kompis, att jag inte var den enda som gjorde självskadande grejer som barn. Min kompis brukade trycka på ögonen tills hon såg färger?

HAHAHAHA ^^ OBS detta är inte skämt!

Unicorn

Det känns inte som att jag precis kom hit idag. Jag känner inte av att jag bara sov några timmar och gick upp vid halv fem för att åka tåg i en liten evighet. Jag åkte genom Öxnered den här gången. Då åkte man bl.a genom knutpunkten Herrljunga (som var precis som jag trodde fast med lite mer hus. Men Öxnered ekade nästintill tomt.

Nu har jag vart här sedans elva. Har inte lämnat lägenheten. Johanna har varit den bästa och har typ tagit hand om mig medans jag sovit och pluggat (så känns det iaf!)... Johanna är ju bäst la? Imorgon är det tenta som gäller, vinkväll i gott sällskap men nu ska jag tillbaka till plugget och "Oh Brother Where art thou?".


Konstverket ovan är gjort av Johanna S.

21 par strumpbyxor

Jag har lite svårt för kläderna just nu. Alltså modet. Nu menar jag inte hela modet utan bara... nej jag vet inte jag tycker inte så mycket om flera av plaggen i affärerna bara... Det är tufft för en sådan som mig som gillar att köpa kläder, prova kläder och vara omkring kläder. Jag får mer pengar över den här månaden och tänker spendera en del på kläder! men jag hittar ju inget! dock så tog jag en sväng på Indiska idag även fast jag inte gilar den affären. Det fanns en söt blommig kjol i ett rosa/lila färgschema. Det tog emot att ens erkänna att den var fin. Det krävdes två besök inna jag plockade upp den från displaybordet och provade den i ett omklädningsrum. Men vet ni vad? den var asgrym! får se om jg kan ta en bild på den! (Hittade även en annan kjol där och en elefant som jag ska köpa vid eller i närheten av lönen!)Har även kollat på plaggen ovan och funderar på att beställa hem dem. Men just nu så behöver jag nog mest träningskläder, skor och mer strumpbyxor.
Apropå strumpbyxor så har jag alltså 21 par men jag behöver byta ut och rensa. Även köpa lite nya (t.ex gula!)
Måste även börja bära plagg som är undanstuvade i garderoben...

4 timmar

Nu om ett par timmar så är det dags för att gå upp ur sängen. Duscha, klä på mig och bege mig till tågstationen för att åka upp till Karlstad. Vid ungefär tiotiden kommer jag vara framme i ett lite segt tillstånd, som vanligt då man spenderar fyra timmar på ett tåg.

Tentamen, vinkväll, Johanna häng, plagg invigning och ett besök på Monki ska jag hinna med. När åker jag hem? Ingen aning... Jag satsar på söndag men jag har inte bokat en biljett ännu så det kan likaväl bli måndag... haha måset bara prata med Johanna om detta.

Rices and Hansards

Fick precis lite småpanik då jag insåg att Glen Hansard har ett till band som han är med i där dem släppt massa plattor! när ska jag få tid att lyssna på detta????

Rices n Hansards

Tentamens tjafs

För två veckor sedan kontaktade jag Tentamensenheten. Jag fick inget svar.
För en vecka sedan kontaktade jag dem igen och fick reda på att jag skulle kontakta en viss personmen att denna var på sportlovsledighet.
När hon kommit tillbaka kontaktade jag henne och fick då reda på att det var för sent att ansöka om att få göra tenta på annan ort....

Riktigt kul det här. Aja.. Då blire kstad igen denna helgen. Tentan är på lördag så jag måste åka upp på fredag. Jag åker hem antingen på lördagen eller senare..

Lite CrazyMen jag är ju Banani...Banana..nana..nana...Bananas!

Eye of the tiger

Det finns en sak som jag vill kunna. Jag anser att det är en sådan där sak som tillhör "vanlig basal socialkompetens". Men vad? Jo att dricka vin! Har kämpat för att dricka vin i hela mitt liv innan. En tid höll jag bara god min men tillslut började jag berätta om detta. Min avsmak för vin. Men nu efter x antal år och nu när jag är en bra bit ovanför den officiella "jag får köpa ut åldern" så känner jag att jag vill inte vara den enda som dricker saft/vatten vid bordet!

Med hjälp av Elise har jag nu hittat ett vin. Guntrum Riesling heter den. En hel flaska är det så nu börjar min.... VINTRÄNING!


Förstår inte

Tydligen så har flera av er sett min blogg  på ett specielt sett. Det är nämnligen som så att den designen som min blogg har inte fungerar i alla webläsare.  Jag visste inte om detta och det är synd!!! det är grovt synd :( Det so är fel är att min horisontell meny har en kod som förstör ala liknande länkar i bloggen och ja... alla hoppar fel pga detta. De är alltså inte så det ska se ut! jag använder google chrome och Internet Explorer och det ser bra ut i bägge. men aja

Det är snart dags för ett byte i vilket fall som helst!

Let me plant a seed of fear

När jag var liten så såg jag på ett barnprogram. Det var lerfigurer och jag var inte särsilkt förtjust. Det handlade om att en gubbe sådde växter. En av växterna var köttätande och började äta allt som var gjort utav kött i hans hus. Gubbe blev rädd och undrade vad han skulle göra. Då stängde min mamma av teven. Jag hade mardrömmar den natten och blev illa till mods när jag tänkte på gubben och växten.

Kan det vara som så at jag instinktivt har ihjäl mina växter? För att jag fortfarande är rädd för den köttätande växten?

Jag blir btw fortfarande illa till mods när jag ser på lerfigursprogram. Wallace and Gromit? Det ser jag bara på om jag måste.

Hemma!

Hela dagen har vart jättelugn. Jag har mailat,pluggat,lagat mat, diskat, tagit ut soppor och annat man gör när man tar det lugnt. Men nu på kvällen så ringer min mamma och börjar prata om Ambulansen. Min mamma hade iaf nästan svimmat på torget och nu skulle ambulansen komma och hämta henne. Nu är allt okej då det antagligen bara var stress men mamma var rejält uppstressad. Nu är vi båda trötta och hon stannar natt på lassarettet. Jag hoppas att hon tar ledigt imorgon. Jag har sagt till henne att hon måste!

Spara Smart

Jag gillar ju inte vin men jag vill gilla vin. Jag hittade en sajt där dem rekommenderar ett vin per månad! Dem had en del andra erbjudanden också men vinet verkade roligast. Nu är jag nästan lite vrålande vinsugen... Som vanligt så klickar ni på bilden för att komma till sidan!

Bokrean pt.2

I do love it!Alla bilder är från Google

Alla dessa förutom Sveriges nya landskapsrätter hittade jag på bokrean för "bättre" priser! Sveriges nya landskapsrätter fick jag tag på hos ICA (det är ICA's bok) när jag signade upp för självskanning. Man fick den gratis! Yaay! Den första boken är skriven av ett par damer som även bloggar. Dem är sköna och jag blev väldigt glad när jag såg att denna bok fanns att köpa! På bilden nedanför den bilden så kan ni se lite av hur det ser ut inuti boken.

Nu ska det bli mer varierad mat i huset!

Borås största misstag

... är utan tvekan att vi inte har skaffat ett Monki. Jag sitter oh kollar på deras hemsida och drömmer mig bort just nu istället. Jag har övervägt att åka till Göteborg och gå på deras monki men om dem inte har det jag vill ha? då blir jag ledsen! I nu läget så hoppas jag på att Monki bestämmer sig för att skaffa en webshop och för att Borås inom en snar framtid skaffar ett Monki.Jackan i mitten är det jag känner är det största trån objektet!

Hehe

Manganörd har jag varit länge. Nu har jag börjat läsa detta igen då anime nu föriden är besvikese efter besvikelse då få av dem håller måttet! Iaf.. få svenska ord har ju fått leta sig in i dem andra språken men när jag hör ett så blir jag liksom "DET där ordet ÄR svenskt! Yeah!" förstår ni? detta såg jag iaf. Smorgasbord Ftw!Det kan inte bara vara jag som tänker såhär!
RSS 2.0