Jan. 31, 2011 återkommande dröm

Jag har drömt en skum dröm nu ett tag. En av gångerna så drömde jag att jag var och mötte upp några vänner som jobbade på flygplatsen. Sedan drog vi vidare till någon slags fest.
Ni vet i hundtricket när skarsgård jobbar vid väskorna? det hade lite en sån stämning för jag och en annan kille satt och väntade vid en hög väskor på dem andra som jobbade.

Den andra drömmen kommer jag inte ihåg men jag kommer ihåg att det var ungefär samma personer. Och att den dära killen som satt jämte mig vid väskorna var med igen. Det som är det konstiga med drömmen är att den killen är så verklig på något sätt men jag känner inte igen honom? 

Jag stör mig lite på detta för att jag inte vet vem det är? kan man drömma om någon man inte känner?

Hairology?

Det är ju så fint! Måste snart klippa det. Mer än ett par centimeter ska av men jag ska ha det rätt så långt ändå. Men inte som nu. Som ovan hade jag tänkt ha det. Jag ska dock inte ha det så högt! (kommer btw inte bli mörkhårig trots dem mörka bilderna. det ljusa ska vara kvar ett bra tag til hade jag tänkt.)

Wish me luck!

Study

Nu är det dags att börja råplugga. Mars kommer att gå i tentans tecken så jag har inte så mycket val. Apropå att plugga så är jag råsugen på att läsa Matte. Allt prat om sinus har lämnat mig hungrig. Matte är ju faktiskt något som jag egentligen tycker om. Dock så ser jag ju hellre på när andra räknar det.... Jag borde gifta mig med en matematiker...


Dags att sätta på nästa kanna med kaffe!

Obssesion/Passion

eh... När besattheten går över styr?Riktig bild på en riktig tatto. Bild tagen från Tumblr. Var tvungen att lägga upp den. Sånt här förundrar mig. Hon har passion iaf!

Arbetartjejen

När ni läser detta så har mina väckarklockor ringt x antal ggr. Jag har förhoppningsvis vaknat och befinner mig på jobbet. Det blir en lång dag. Jag jobbar från 7 till 4 ungefär. Blir en stor omställning men jag behöver få igång mig själv på morgonen i vilket fall som helst.

Önska mig lycka till och håll tummarna för att jag inte ska somna hos en vårdtagare... haha...

Ge mig vår! nu!

Klockan är tre. Om två timmar ringer först...

dsc00366 (MMS)

Klockan är tre. Om två timmar ringer första alarmet. Om två och en halv timma ska jag gå upp. Om tre och en halv timma ska jag gå till jobbet. Ah! Jag behöver sömn! Imorgon är det kaffe som håller mig vaken...

Bend and snap

Fast inte så som ni tror. Sitter och spelar och måste stretcha handen på vissa ackord. Får dret ont i ett av fingrarna. Borde inte ha hållt på och böjt dem så mycket som barn.Ni som är viga i fingrarna kan ju försöka härma dessa bilder.

Mind over Body

Jag verkar vara den enda som inte går ut denna helgen? Men jag ska ju faktiskt upp och jobba imorgon klokan halv sex på morgonen så det är okej... Jag är rädd för att jag inte kommer vakna så jag ska sätta alla väckarklockorna... ungefär fyra stycken. Jag tror att jag kommer att få intala mig själv att jag är vaken och att jag är pigg. Mind over Body. Hela helgen ska bli jobb... och kanske cash, cash!

Yuna-Yume-Like a dream

Senaste övningsoffret. Fortsatte dock lite på den efter att jag tog bilden för att rätta till lite grejer.

Radiotjänsten

Snart borde dem få en egen kategori med tanke på hur mycket vi har gått igenom. 

Dem ringde mig på hemligt nummer. Jag svara helst inte på hemligt nummer men iom att min mamma bytt till det  så måste jag nu göra detta. 19:45 ringer dem till mig.
Förra samtalet var så fint men nu igen? Jag blev uppringd för att jag nu är registrerad på min nya adress. Hon frågade om jag var den i hushållet som skulle stå på fakturan/skriven på fakturan. jag svarade nej. Jag svarade vidare med vem det var som var skriven på fakturan och tillade "men detta sade jag till er när jag ringde och sa upp min teveavgift men det har fallit ut, igen?".
Hon började förklara och sade något om att dem slump väljer och! när du har sagt upp detta gäller detta i två månader och sedan ringer dem igen! Detta var ju jättefint förutom att det inte ens gått en månad sedan jag sade upp min teveavgift... Och det förkara inte hur elelr varför dem skickade två brev och ringde mig ett par ggr udner samma månad efter att jag sade upp det förra gången.

Nej Radiotjänsten. Ni är fan inte hederliga.

P.s så har dem tagit bort forumet på sin hemsida.  haha Antar att det blev för mycket sanning. Det stod bl.a om hur vissa från RT kollade in genom vardagsrumfönster på bottenplanen och dylikt. Riktig klass där! D.s

How it'd be/ I still remember

7-5-3-3
Valentines day. I still dream about you
Last night you bitchslapped me
Summer solstice. I still think about you.
Last time I thought about your eyes
.
How it would be if you
Actually understood that what you did was terrible
How it'd be if you
Had opened your heart to me just once!
.
G,A,Ciss
I remember that time when teardrops flowed out of them
Like raindrops from the sky
I remember when you cried while holding me
saying please forgive me, please forgive me
but I'll try to forget you instead
.
Softly you said
Darling, it didn't mean nything to me
Do you know how it makes me feel when you say that
Cause it means alot to me

How it'd be if you
Hadnt ripped my foothold away
How it'd be if you
Had opened your heart to me just once!

Kittycat

När jag flyttar nästa gång så kommer jag bo där i minst 1.5 år. Då vill jag skaffa katt! en liten kattrackar är inte helt fel att ha! jag har suttit och surfat runt lite på nätet för att kollar hur kattmarknaden är och jag hittade något som jag tyckte om. Det var en lite kull med ragdolls.

Äkta ragdoll kattungar, var med från början

Det fina vara att samtliga är döpta efter Ben&Jerrys glasser. Det blev dock bättre! Varför? jo för att min favoritglass är ChunkyMonkey och min favoritfärg är lila. Vad tror ni katten med lila halsband heter? jajamensan.
Om jag hade haft eget nu så hade jag slått till. Trots att jag vill ha en äldre katt! (Helst en röd/orange^^)

Synfel

Jag har länge funderat på om jag har ett grövre synfel numera. Nu menar jag inte att jag helt plötsligt ser som en kratta men jag känner ibland att min syn inte är tipp topp. Jag tstade mig för två år sdan hos en optiker som sade att jag bör skaffa glasögon. Jag har ett lätt brytningsfel på ena ögat och +0,5 på andra om jag minns rätt. Sedan så ska jag vara ljuskänslig (började gråta vid ljustestet för att ljuset kom som en chock. En liten tår bara dock inte för att jag blev ledsen utan mer ofrivilligt..). Han gjorde även något slags test där han visade olika parallella linjer.

Linjerna ska iaf bli tjockare. Tror jag. Iaf så blev linjerna bara grövre åt ett håll. När han upptäckte det så sade han direkt att jag skulle skaffa glasögon. Innan det testet så sade han att jag inte behövde några... Men vafan var det som linjerna testade?

Aja, jag känner iaf att det kanske är bäst att skaffa glasögnen nu. Jag tror att det kanske påverkar mitt tecknande. Annars om det inte är så (jag tror inte att det kan påverka min syn mycket kanske bara underlättar för mig) så kanske dem har samma effekt som Nasse's öronmuffar?

Jan. 24, 2011

Jag är den goda fen och Gus!


I julas så fick jag lite grejer ju som sagt. Jag fick dem lite senare än vad det var tänkte särskilt dessa då som jag fick igår. Knappar i massa färger och i fina burkar, sytrådarm resår, kardborre, strumpstickor och massa mera mys! Jag fick dessutom min lilla sötnos nedan!


Fodralet ska få sig en makeover men annars är det Ok Go! Nu kan jag börja sy på riktigt. Ska upp på vinden sedan för att rota bland gamla tyger. Jag har en del jag vill sy men inga mönster än så länge hehe.. Det ska trollas fram lite kläder och tyggrejjor iaf!

.Dålig update.

Jag har egentligen en HEL DEL som jag skulle vilja sätta mig ned och skriva om. Men jag orkar inte. Dels för att google chrome inte är bäst för bloggare som mig. Den kan nämnligen itne göra radbrytning ordentligt så jag måste gå in i html mallen och göra det manuellt! Usch vad jobbigt! Vilka I-lands problem jag har! Det är som jag brukade säga för herrans massa år sedan. "Och i Afrika ha man ingen mat". Jag brukade säga det till folk som klagade på enkla problem. Nu skulle jag behöva säga den till mig själv...
.(punkt istället för enter).
Nu ska jag sova. På tisdag börjar jag officiellt på mitt jobb. Imorgon ska jag på intervju igen. Hoppas jag får det!
.
Dåligt update är det nu på sistone. Det är inte samma takt på inläggen men jag har inte haft tid helt enkelt. Ibland så blir det så.

You are my home

If you give me the words I want. I'll give you mine in return.
When we have exchanged those we can experience what they mean
.
Hemma! där är jag nu. Fast det jag räknar som hem är ju mitt hem så det är extra skönt att komma hem iom att jag kan vila fötterna och kroppen. ^^
Jag har precis sett "Love and other drugs" med Elise och Therese. Oerhört bra film trots att den gränsade till mjukporr! (Ni förstår när ni sett den) haha fast det kanske underlättar för er tjejer som har en kille som inte gillar "tjejiga" filmer;) Ni kan säga att han får en del ögongodis.
Jake Gyllenhaal hade den manliga huvudrollen. Läcker snubbe han! Han var som ni kanske misstänker en del av orsaken till att jag ville gå. Den andra orsaken var att den kvinnliga huvudrollen spelades av Anne Hathaway. En av mina favoritskådespelare. Jag var väldigt nyfiken på hur hon skulle hantera rollen.
Filmen handlar om kärlek. Det låter fjompigt och det kanske det är men inte under dem timmarna som filmen var under. Den handlar ,mer specifikt, om en kille/man som har blivit av med jobbet och nu kämpar inom ett nytt yrke. Han jobbar med läkemedel och genom detta träffar han en tjej/kvinna. Hon har Parkinsons, Hon är vacker, Hon har stora bruna ögon och hon visar sitt bröst för honom. Man anar att något ska hända (dvs om det är som så att man är  trögfattad och inte förstått detta genom att ha sett trailern och läst titeln...haha).
Det är en vacker film, bra musikval, skådespelarna gör sitt jobb ordentligt. Alla som har tankar på att gå och se den borde gå och göra det. Och ni som är i förhållanden borde verkligen gå och se den då det är en perfekt "sitta nära, hålla handen, puss på munnen" mys film!
.

Expert på biltjuvar

‎"Jag brukar låsa dörren mot trottoaren. Det är ju den som biltjuvar kollar" sades av min mamma aka biltjuvsexperten.

Flyttfågel

Det ser ut som om jag eventuellt måste flytta till Karlstad igen till hösten. Är inte särskilt taggad på det nä? jag ahr iaf kollat så jag har kvar mina konton här och var på olika bostadssajter. Jag står som medlem inte bara i Karlstad utan även Göteborg och Borås. Jag hade tänkt att erövra Göteborg efter mina studier. Men Kbab som var karlstads sida har raderat mig. Inte så konstigt när dem ser till att jag inte kan logga in. Enligt deras inloggning så existerade jag inte men jag fik inte skapa en inloggning för att jag existerade. men nu är det ordnat. Det är synd bara att jag måste samla in nya poäng!
Bilder från min inspirationsmapp för mitt framtida hem.

Fool

If you have something to say about me you better say it to my face.
If you cant say it to my face you shouldn't say it at all.
I know that you intentionally let those words pour out of your mouth several times.
Don't act like you don't know what I'm talking about.
You're a coward. You cant even stand up for yourself.
You're a coward and a fool for treating life like preschool.
Now I have it on eternal paper. Now I might be able to feel something other than irritation and frustration whenever I see you or hear your name.

//AnnieBanani - Learning to let go of the anger. Because she feels that you are not worth it.

The working girl!

Jag tror jag förtjänar ett grattis? haha^^

Jag har sökt en hel el jobb i Borås nu. Bl.a som timvikarie som jag var ganska säker att jag skulle få jobb som. Dem kallade mig på intervju efter att jag skickat in en anmälan. Han som mötte upp mig hette Tomas och intervjun gick ungefär så här.

- Ja och det var du som var Annie? sade Tomas medans han kollade igenom några papper.
- Det stämmer. Annie Hallman. Jag svarade så glatt jag kunde. Att visa att man är positiv är viktigt.
- Mmm... sade han eftertänksamt.
- Och du har läst 4 terminer sjuksköterska? han kollade fortfarande igenom några papper.
- Nej det är tre. jag ska börja fjärde.
- Aja. det är inte så viktigt egentligen. Jag se rhär att du har jobbat inom hemtjänsten innan? han kollad eupp oh kollade på mig istället för papprena.
- Ja, det har jag. Tre sommrar och en vinter. På H5.
- Jaha då hade du Anette som chef? frågade han i en "jaha!" liknande ton.
- Ja jag har även henne som referens.
- Hmmm. Sade han igen och kollade åter ned på papprena. Men du jag behöver inte göra den här intervjun. fortsatte han.
- Nähä? sade jag förvånat.
- Ja jag ringer Anette istället och frågar henne om detta. Jag förstår inte varför hon inte skullle säga Okej så det borde gå bra. Jag tror dessutom att det finns ett vikariat ledigt som du kanske kan få. jag ska fråga om det om du tycker det låter bra. Jag ska bara kolla på dina LAS dagar (som jag inte visste vad det var men som han förklarade.). Om allting går bra kan du nog börja jobba på onsdag (det var måndag).

Det fortsatt så i den stilen och vi gled senare över på att prata om konst istället... haha^^

En vecka senare fick jag tag på dem och gick på en vidare intervju för vikariebanken och då började dem prata om vikariatet. Jag hade inte hört något mer om det så jag frågade om jag hade fått dem men dem visste inte säkert. Helt plötsligt kom Tomas in som hade intervjuat mig veckan innan. Han ringde till den stadsdelen som jag skulle gå på och efter en genomgång för vikariepoolen så gick jag däifrån. Varför? jo för att dem ville jag skulle gå till H5 och prata med några där. Avslutningsvis? Jag har ett vikariat på 50% med softa arbetstider. Jag har timvikarie så jag kan lägga in mer tid än 50%. Jag är delegerad. Slapp gå brevid. Och jag... är nu stucken i båda fingrarna för att jag ville lära mig deras hb mätar apparat (hade aldrig sett en sådan som dem hade innan.)... haha och vet ni. När hon tog på höger så fick jag 5.1 men när jag tog själv på vänster fick jag 4.5... jag gjorde inga fel! så det var lite weird. Jag hade btw ba ätit två hemmabakta kakor vi det aget så det var df det var lite lågt. (klockan var för övrigt även tolv och jag hade redan fått in dos med vardagsmotion... haha...

aja whatever. Imorgon ska jag på två arbetsintervjuer till!Sweden - Egypt - India - Indonesia - Japan - Starbucks - Paris - Home

Jag vill åka till egypten och rida på en dromedar.
Jag vill åka till Indien och bära en gul Sari.
Jag vill besöka Indonesien för att min favorit låt handlar om det landet.
Jag vill till Japan för att studera konst.
Jag vill dricka kafe på ett starbucks.
Vandra ned för trappan utanför Sacré-Cœur en gång till.

Jag har med mindre ord upptäckt att jag vill resa mer än vad jag trodde. Jag behövde bara känna lite.


Tattoo, ink on skin, art on you abdomen, brush strokes in your mind.

Det hrä ska bli mitt år. Jag har mycket framför mig, mycket att göra och uträtta. Särskilt under våren. Jag har lovat mig själv och jag ska börja hålla mer av mina löften.

Det är en av orsakerna som jag vill tatuera in Karthago. för att motivera mig jälv och för att jag då äntligen tagit ett stort och ordentligt kliv i rätt riktning. Jag måste sluta fega.

På samma not som Karthago. Jag har länge velat ha en riktigt stor Horimono på höften. För att representera min kärlek för konsten. Men jag har googlat på ycket och följer x antal tatueringsbloggar. Jag får ideer i mitt tanke-klena huvud. Alphonse Mucha.
Han kan få representera min kärlek, harn är ju en del av den. En del som har fått den att spira. Men han har gjort så mycket underbart att välja är allt för svårt.

Jag vill också ha ett annat citat på den andra armen. Karthago ska sitta på vänster underarm om jag inte sagt den. Jag älskar symmetri och en litn textrad är delikat nog för att få finnas två gånger på min kropp. Dock ej samma rad. Men jag vill ha något som representerar mig. Och inte något som kommer från en sång.

Även bakom mina öron skall det finnas små figurer. kanske pingviner och en musik not. Kärlek för musik och pingviner.

Mellan fingrarna är också bra ställen. Som små gömställen som inte alla kan se om du inte tittar efter.
Usch vad konstig jag låter i detta inlägg. Helt knas på ett nästan poetiskt och förlegat sätt.

Mn iår ska ni finnas på min kropp. Jag ska andas luft och bo i min stad. Jag ska stega långt och göra saker för att det är rätt. Inte för att följa ett mönster och inte för att någon anna vill. Jag ska bli mig själv. Tjejen som jag tappade taget om.

Masquerade

I lördags sade jag att jag är sugen på en maskerad. Det var inte bara jag som tyckte om det så i framtiden ska det bli en sådan. Kanske i april om vi har tur. Då hinner jag ju att förbereda mig också! Vi diskuterade olika teman t.ex kändisar, skurkar, Disney, högtider och djur. Funderar isf på att gå som fjäril.... men att sy en varg hatt som på bilden nedan hade inte vart helt fel heller. då kan jag bara ta av hatten när vi ska gå ut!
Om jag ska vara en fjäril hade jag tänkt att sy en avtagbar kjol och säta fast på en klänning och sedan sminka mig i den sminkningen som jag hade i början av året.
 

My mind has a broken light bulb. Is there an electrician on call?

öhh sitter och plågar mig själv lite.. eller jag tror att jag gör det iaf är lite förvirrad över den punkten. Men nu har jag slutat! haha^^ ja är mentalt puckad när det gäller sånt ht låter illa men jag är menalt puckad när det gäller sånt här.. slutade igeå och har det under kontroll. Och ni som käner mig? lugn det är inte det ni kanke tror att det är. jag är bara mentalt puckad och har lite psykbryt på mig själv. Åh jag kan bättre!
Bilder som inte har något med inlägget att göra passar bra när inlägget i sig är knas. We<3It är bra knas.

Fritt Fall - Dags att bli av med skräcken?

Jag har tänkt på det här ett tag. Och sedan var jag inne på en annans blogg och då hade hon skrivit om det med. Jag börjar bli mer och mer övertygad.
Fallskärmshoppning!
Ja. Jag är ju typ rädd för höjder... eller egentligen så är det när man inte har fötterna på något som jag inte tycker om (jag hoppar fortfarande från kanten i badhuset). Jag har t.ex inget emot att klättra på stegar. Gå på hustaket eller vara högt upp. Så länge som jag har fötterna på något.

Det verkar iaf vara som så att det finns en sådan klubb som bedriver sådant här i västra götaland. Jagtror dock inte att jag är en sådan som hoppar ensam från första början. Jag vet dock att man som ny och oerfaren aldrig hoppar ensam utan med två instruktörer. Men att hoppa tandem låter inte så farligt. Kostar ca 2500 och efter det kan jag bestämma mig om jag vill ta ett certifikat!

Såg även på deras sida att man kan få det inspelat men jag vet inte hur det skulle se ut? Bilden ja får av mig själv i huvudet är att en äldre man sitter fast i mig. Jag har en ful hatt, konstiga glasögon och sedan så är det luft i min kinder för jag har inte munnen stängd. haha
Ursäkta den dåliga photoshopen. Hade ingen nytagen bild på mig...

Det blir nu till vår efter jag fått in lite mer cash eller efter sommaren. Då får ni peka mot himmelen och säga "Is it a bird? Is it a plane? No, It's AnnieBanani!" haha ^^. Någon som är på redan nu kanske?

Killars psyke?

I lördags var jag ju hemma hos Elise igen som sagt och tittade lite på film. Therese var också där och det blev egentligen mest att vi pratade istället alle tre. Vi gjorde även en fruktsallad. Jag hade bl.a köpt en rejält stor Ananas för 35 kronor (misstog den senare för bordsdekoration... jag kunde inte hitta den just då! det stod ju bara ngn slags blomma på bordet enligt mig... haha). Nej men det var mysigt och vi pratade lite om ditt och datt. kom även in på killsnack. Fast inte det normala som dem flest tänker på t.ex har ni sett den där killar etc. Utan hur killar pratar när dem pratar med varandra? (nu spånar jag vidare på detta ämne)

Såsom jag fattat det så pratar inte killar på samma sätt som vi gör. Tjejer diskuterar allt med varandra. Hur vi mår, ett plagg vi sett i en affär, andra människor, lite gossip och så vidare. Men killar pratar mer om ytliga saker. Nu menar jag inte ytligt som i kläder och utseende just utan saker som inte finns inuti. Inga riktigt djupa saker som känslor. Jag vet ju dock att det FAKTISKT finns killar som diskuterar detta. Det mest intressanta som tjejer oftast vill veta är hur dem pratar om oss. Jag har hört lite sånt iom att jag bodde ett tag i en korridor som var lite mansdominerad.. det som dem pratade om just då var ju dock tjejer dem sett på en klubb och då var i stil med "den dära brunetten var så jävla het"
"hon vid baren?"
"ja!"
"ja men hon är så jävla svår. hon går i min klass" osv... det lät som riktigt grabbsnack! haha

Fast när tjejer diskuterar killar så pratar vi med så ibland men oftare är det att vi pratar om egenskaper, eller hur denna killen får oss att känna oss, hur snäll han är, intressen, ja ganska mycket mer och mer djupgående tycker jag. Man lär nästan att känna personen i fråga genom pratet ibland... haha

En annan grej som jag fått höra är att när en tjej och kille gör slut så är det svårare för killen för att denne förlorar inte bara sin flickvän utan sin bästa vän. Man blir ju bästa vänner i ett förhållande men.. killar förlorar den de pratar känslor med, den de berättar om hur dagen varit för, den som de anförtror sig till. Vi tjejer har detta i våra andra vänner men killar har det inte på samma sätt. Som sagt så kan detta variera! Nu drar jag alla över en kam för en lättare jämförelse. Jag känner många killar som inte är så som jag beskriver ovan men jag känner även en del som är så som jag beskriver.

haha detta var inte alls vad jag skulle skriva om! Jag ska göra ett nytt inlägg...

 

Det är en fisk

Gah! orkar typ inte blogga dessa dagar. Fett jobbigt haha. Nämen nu förstår jag folk som inte bloggar så ofta. men det är fint att ni besöker mig ändå ^^ tack tack. Jag har ju saker att blogga om men man vill ju inte berätta allt eller? fast det var ju iofs därför jag skapade denna bloggen...
.
Aja. Fine en recap! jag gick upp sent idag! efter tolv sent snackar vi om. Sedan har jag spelat gitarr lite då och då. Jag håller på att bestämma slagtakt till en låt (en cover). Det låter trist med bara samma takt så jag jobbar lite på den. Kan hända att det blir lite percussion men... antagligen inte iom att jag ska spela in med en kamera för denna och då låter det inte så fint om gitarrklangen plötsligt försvinner och jag enbart gör percussion... (hade låtit dret fint om jag gjort en riktig inspelning och kört två stämmor med gitarr.... NamNam!). Ska försöka spela in den innan jag sticker in till stan imorgon!
Och så har jag lagat mat... Jag skulle egentligen dragit på en tjejkväll/vi hänger och spelar spel men det blev inställt pga bilnycklar (hoppas det löser sig för dig!).
.
aja en bild på en mat för jag vet inte vad ska lägga upp och den här rätten är på tok för enkel för att läggas in som recept! Och nej den är inte lagad på bilden.
Imorgon blir det ABF och förhoppningsvis 2 intervjuer.
Oh Btw Melle? Din kommentar värmde!
.
P.s Är det normalt att springa iväg till affären för att köpa ananas? jag hade ananas dille. Kunde inte sluta tänka på det. Ananas!

Dokumentärer - konsumption

Otippat ämne? Det är konsumptionsvecka på SVT och dem sänder dokumentärer med det ämnet. Dem är skitbra och talat verklign sanning. Just dem som jag har sett var dock från USA.

Barn, hur dem utnyttjar barn. Den var mest intressant för det gör ont att se på sådant. Jag har länge fudnerat på om Sverige har säppt på sina tyglar litte iom att morgonreklam nästan endast är Babyborn, leksaker och annat som Barn tycker om.
Det är helt sjukt. Att dem hyr in experter bara för att kunna påverka barn. Dem börjar tidigt dessutom. Dem vet xakt hur dem ska forma en reklam så att den när ut till en fyraårin eelr en sexåring. Det är så extremt att dem mäter antalet blinkningar. Programmet berättade att de som analyserar barn följer barnen slaviskt. Tom in i toaletten. När dem duschar.. Dem är i princip som pedofiler. Proffesionella pedofiler.

Jag kommer ihåg hur dem vuxna pratade om hur dåligt det var med våldsspel när jag var yngre. Jag tycker inte att dem spelen var farliga. MEN nu? nu är grafiken såpass bra att den är snäppet ifrån verklig. Våldet är en bonus som de får poäng för. Att skära upp en mage och sedan se bllodet spruta? 100 poäng. Dagens spel är såpass verklighetstrogna att dem kan komma upp till verkligheten och ta i hand.

Det är helt sjukt att ett samhälle kan vara så. Vi ska skydda barn!

Klicka och ta del av the Madness

Bagels

Du behöver:

5dl vatten
25g jäst
1/2 dl sirap
2 tsk salt
1 msk matolja
13-14 dl vetemjöl (går att variera. Jag hade t.ex i 1 dl dinkel och några dl rågsikt istället för vetemjöl)
3 msk sesamfrön/linfrön för garnering
Cirka 3 liter vatten för kokningen +ev 3 msk socker
1 ägg

Du gör såhär:

Värm de första 5 dl till fingervarmt och lös upp jästen i detta. Tillsätt sirap, olja och salt. Arbeta sedan in mjölet tills degen släpper från kanterna. Knåda sedan degen i minst fem minuter.

Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Ta upp på mjölad yta. Nu ska vi forma de och detta kan göras på två sätt. Den första är att du delar i 12 delar, formar delarna till små bollar och sedan drar du ett finger genom mitten så att den har ett hål. Töj ut den lite och sedan är den klar. Det andra sättet är att istället för att dela i tolv delar. kavlar degen till ca 1.5 cm bredd, tar en kopp och "pepparkaksformar" ut bitar som är runda. kör ett finger igenom och töj lite. Det andra sättet blir finast.

Låt dina bagels jäsa på plåt till dubbel storlek,  ca 30 minuter.

Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Det får inte storkoka.

Släpp varsamt ner bröden i vatten med t.ex en slev elelr stekspade och koka i ca 2 minuter, till de flyter upp. Tag upp och låt dem rinna av lite och lägg sedan tillbaka dina bagels på plåten.

Pensla med vispat ägg och om du vill dekorera så strö över lite av fröena.

Låt de stå i ugnen som nu är på  200-225 grader. dem ska vara inne i cirka 15 minuter. Servera dem varma med t.es ost och marmelad.

Japp... Det tog mig nästan ett år att publicera detta inlägg....


Vad håller du på med egentligen!?

Vad håller jag egentligen på med här i Borås? Vad är det jag gör på dagarna? Varför frågar jag detta till mig själv?

Eh jo. Jag söker jobb som en galning. Jag ansökte till massor utav jobb under december för att fortifiera mig. Bra val kan jag nu säga i efterhand. Jag har fått en del jobbintervjuer på det. Vissa har jag inte ens svarat på. Jag har tappat kollen. Det roligaste som hände med dem är att jag gick på en intervju där mannen helt plöstligt sade:
"Du jag behöver nog inte intervjua dig"
"nähä" svarade jag nervöst fast jag döljde det med förundran.
"Ja jag ringer din förra chef istället. Hon säger nog att vi ska anställa dig. Jag förstår inte varför hon inte skulle göra det.."
Denna chef var förövrigt en av mina referenser...
"jag ska kolla på din LAS-dagar också" (som jag inte visste var det var men han förklarade) "du kanske är tillgänglig för ett vikariat. fast det är bara på 50%" sade han lugnt.
Vid detta laget var jag mer än förvånad och väldigt glad. Det fortsatte i denna tonen och det sades att jag kanske får börja som tidigast på onsdag (det var måndag).
Det låter la bra eller? fast jag vet inte om jag får jobbet ännu eller ej. Jag ska på ytterligare en intervju för just det vikariatet och sedan så vet jag säkert. Men jag får nog iaf Timvikare... tror jag. Kanske ska jag få ett jobb som kontaktperson också. det vore kul. Och om jag kan få tag på gitarr snubben kanske även ett gitarrjobb. Det blir 4 jobb isånnafall! Det vore kul men jag tvivlar på att det blir så... Jag ska även hålla på mycket med min konst, musik och fixa bloggen/fixa hemsida.

Så det har jag hållt på med. Sedan så är det fasligt kallt i västra götaland. brrrrr... så ja har halkat omkring som en giraff på is. Ja, verkligen som en giraff då jag var dum nog att sätta på mig klackar på en av dagarna. Det ledde ju självklart till att jag nu är blåslagen. Jag har skrapat upp benen, missat bussar, dansat på stora torget i slow motion (det kändes verkligen så) och sist men inte minst så stönar jag extra tantlikt när jag sätter/ställer/rör mig. I vissa delar av götet har bussar ställts in pga iskanan. Fast jag har hört från en fågel att värmland har det nästan likadant och BORDE kanske stänga ned bussverksamheten eller iaf trppa ner tills vägarna inte är som isbanor som bussarna använder som om dem vore curling klot.

Gitarren spelas på dagligen och jag utmanar mig själv nu. Eller egentligen motiverar jag iom att jag egentligen kan! gah! haha Pianot ska nog hit imon om jag har tur. Så småningom även fiolen. Jag ska även tonsätta mina äldre låtar som inte finns på datorn. Jag måste fixa detta så att jag har en backup om dem skulle försvinna, om MER av dem skulle försvinna.

Konsten går det lite trögare med men det går framåt iaf. Jag ska börja snart med att göra färdigt alla de teckningar och bilder som ligger ofärdiga bland mina mappar.

Slutklämmen? typ fyra tentor i mars. Vidbehålla ett socialt liv och träna. Och ja... tyvärr det kommer mera haha ^^ men jag har vart och köpt nytt te som jag kan knarka så no biggie! eller!?

Mest tippade

Ja kanske det mest tippade porträtt jag gör. haha^^ Satt uppe lite inatt med denna. Till slut orkade jag inte sitte mer med den så jag gjorde des sista som t.ex kluddet på sidorna (jag älskar sånt kludd. Det blir så inramat men ändå så "fritt". haha ja som sagt så gjorde jag den inatt så jag fotade med webcamen innan ja vände mig om och tryckte ned mitt huvud bland kuddarna.
Jag behöver fortfarande öva dretmycket :(

Bättre än originaletJoseph Vincent

Sängen

Idag har jag gjort? nästan ingenting.
Min bror sade att han skulle komma förbi med min säng som jag hade i Kstad. Han funderar på att köpa en större och vill veta hur det skulle se ut så han lånade den. Han skulle ha kommit förbi vid två. Ingen bror dök upp så jag ringde honom och fick reda på att det skulle dröja iom att min far som isf skulle skjutsa dit sängen med honom inte hade dykt upp ännu. Jaha tänker jag och plockar bort sängbottnen från sängen(den var tung!!). Jag gjorde iordning så att dem bara skulle kunna ta den och lämpa av min säng så skulle jag fixa resten när jag kom hem frånett snabbt shopping ärende på stan.
.
Efter att jag kom hem från det så har jag nu kånkat ned sängramen som vi har haft på vinden (4trappor) och kånkat upp den andra. Monterat ihop min vanliga och väntat... till slut vid kvart över nio ringer jag min brors telefon... som inte är på, hans hemtelefon svarar han inte på... jag ringer pappa och får höra att min bror är och tränar och att pappa åkte därifrån för flera timmar sedan. =ingen säng kommer att levereras... En hel jävla dag! nu sitter min säng på golvet och är i en alldeles för stor ram så madrassen är verkligen PÅ golvet!
.
Mvh
Irriterad tjej

January - June '10. A reminder of days that has passed since

Januari
Jag flyttade till duettgatan fem och var förvirrad över att allt var spegelvänt. Att gå i trappa var lite klurigt ett tag.
Jag började läsa engelska med Melanie och var ganska så nöjd med det hehe. Var lite smått galen i Jensen Ackles och ville kollekta allt han hade vart med i. Kan säga att det inte hände. Drack Tysk jordgubbsshot med korridoren som var blandad med handsprit.

Februari
Jag hade toklängtan efter regn och började nästan gråta på tanken av det.
Min granne Mattias var dock snäll och hittade denna länken till mig. http://existenz.se/out.php?id=21490.
Hade skumma konversationer med Melanie över msn.

 

hade fortfarande rådille på Jensen och var såld på Författaren Kelley Armstrongs böker.
Mars
Att gå på bio var det jag verkade gilla denna månad.
Shutter island OCH Remember me var några av dem jag hann med.
Jag spelnördade Yoshi emellanåt och tyckte att det var fantastikt nostalgiskt och göttade mig i alla flashbacks man fick av spelet.
Denna månad så tog onödigt drama vid och det var la inte bland det roligaste kan man minst säga. Det var mest onödigt och jag vet fortfarande vad som faktist stämde och vice versa. jag vet bara att det var mycket groll och mycket alienation från onödiga håll.

Ett ord. Chatroulette.

Skrev som vanligt en del låtar och texter. Bl.a en till min far som han ska få höra en dag. Den heter "my father said" om ni vill kolla på texten då jag inte lagt upp en video för den.

April
"I cant write with a blyertspenna" - M. Svartz.
Vi pluggade fortfarande engelska och hade roligt åt vår Svengelska som dök upp titt som tätt.
Jag var sjukt glad över att jag hade fått sommarjobb och att dem faktiskt försökte få tag på MIG och inte tvärtom. Fick tom en liten löneökning som satt bra med mig. :)

- "Kill-munkar är skönare än tjej-munkar"
- "Tjej-munkar är nunnor"
Said by fellow neighbours about munkjackor
Kylan var ju borta och vi göttade oss på kullen bakom huset med god musik ^^.

M: What have you contributed to world peace lately?
A: I use a fabric bag when I go shopping, I don't buy a new plastic bag everytime
C: And I bet she didn't have to sleep with anyone to get her bag
A: You know I don't think M had to sleep with anyone to get her plastic bags
*laughter*
M: Can't we switch subject now?
A: Oh come on this was fun
C: just like the chief of Konsum said

Jag blev terroriserad av en Zombiefluga som dog, åeruppstod och åt sina inälvor. Äckligt värre. Men Melanie och Mattias räddade mig.
Följde med på Idol audition och ville gå nu iår men jag har fått reda på mycket om Idol som jag inte tycker om och vill nog helst inte medverka nu.
Jag såg på mycket drama filmer och grät som aldrig förr. Kuddarna som jag kramde blev alldeles tårdrypta och min röst darrade såpass att det som kom ut var pip och läten som skulle låta som ord.

Maj
May the fourth be with you. aka star wars dagen kom och gick inte mkt där. Ett dedikerat inlägg det var allt. Händer kanske mer iår om någon mer har lust att fira det?

kommer ni ihåg detta? jag er varje gång jag ser detta. Vi spelade kubb och pöjkarna lekte bland sandslotten som som pöjkar gör ;)

Bästa tjejerna, bästa bullarna och bästa djuren!

M -Okej, nu lyfter jag på fingret. Fast jag vet inte vilket, det får vi se.
(Miss M efter att jag visat ett fingertrick...)
Juni

Jag fick labbarna på lite gulliga bilder på familjen. Var överglad över denna som jag så småningom ska printa ut och sätta på väggen när jag får egna väggar igen.
Campusfesten var. Det medförde bl.a massa galna människor. Bl.a så hade en kille rllat runt på en brinnande madrass. Han försökte sedan hoppa från våran balkong (våning tre). Jesper fick honom att Sluta. Senare såg vi dock honom klättre upp för ett struprör, ligga helt stilla ( :O ) men reste sig sedan upp som tur var... STUB måste fixa det dära med säkerheten nu.
Nästan varje kväll så var det spelkväll på våran balkong med våra utbytesstudenter och det var supermysigt. kort och tända ljus^^

Jag fick för mig att jag skulle börja dejta och började lite smått med det (som vanligt ingen jag ville dejta vidare... tur var det iom det som jag fick reda på senare). Sara mötte upp mig precis efter den och då gick vi och shoppade. köpte klännignen på bilden.
Höll på en del med Art Nouveau..

Kom hem till Borås och umgicks med min favorit Plätt! fyfan vad du är go!

och with the good comes the bad. var seriöst deppad över en sak och lyssnade enbart på Danse Russe efter jobebt när jag kom hem :/ jag är en såndära som får fysiskt ont när jag egentligen har psykiskt ont så det var lite jobbigt :/
Jobbade mycket. Hälsade på kusinerna i deras lilla stad och hade det ganska så fint där ^^

Gamla ting har fortfarande sting

Jag håller på att rensa bland mina äldre inlägg då en del måste tas bort. Jag har en del som jag inte vill att alla ska kunna läsa. Min blogg har ju växt lite... som är kul! men iom detta så är denna blogg inte bara för mina öon längre eller bara mina närmaste vänner. Jag vet också att vissa som är nya av er har gått bakåt i inläggen och det fasar jag lite för haha... .... ... ja... mhm så ja. En del inlägg kommer att försvinna. Några av er vet nog vilka jag tänker på.

Jag vill iaf lägga upp en grej från ett gammalt inlägg. Jag har skrivit den på skämt men den är ändåså på rikigt för att jag menar det som står i. :)

Simsalabim och det händer magiska ting!
Allt händer när du ger mig en ring
Jag tänker hålla dig i handen för nu har du minsann råd med mig
Jag är inte dyr i drift och är aldrig på vift
Jag vet redan vad jag ska bli
Jag ska ta dig på en färd i fantasin för jag är så jävla lärd
Vi ska skratta och ramla tummlandes och flummande för jag är jag, idag
Jag tänker äta ur din hand och offra mitt liv
Se mitt liv passera men fokusera på att hålla fast i dig
Åh kan du se lilla mig stå på tå jämte dig?
Andas in och Andas djupt Andas ut och Andas inte tungt
Håll i min hand så ska jag sakta ner vi kan ta det lugnt
Men ge mig min jävla ring annars händer inte magiska ting
Inga skratt attacker och inga smyganden på tå
jag ger mig till få så ta mig seriöst för jag är jag, idag

Shoes, shoes, shoes, which ones shall I choose?


Det var dessa som fick följa med mig hem. Jag är fortfarande dock osäker på om dem ska behållas.
Idag blev det ännu en shoppingrunda på stan och imorgon ska jag in och köpa något som jag ångrar att det inte fick följa med hem idag.

Do not look down on me. I do not look back when I walk away.

Jag var hos Elise. Fast dagen började innan dess. Kanske 2 timmar före? Men det viktigaste hände kanske en timma före det. Mina vinterskor är ytterst sönder och jag drar bara på dem i nödfall. När jag kollade ut och såg den fina solen tänkte jag "äh det är säkert gå-vänligt, det ser ju fan inte halt ut överhuvudtaget". Trots råd från min mamma så gick jag ut i dem låga klackarna.
Det tog mig en 20 minuter att gå ned för en backe som brukar ta MAX 5 minuter. när jag äntligen kom ned så trillade jag. Det var väldigt graciöst och fint. Gick nästan ned i splitt! Jag skadade vänsterfoten lite och min gamla höft tappade lite av sin funktion. (Jag svär att jag ibland skulle kunna misstagas för en 70-åring med reumatism.) Jag svor men lyckades ta mig upp från den hårda marken. Satte fart mot busshållplatsen och trillade igen.... Jag messade Elise då och sa att jag skulle bli sen. Det brukar normalt sett ta mig en 15 max 20 minuter att gå in till busstorget men den tiden hade redan gått och nu skulle jag sitta och vänta på bussen. -_- jag kom fram till Elise 10 minuter i hel istället för 5 över halv....

Hos Elise fick jag möta min gamla vän Emma och även den här lilla krabaten! (Noel)

Nu är det här en gammal bild men ungefär så här såg han ut! söt liten sak. ock han var så mjuk! Alla mina "mamma hormoner" i kroppen reagerade och det gjorde det hos dem andra tjejerna med (Elise, Emma som ÄR mamman och Therese som kastade blickar haha). Jag förstår dock inte mycket hos bebisar som t.ex nappflaskan, varför dem verkar vilja äta upp sin hand och hur dem kan vara så mjuka ^^

4 timmar och en shoppingtur senare så är jag hemma igen (ca klockan 19) och har fått en till jobbintervju att gå på. dem har tyvärr inte hört av sig ännu från det andra stället jag var på igår och jag vill inte jinxa..

Btw så är titeln riktad till den jobbiga isen!

Dessa skor har klackar. Det är som skridsk...

dsc00359 (MMS)

Dessa skor har klackar. Det är som skridskor på hal is. Det var tydligen somså att jag skulle trilla mer än en gång. Nu är jag som vanligt försenad också. Japp!

Tranor

Jag vek dessa en hel massa denna vintern. Detta är den som jag använde för att lära mig. Lycka till!
.

It's a penguin world

Det är klart att man måste testa ett sådant här spel? iaf när man är pingvin tokig som jag är! ^^

Sunday, not just any day

Har vart sängliggandes hela dagen.. Har PMS utom denna värld. Det är som en molande smärta som av och till byter till ihärdig.. Ooh så mysigt... Jag fick avboka ett möte med Au pair firman idag och det är ungefär allt jag fått gjort. Jag har pluggat en del men som vanligt inte tillräckligt. Jag blir inte klok på benen t.ex och blandar ihop dem med dem andra femtioelva benen...

Nej men nu ska jag kolla efter en till Gura på nätet som jag kan handla in i framtiden. Att byta mellan olika stämningar verkar inte sitta bra med min gamla Rokkomann. Det blir till att spela "vanligt" på honom. Kreativiteten verkar flöda och iom att den inte flödar tillräckligt för en ny design (trött på det svartvita) fåre bli porträtt övningar med ljuvmusik i öronen. Kanske en Xide på det? måste ju bryta karaktären!


weit, jag har en hel mapp fylld till bredden med vackert!

Inspirationslös i köket?

klicka här!

Tjejkväll

Sjöbo där jag bodde som barn lärde jag känna en del människor. Bl.a Elise som bodde på samma gata som jag lekte med en hel del. En annan var Kristin vars dagmamma var bästa vän med min dagmamma = mycket gemensam tid.
Förra vintern så hade vi som så att våra mammor och vi samlades hos Elise och spelade spel och åt mat. Vi har efter det redan vart hos oss och nu var det Kristin's tur!

"Mammor" vs "Barnen"
OBS vi står inte i familjeordning. dvs min mamma står till höger i första fotot.

Nu är det ju även som så att Kristin är superduktig på mat. Hon borde seriöst släppa en egen kokbok. Jag är mäkta imponerad av henne! Det var förrät - Aubergine med köttfärsås kyrddat med curry och kanel, huvudrätt - skaldjurspaj och efterätt - riktig chokaldkaka (med riktig choklad) serverat med grädde och en hallonsås!
Låter gött va?

Ingen av våra mammor är tekniska. Att min och Elise's mamma har facebook är deras barns förtjänst i princip. vi spelade iaf singstar och vi barn fick ju börja så att vi kunde förklara. Det är ju inte så svårt eller? sjung orden som har samma färg som bandet på din mick... Alla lät ju givetvis förjävligt men kul ändå som vanligt. Väldigt mycket Abba. Väldigt mycket 80-tal.

Slutklämmen? Är egentligen det som min mamma började det hela med. När hon parkerade så körde hon fast.
Vi spenderade en bra stund med att "gunga" bilen upp. Jag fick till slut säga att nej vi måste hämta Kristins pappa. Mamma ville inte men vi hade tur och han kom ut ändå. Vips sade det och vi var fria!

If I love you today...Will you love me tomorrow?

Då har  man vart på Disney on ice. Den sög den första timmen eller hud lång tid det nu var men sedan tog det mer fart när den elaka fen kom och försatte Kalle och Mimmi sömn men mer om det senare.
.
Har nyss vaknat igen. Japp klockan tolv på natten. Var lite trött efter bilfärden och slocknade efter att jag fyllt magen med en tomat och bönröra(namnam). Nu känner jag bara att jag borde stuckit till Malin ikväll istället för att vara slocknad på sängen.
.
Imorgon blir det cultural Care Au pair, som jag kanske måste tacka nej till pga ändring i ssk studierna (annars måste jag kanske läsa om en del kurser), leta skor och börja plugga... har tentor kvar och det är inte kul! GAH!
.
Det regnar i Borås.
Nu saknar jag mitt Kstad lite.. att ligga med fönstret öppet och lyssna på regnet.
Dessa två är från we<3it. Den översta är min.

Hårresande färd!

 

 Jag hade svart hår. Jag hade egentligen ner till skulderbladen men saxen har jag aldrig vart rädd för när jag håller i den själv så jag klippte bort ca 20 centimeter en kväll. Det var alldeles för långt och risigt. Jag använde hårgele frikostigt efter det. Jag tröttnade. blekte sönder håret och... en kompis klippte mig vilket ledde till att ena sidan av huvudet hade hår som var ca 5 cm andra sidan var... mycket längre. Jag fick ha det korta håret strykt bakom örat. Sedan fick jag klippa av det hos en frisör.. typ 5 centimeter över HELA huvudet... men jag lät det växa och efter ett par månader så blev det som på bilden till höger..

Jag behöll det bruna väldigt länge. Och efter en kväll då vi färgade en kompis hår då vi för skojs skull färgade blont i en kompis hår så hade jag en blond slinga i luggen. Efter ett misslyckat besök hos frisören (han kunde inte klippa hår) så fick jag plocka fram saxen igen för att klippa till det så att det blev rätt längder i hela håret. Och i stockholm llånade jag Johannas platt tång och med hennes hjälp fick jag raklugg. Det växte ut klippte snedlugg (själv igen då jag inte gillar frisörer). och efter ett tag färgades det rött!

tröttnade.. började avfärga.


Ljusare och ljusare blev det. Det blev nästan folk av mig! Håret iaf..^^

Dagsläget!

Är dock sugen på att raka sidan. Igen. (Rakade sidan under gymnasiet men frisören gjorde det så dåligt att jag fick kamma över det för det mesta...) Jag vill fortfarande dock kunna se "söt" ut och jag vet inte om mitt hår är tillräckligt tjockt för att jag ska kunna kamma över det och fortfarande se "naturligt ut". Inte som att jag är tunnhårig på ena sidan... Vad tror ni?

Den svarta dagen

Annie vaknade av att mobilens alarm gick igång. Hon tryckte på snooze knappen men upptäcker att det var ett samtal hon hadevlådane klickat bort. Typiskt. Med ett "fan-också-stön" satt hon sig upp i sängen och ringde röstbrevlådan.
-"Du har ett nytt meddelande" sade den stela telefonkvinnan.
-"Hej det här är vikariepoolen som ringer för att fråga om du vill komma på intervju på måndag. Det vore bra om du ringde och bekräftade detta. Ring på 033-353791." sedan fortsatte meddelandet onödigt länge och Annie slutade lyssna och lade sig ner i sängen igen.

Hon var fortfarande rätt så trött när hon vaknade nästa gång. Att sitta uppe och teckna, leta efter inspiration och surfa till klockan blir halv tre på natten är inte det bästa! Återigen satte hon sig upp. Hon letade rätt på sin mobil som hon brukar ha i sängen utifall att någon ringer (Iochförsig tror hon oftast att det är ett alarm men det skadar ju inta att var förberedd). Mobilen låg insnodd i en utav dem sex kuddarna smo hon numera sover med i sängen . Hon gick ur sängen och då började hon spontant att blöda näsblod. Ut på toaletten och stoppa papper i näsan tills man såg ut som en valross med en tand.
Tre missade samtal... Det vara bara att ringa 133 igen.
-"Hej det här är Emma från Stub som ringer. Vi har hittat en som vill hyra din lägenhet och vi skulle därför vilja att du ringer oss så att vi kan föra tillbaka delvis av det du betalade i hyra för Januari." Återigen så var det en tjej som berättade jättemycket som hon inte behöver. Men det gör inte så mycket om man är övertydlig. Vissa förstår ju inte annars. Annie ringde upp men deras telefontid var slut.

Det kändes konstigt. Det blev en punkt på sidan. Det kändes konstigt.

Kvällning

Dags att sätta sig inför kvällen!

Maränger

 
Alternativ:
 
3 st Ägg
2 dl Socker
3 Droppar Citron.
Tips: I de flesta recept används det ättika men det går lika bra med vinäger eller citron. Syran i dessa gör att Marängen får mer stadga,
 
Vispa Äggvitorna med citronen tills det blir hårt. Tänk på att börja på en lägre snabbhet och sedan successivt öka farten.
Häll i sockret. Fortsätt att vispa tills du kan vända smeten upp och ned.
Spritsa eller klicka ut på en plåt med hjälp av matskedar.
60 minuter i 100 grader.

Jag gillar den synen

Jag sitter och spelar på guran just nu. Eller jag satt rättare sagt. Håller på med ett nytt stycke som sagt. Det känns att jag börjar få lite mer styrka i fingrarna. Att det blir mer säkert. Men! jag fastnade på en del och brukar plinga fram och tillbaka just på den takten... Idag kom jag på att jag kunde byta finger... genast mkt bättre! känner mig trög som inte tänkt på det tidigare. Vill fortfarande inte säga vilken låt det är dock...den är MIN att spela!
Har varit hemma hos min bror idag igen för jag glömde kvar kamera där igår och så glömde jag väskan på bilden nedan. Minbror köpte denna på en loppis för antal år sedan för ynka 10 kronor! Jag hjälpte honom lite igår med att sortera och när jag plockade upp den för att fråga vart den skulle stå sade han att den skulle slänga så om jag ville kunde ja får den... eh..ja tack!? den är ju dretschnögg! *Glad Banani*
passade på att fota några till julklappar också. Målar grejerna har jag köpt till mig själv. Ett avkarellblock, en pensel för bläckfärg + bläckfärg samt ett teckningsblock (det blåa). Jag trivs egentligen bäst med att teckna på akvarellblock men det är en så fasligt dyr vana så jag måste få bort den. Pappa gav mig Dvd'n.
Den senaste "bilden" från blocket. Jag försöker teckna oftare nu för att få in vanan. Det gå sådär och den igår blev så dålig att jag bara slutade mitt i! Gah! Därför passar det perfekt att bilden är suddig så att ni inte kan se den ordentligt ;)

Banana records present?

Jag har funderingar på att att starta ett skivbolag lite längre fram i året. Skulle tycka att det vore kul och så finns det ju folk som man redan vill signa liksom? Hur som haver har jag kollat runt på det idag och jag behöver få gjort lite saker innan dess. som t.ex den juridiska delen som jag måste få hjälp med men jag kan ju bara fråga en elev på högskolan. Det vore ju ett rätt så bra projektarbete? Måste fixa ett startkapital också men det får jag fixa på egen hand. Men allra först måste jag skaffa mig en decent mikrofon. Har kollat runt nu och tror jag har hittat en. Jag kommer ju bli den första som blir signad så.. då ska man ju kunna visa varför man är signad!
Har förövrigt redan gjort ett utkast för loggan till bolaget men är lite osäker på namnet iom att det troligtvis är upptaget. Måste fundera mer på ett namn.
de som jag isf skule vilja signa till bolaget är såna som jag själv tycker är bra. Inte bara för att dem ser bra ut eller att dem skulle sälja bra utan för att dem som musiker är bra. Sedan skulle jag vilja att det är öppet bolag. Att man som signad i första hand gör egna låtar men att jag kanske även signar låtskrivare? Jag vill ha ett tajt bolag där alla ska vara som en familj. Så om artist B behöver en dua så vill gärna artist B ställa upp! bra plan eller hur? jag har ju dessutom länge velat starta ett eget företag. nu var det ju tatuerare som jag siktade på men jag kan ju bli båda! (om jag bara övar mer först! gah! haha).
Håll utkik efter mig!

I dance to the beat

klicka på bilden
Robyn som ni alla vet att jag avdyrkar har gjort en slags internetfunktion så att man kan sätta ihop egna beats. Ganska så kul men det slår ju inte ett ritkigt musikprogram. Jag har skaffat ett nytt musikprogram också. mitt gamla var inte. Den hade inte de funktionerna som jag behövde och enligt nätet och några vänner på youtube så ska denna vara vad jag behöver.. Vi får la se. Har valt ut en mikrofon att köpa senare iår också.. Tills dess blir det kameran som får agera mikrofon...

Promenader

I Borås så kan man verkligen promenera till ALLT. Det kan dock vara som så att det är jag som har inbillat mig detta. Jag vet inte vad folk tycker är en normal gånglängd. 2 km är ju iaf INTE långt.

Jag tycker att det är asaskönt att jag kan gå vart jag vill. Tyvärr Karlstad det var det sämta med er. När man skulle gå någonstans så var det skog som gällde eller ett vanligt litet bostadsområde. (dock saknar jag att gå till det dära vattenstället som kan ha vart klarälven... Under första veckan här så försöke jag minst två ggr att gå dit. Klädde på mig och var på väg ut ur rummet innan jag insåg att jag var i Borås.. ja, jag är lite trög kanske...)
På den rutten som jag gick på igår så gick jag igenom våra två shoppingställen, förbi en teater, Gamla minnen och lite till. Efter att jag hade vart hos min bror(det var ju dit jag gick!) så åkte jag buss dock till södratorget. Men det var 19 minuters väntetid... Det tar mindre tid att gå hem och trots att det var efter tolv på lill-lördagen så gick jag hem. Men jag kollade mig över axeln då och då! Det blev drygt 8 kilometer sammanlagt igår.. inte så illa ändå!

Måste öva meeer!

Jag vet vad jag behöver öva på iaf. Nu är det bara upp till mig att öva! Ska allt hålla det dära löftet!

Sån Jävla Tabbe

Okej, jag har verkligen inte haft den bästa dagen. Jag kunde inte sova alls inatt och var svintrött när klockan började ringa. Jag behöver egentligen inte gå upp när den ringer men.... Jag har en grälsjuk mamma som ser till att jag går upp. Hon har ledigt och det innebär att jag Måste gå upp i ottan...

Sedan fick jag ringa runt lite och fick bl.a reda på att mitt bibliotekskort inte existerar? Jag kan låna på det men det existerar inte så jag ska hämta ut ett nytt. Dem försökte få det till att det var mitt fel men iom att jag faktiskt satt och höll i MITT kort så vann jag disskussionen så att säga. Arbestförmedlingen var inte my ket bättre men det var iaf roligt på ett ironiskt sätt. Jag blev bl.a informerad om att man måste söka jobben för att få dem! Visste ni det? Och dem trodde dessutom att jag hette Annie Ittelmann. Haha jag skrattar fortfarande så här i efterhand.

Sökte lite mer jobb. Det verkar lovande. Fick tag på gitarrsnubben som visade sig vara 23 och ansvarig för ett eget område. Jag har aldrig mött en så ung chef!

Och sist men inte minst vurpade jag! Sån jävla tabbe!tur var så såg ju inga mig...Not! Jag trillade mitt i centrum! Och ganska så hårt också! Jag blödde från båda knäna och skadade vänsterhanden... en tant kom fram till mig och frågade hur det gick men jag svalde smärtan och gick därifrån. När jag kom upp på en annan gata lite mer avskilt böjde mig framåt för att kolla på mina knän. Det var då jag märkte att jag blödde för jag tog på knäna och då blev händerna så där äckligt blodiga... Usch! Men nu har jag trillat nog för iår! Och nu kan det bara bli bättre!


Inte den bästa bilden. Såren syns inte så bra men ni fattar nog...

Talangfull

 
Annie, fyra år, tecknade av sin mamma. Visst är det likt haha. Fan jag hade ju talang redan då ;p

Annie om att...

skriva en låt.

Det finns flera olika sätt att göra det på. Man kan få en snilleblixt, komma på en melodi och sedan bestämma texten, komma på en text och skriva meodin efteråt eller så kan du använda detta sättet.

Okej, det är faktiskt inte svårt att skriva en låt. Välj ett ämne, välj stämmning och några ackord. svårare än så är det egentligen inte men att skriva en BRA låt är betydligt svårare. Frågan är ju även vad en bra låt ÄR?

Men ett exempel på en vad jag menar då...

Ta ett ämne? Vi tar snön.
Stämmning? ledset/ lugnt/ballad (den enklaste stämmningen)
Ackord? ja om det ska vara ledset så använder jag nästan alltid mitt Fusk F, Bm7 passar oftast fint och sedan kan vi ta några andra färgade(jag gillar inte den termen) ackord som ett Cadd9... (032033) och hmm... ett am7 kanske? ska kolla sen hur det låter tillsammans...haha men iaf....

Om man utgår ifrån några vanliga ackord som ett F och sedan lägger till ett som låter lite liknande så är man på god väg. Om du sedan lägger till något sus eller add ackord så blir låten lite fylligare.

När det gäller texten. Försök att visualiser ämnet. i detta fallet snön. Vad tcker du om snön? kallt! hur kallt då?
osså en passande rad till som gärna har ett rim på slutet eller har minst TVÅ ord i sig som låter lika.

It's so damn cold, like icecubes on my skin.
should wear my jacket but it's way too thin.
Don't know if I even should be bothering.
Going out when I wanna stay - - in.

Okej då har vi början. Nu å brukar det inte vara såsvårt att komma på mer stoff till texten. skriv ned ALLT som du kommer på som du vill ha med. Sedan så är det bara att välja och sätta ihop. Du borde kunna få minst en vers och en refräng. När jag använder detta sättet för att skriva en låt så brukar det iaf bli så..

Sätt er nu ner och pröva!

Uppackad och inflyttad

Nu bor jag i Borås. Min hatt ligger på hathyllan och min kaffekopp står i skåpet. Jag har tom satt upp min skylt för att märka ut mitt revir.På nyår när jag kom hem från festeviteterna så hade jag ställt mig och sorterat precis ALLA lådor och lagt sakerna i höar så att det bara var att packa ned och stuva undan. När jag vaknade dagen efter och gick ut i stora rummet hade min mamma kommit hem och satt där och drack kaffe. Och hon hade ju givetvis lagt allting i EN hög...
När jag sorterade så hittade jag mina kaffemuggar. Egentligen är det Caffe Latté muggar men jag dricker ju kaffe i dem. Men iaf. Jag vet inte varför men allting kändes typ... fridfullt när jag hade dem i handen. När jag ställde in dem i skåpet så kände jag verkligen att nu är jag här nu kan jag bo här. Tänk att kaffemuggar kan vara så viktiga (har även fått mamma att köpa Zoega kaffe till mig ^^ Snäll mamma).

Jag har spenderat hela gårdagensförmiddagen med att kånka kartonger från första våning där vi bor till översta våning där vinden är. Det var lite problematiskt. Har lite feber så man blev ganska trött! men Kaffe gjorde susen.

Musikfamiljen

Jag har suttit och plinkat på Rokkomannen hela dagen. Har ganska så ont i fingrarna nu men jag skriver ändå. Håller på att lära mig en sång som Utadu hikaru har baserat en av sina låtar på. Håller som vanligt på med några andra låtar samtidigt och det är ännu klurigare iom att dem flesta har olika stämingar på strängarna så jag har suttit och stämt om den mest hela tiden. Jag tog fram min lilla barngitarr och stämde iordning den så att jag kunde spela "vanliga" ackord låtar på den men det är inte alls lika fint med nylon som stålsträngar :(

Jag fick höra en så rolig kommentar om mina låtar på Myspace från Elise på nyår. Vi har en annan gemensam vän som hade lyssnat på dem och hade vart liksom "Det här kan inte vara Annie!" haha ^^ . Men jo det är ju jag haha. Hon hade iaf sagt till Elise att lyssna på dem men... Elise vet ju hur det låter när sjunger har sjungit för henne innan.
Jag sjöng en av mina "första" låtar för henne. Det var innan Gitarren kom in i mitt liv så det var akustiskt och det var la inte så überbra men... det var kul! Det var för övrigt Fallen angel som jag sjöng för henne då. Elise! (vi har vart vänner sedan barnsbenen!)

Har inte spelat på Mandolinen på någon dag nu men jag vet inte ritktigt vad jag ska spela. Vill lära mig en ny låt men det finns inte så många roliga tycker jag. Ska titta på lite creedence låtar...


Har den nya pyjamasen på bilden förövrigt. Jag lever typ i mina pjamasar när jag är hemma i Borås.
Varför ska man ha på något annat liksom? haha

Pappa ska låna ut fin fiol till mig nästa gång vi ses! Måste skaffa strängar till den bara och markera ut vart banden är men sedan ska det nog gå. Ska sikta på Canon.
Stackars min mor bara som måste stå ut med mitt plinkande... Pappa är dock väldigt glad. Han är nämnligen väldigt musikintresserad och ja... det visste inte jag. Har trott att instrumenten som hänger på väggen ute hos min pappa tillhörde hans fästmö men icke. Jag blir lite nyfiken.. Vad mer kan min pappa spela? mandolin, gitarr, fiol och?

Snart kommer det bo ett litet piano här med! Yeah! (my immortal ska bli första låten på den)

Nyårslöften inför 2011

  1. Träna mer! Vara mer sund!
  2. Musicera mer och lära mig mandolinen ordenligt. Om det är som så att jag får fatt på en fiol och piano ska jag lära mig det med!
  3. Spela in några låtar i månaden. jag har ju stoffet. Jag behöver bara skaffa medlet...
  4. Jobba mer med konsten. Mer Porträtt. Mer allt!
  5. Skriv mer på mina verk. iaf varje vecka! ett par ggrn det räcker med en mening eller två bara jag får igång skapande processen.
  6. Tatuera mig. Jag tror att min första ska blir "förövrigt anser jag att Karthago bör förstöras. Skrivet i skrivstil på vänster underarm.
  7. Pierca läppen och kanske något annat. hehe
  8. Lära mig att hjula! Har alltid haft ltie skräck för det men... nu ska jag lära mig på något sätt...

Så det var dem. nu får vi se om jag kan uppnå några. Har ni några?

have you ever tried sleeping with a broken heart

Nyår 2010 blir 2011

Jag har en barndomskamrat som heter Elise. Hon bjöd in mig till deras nyårsfirnade som bestod av några andra av hennes kompisar varav en jag kände sedan tidigare. Kristin ^^ Btw så have vi alla tjejer lyckats matcha varandra och hade varsina versioner utav en fodral klänning. Min var of course vart men matchade med ett rodsa bälte och pärlor ;) 

Planen var att det skulle förtäras 3rätters. så när jag kom dit så hackades det mat för fult i köket. Spenat dit och sparris hit. Sedan kom tjejen som skulle ha hand om förrätten och skulle göra sitt och då blev det ännu mer. men det var aldrig Kaos! vi kan det där. Elelr rättare sagt dem kan det där! jag pekade ju på parmaskinkan och undrade om det var bacon (jag vill ju inte äta rå bacon!). Gud vad god maten var! ritkigt 5klassigt! fast det var lite svårt att få ner all maten i en sittning. Vi kom unisont överens om att vi skulle ha en matpaus för efterätten. Det blev en paus men lång var den inte haha^^ vi hade nog alal fått mersmak.

Det som serverades var först 3 olika sorters snittar bl.a honung med pinjenötter på en god ost(gjort av Malin). Huvudrätten var fläskfile, potatisklyftor, pepparsås och en varm sallad med ett fikon på (gjort av Kristin) och efterätten var en vit chokladmousse med daim i och lite hallonsås till det(gjort av Elise). Låter det inte läskande? NamNam.

Therese stod för underhållningen. Det blev spel såklart! Team slynigt värre, Team Mätt, Team .... bitch och ett till lag vars namn irrat bort sig i min minnesbank. Team mätt vann den svåra striden trots att jag hade problem med simultan förmågan haha^^ men seriöst! jag kan inte måla ett "&" med högerhanden och en "6" med vänsterhanden på samma gång!

Och vet ni vad? Vad är typiskt för Borås? Jo regn! Självklat så regnade vid tolvslaget men vi tände Cigarren och skålade med champang (Astia är fan skitgött ju! hade kunnat klunka rakt ur den!). Det avslutades med lite mys hos Elise för oss som var kvar. Lite matrester och politiksnack(svårt att tänka sig mig i en sån disskussion eller hur?). Det var en lite konstig spinn på slutet där med politiksnacket som vi kom in på men ja... haha. Det sämsta med hela kvällen var att jag lykades hinna med 7an (och hitta ett till paraply till samnlingen haha) men när jag kom in till Södra torget så var den andra bussen försenad så väntetiden på 5 minuter var istället 35! aja!

Bra kväll! Bra natt! Bra år?
RSS 2.0