The Hardcore Kitchen

Ni glömmer väl inte av att gå in på min och Melle's "mat och bak" blogg?
Just in case så lägger jag in bilden nedan som ni kan klicka på och ta er till vår blogg med!

Konversation från jobbet

Jag går in genom ytterdörren och ropar ett vanligt "hej hej".
"Ja hej vänta så kommer jag" ropade hon från längre in i lägenheten.
Jag började hänga av mig jackan och väskan och när jag fått det upphängt så kommer vårdtagaren vars hem jag var i.
"Har du färgat håret nu igen!?" sa hon förfärat när hon fick syn på mig "Nu är det ännu ljusare va?"
Jag skrattade fram ett ja och log mot henne. Jag fortsatte in i köket med henne i släptåg.
"jag vet inte hur detta ska gå för dig och mig eller vad jag ska tycka?" sa hon lite stött ifrån hallen
"Men *insert name* vi ska ju älska varandra för evigt" sa jag med skratt i rösten till svar. 
"Jo det var ju vad jag hade tänkt men nu vet jag inte alls" sade hon lite tveksamt medans hon gick in i köket.

^^ fyfan vad mina tanter är härliga! Det är nästan lite synd att jag inte kan säga namn eller visa bilder men ibland är dem helt klockrena. Den här tanten är fö helt klar. Störtskön haha^^ skrattade hela tiden. Hon tycker alltså inte om att jag färgar mitt hår.... :)

Amateur in a morning gown
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår gick jag til H&M för att kolla in sakerna ovan men främst för att köpa träningskläder. Dem hade inget av det jag ville kolla på förutom spetsklännignen men den var inte fin på mig. jag visste inte helelr vad jag skulle ha till eller när och då kan jag inte köpa en enligt mina egna shoppingregler (annars köper jag hela affären... det finns inget "lagom" för mig. Det är allt eller inget.) Surt! 
MEN! jag har alltid velat ha en kimono inspirerad morgonrock! och vad tror ni dem har!? 
Jajamensan! Nu är jag en morgonrock rikare! tyvärr fanns det inga bilder online på den så jag fick ta några egna amatörfoton imorse ;)

Jag har den dåliga slags humorn

Den slags typen som bara verkar skratta åt saker ensam?
Denna gruppen har algt upp fler filmer och min favorit är när dem gör kakor^^ men den var så jävla lång!

Beställd

Matrix So Silver. Silverschampoo! I like it! Jag hoppas bara att den komemr snabbt så att jag kan få bort så mycket av det gula som möjligt!

Alponse Mucha <3

Jag var lite kort på bokrean när jag väntade på min kontaktperson (jag är alltså hennes kontaktperson så jag har inte ett funktionshinder. Insåg att det är lite svårt att urtyda vem som är vad när jag bara skriver som ovan).

Jag gick in i affären och på första stället jag kollade. Där mitt bland alla andra böcker så låg det en bok. en bok om jag kände direkt att den här MÅSTE jag köpa. Sagt och gjort. Nu bor en bok om Alphonse Mucha i min bokhylla och väntar på tt jag ska "läsa" klart den(den är mer som en vuxen version av en bilderbok).

Don't shoot me in the head I'm already dead

AHHHH! shit vilken pissdag! 

Jag har vart sjuk idag. inte min bästa dag redan där. Har vart lite seg och febrig ett tag. så jag anälde mig sjuk imorse. Dem bad mig at ringa senare igen om jag skulle vara sjuk imon igen men jag fick inte tag på dem igen. Det visade sig senare vara för att jag hela dagen har slått fel nummer! AH! 

Senare på dagen hade jag planerat att gå på en fika men iom att jag är sjuk så ville jag vila. Så jag gick inte men jag skulle tydligen ha ringt och sagt till. Jag missuppfattade "dem som kan komma kommer" jag tog det lite för ordagrant...:/

Jag kände iaf sen att jag borde möta upp min kontaktperson iaf så att jag fick ngt gjort idag. Jag kom in till stna och väntade på henne. Men hon var sen så jag ringde upp och frågade vart hon var. Då sade hon att hon va sjuk och att vi inte skulle ha mötts idag alls. Dock så hade vi faktiskt planerat det och pratat om det förra måndagen. Jag köpte en bok på bokrean och lite the och åkte hem. Hemma ser jag att jag fått ett mail från en av mina chefer där det stod att min kontaktperson inte kände att personkemin var rätt så hon ville avsluta det... Lite surt iom att jag pratat med henne och hon inte sa något alls. Alltså ljög hon för mig. Det är tråkigt med människor som inte kan säga sånt till en men... alla är ju olika men det är tråkigt ändå. men ett sms hade ju räckt?

Just nu så vet jag inte ens hur min morgondag ser ut. Om jag kan jobba eller ej och allt är typ piss!

Ta det piano

Är jävligt sugen på att spela piano. På tåget igår började  skriva lite smått på en ny låt och denna då för piano. En sak  som jag gör när jag skriver en låt är att jag börjar med  texten men jag avslutar den medans jag sitter med  instrumentet. Jag gör inte alla så me just denna behöver jag  ett piano för. Jag vill också titta på en sak som jag undrar  över. Jag kan ju inte spela piano egentligen. Jag kan ta några  ackord på grund av at tjag kan spela gitarr men jag har ingen  aning om jag gör rätt. Jag baserar iaf mitt pianolärande på  gitarrteori oh då finns det en grej som jag vill prova.
Jag kan få tag i en synth men den vill jag helst inte  använda... Ska försöka spela hos min farmor istället ^^ Då  blir hon glad och jag blir glad.

Men jag vill seriöst spela på ett paino NU!Hejdå karlstad och hej Göteborg! Efter X a...

dsc00427 (MMS)

Hejdå karlstad och hej Göteborg! Efter X antal timmar med suveräna my sisters keeper som underhållning så sitter jag på bussen till borås... Bara en timma kvar. :-Slite blandade känslor. Kings of leon håller mig nu sällskap.

.Jonna och Johanna.

Jag bor just nu i Karlstad. Fast inte på riktigt bara lite på låtsas. hos en kompis^^

Det har varit asgött att vara här igen. Jag har mött mina fina korrar och fått gött att äta. Kalla promenader (för att det är snö överallt), Mycket vänner, två besök på IKEA, massa digestivekex och kaffe, fått reda på massa fina lägenheter, en tenta, massa gitarrspel och ett mini"jam" haha

Idag ska jag avsluta dagen med Doktor Zjivago och imorgon åke rjag hem till Jonna.. kanske... men det hade vart kul att se hennes hem, katt och kille^^

Tända ljus. När jag kom vände vi ljusen oc...

dsc00409 (MMS)

Tända ljus. När jag kom vände vi ljusen och nu är dem nästan slut. När jag sitter på känns det som om jag aldrig stuckit. Det var fint att träffa alla. Melanie, Sara, Mattias, Linda, Jesper, Linnea, Michaela, Filip, Harris och korridoren i sig. Melanie och Sara hade lagat överrasknings muffins åt mig som var underbara. Vi har ätit hemlagatoch vart på ikea. Jag älskar er mina gummor!

Taget namn

Det här med namn. Mitt namn. AnnieBanani är ju vad jag kallar mig här och det är även mitt numera inofficiella mellannamn. Om ni skickar ett brev till mig och skriver med Banani eller bara ett B före mitt efternamn så kommer det fram ändå (så vitt jag vet iaf).

Jag har länge funderat på mitt namn. Jag tänkte att jag skulle slänga upp lite låtar senare iår men inte under mitt riktiga namn. Utan ett taget. tänkte ändra efternamnet. Som ni kanske sett så använder jag Morelli ibland. Det namnet är jag väldigt fäst vid men det är inte heller tillräckligt starkt. Det är inget man kommer ihåg, Annie Morelli. Har även andra efternamn som jag bl.a använt till gamla karaktärer som jag skapat (kommer att använda dem igen antagligen) Draid, Griffin och Strahan. Har fler men kan inte dessa utantill. När man ska göra något som att släppa låtar eller skapa en karaktär så är namnet väldigt viktigt. Olika Namn har Olika effekt.  Det är väldigt sant och väldigt viktigt. 

Därför funderar jag nu på namn. Jag kommer antagligen att släppa mina andra verka under samma namn så det är väldigt viktigt!
Vad tycker ni? Har ni några förslag på vad jag borde ta för namn?

Guldlock på morgonkvisten

!Nu har lilla guldlock vaknat, fått dagens första utskällning av min mor för att jag inte ställde mig upp och gav henne ett par böker som låg på golvet två steg ifrån henne och ska så småmingom provsmaka gröten som är mellan. Det känns piss att gå upp sä här tidigt men jag måste. Om tre timmar och tjugo minuter ska jag ta tåget mot göteborg och sedan är det express a la 4 timmar till Kstad -> lokaltrafik till universitetet. Och då efter 5 h är jag framme! YEAH!

Måste handla lite dock när jag kommit fram. lite förnödenheter som tvål och mat. Jag tycker det vore bra att ha lite mat så att jag kan överleva. ^^

Diverse Karlstad bilder! !!!!!

Helvete!!

Jag vet inte vad det är med mig och bibliotek! FAN! jag oggade in på ett av kontona jag har och ser att jag har böcker som inte har lämnats in! 1500! det är min skuld! helvetes jäfvla skitfanskap!!! ska lämna igen dem imon bitti innan jag tar bussen! Usch! stress! Åhhhh Ledsen och irriterad Annie!

Löständer och försenad alla hjärtansdagIdag var jag ute i svenljunga som ni har sett på tidigare inlägg. Det var kul! Det skedde lite småspontant. Jag skulle ut och hämta en nyckel där så jag satte jag mig på bussen. Ringde Johanna(som hade nyckeln) och berättade att jag var på väg och sedan var det raka vägen typ... Men! ... För det första så kollade jag inte med Johanna först om hon hade tid så jag tvingade henne i princip till att komma trots att hon var upptagen med sina läxor.. och för det andra så är jag inkapabel till att åka buss då jag inte kunde räkna ut ngt själv... Jag tror att busschauffören lät mig åka för 20 kronor... haha...hah..

Men iaf så dök jag upp i lilla Svenljunga. Jag hade på mig min nya kappa och var allmänt fabulous! Folk gav mig "upp och ned" blicken (då man kollar på människan nerifrån upp, synar dem.)haha ^^ Jag hade faktiskt på mig den enbart för att få Johannas synpunkt då hon är en av dem få människor vars synpunkt är väldigt viktig! Medans jag väntade på Johanna så gjorde jag iordning en liten ala hjärtans dag present. hade bara tänkt att ge henne ett litet hjärta men det var finare och roligare med en hel present! eller hur! på bilden nere till vänster ser ni presenten. 
Snart efter att jag var klar så dök Johanna upp. Då visade det sig att hon också hade på sig en ny och fin kappa så vi var båda väldigt snyggt klädda. :) Utan tvekan finast i hela Svenljunga. Dock så är ju det inte så svårt. Svenljunga är väldigt avslappnat så mjukis är inte så ovanligt. Men vårjackor är kallt! Vi frös som satan!
Vi fikade på Svenljungas enda cafe som hade löständer på toaletten som prydnad!!! haha ^^

Det var mysit och nu har jag nycklarna till Johannas lägenhet. Varför då? Jo för att imorgon åker jag till Kstad och kommer vara där i ett par dagar.

Ugh...

Har precis färgat håret och det känns inte så bra just nu... jag ska bleka det men asså... vafan? För första räckte inte två förpackningar för att det inte fanns så mycket i förpacknigarna. Jag hade behövt tre förpackningar. Och för det andra så blev det typ gult?? jag förstår inte riktigt hur det gick till då mitt hår inte kan bli det... aja.. kanse färgar det ljusbrunt till helgen eller så står jag ut och köper silverschampoo..FANFANFAN..

Dem nedre är före och efter bilder.

Okej. Nu har det gått lite mer tid och jag har vant mig. Det komemr dessutom kosta mig ika mycket att köpa silverschampo som att köpa ljusbrun hårfärg åt hela håret...
Jag ska förövrigt sikta på att ha vitt hår a'la Marilyn Monroe. Fast Annie Banani versionen ;D

Världens bästa johanna! Jag lyckades komma...

dsc00401 (MMS)

Världens bästa johanna! Jag lyckades komma hit. Jag gav johanna en alla hjärtans dag present också. Jag ville ge henne något så det fick hon!

360 Älvsered. Jag ska till svenljunga, för...

dsc00400 (MMS)

360 Älvsered. Jag ska till svenljunga, förhoppningsvis. Jag brukar inte åka längre sträckor med bussen så jag är lite osäker. Dessutom verkar busschauffören vara förvirrad. Jag hoppas att han inte kör fel!

Playing with colorsSom titeln säger. Jag leker med färger bara ^^

Alla hjärtans dag

Det var ju igår. Jag hade inte någon att fira det med som är sådär "specifik" men vet ni vad? jag tänkte "vafan kan Carrie så kan jag!" men istället för att gifta mig med mig själv så firade jag mig själv. Lagade fin mat och efterätt, läste lite Manga och hade det lugnt. Sedan stack jag till stan och fikade med en kompis. DEt var en fin dag ändå.

Detta är bilder ifrån i somras men kolla! jag är fan typ brun!

Spelnörd

Att jag är en spelnörd måste vara svårt att missa men nu har jag inte spelat på länge. Jag spelar inte på samma sätt längre som jag gjorde i gymnasiet alls faktiskt. Men Final Fantasy kommer alltid ligga nära migg hjärta. ^^
Hittade massa quotes! Om ni inte spelat så förstår ni nog inte ritkigt men aja... min blogg min text!


Paine: Don't... say... a word. (Paine spherechanges to Mascot dressphere.
Paine: We're getting desperate. (Paine spherechanges to Mascot dressphere.)
Paine: It's my party, so you'll cry if I want you to. (Paine spherechanges into festivalgoer dressphere.)

Yuna: Nothing a little hack and slash wouldn't fix. (Yuna spherechanges to Samurai dressphere.)
Yuna: You can't run *or* hide, so why bother? (Yuna spherechanges to Gunner dressphere.)

Rikku: Activate mega-ultra, super-duper assault mode. (Rikku spherechanges to Machina Maw dressphere.)
Rikku: Welcome to your doom, starring *me.* (Rikku spherechanges to Songstress dressphere.)
Rikku: Crouching tiger, hidden Rikku. (Rikku spherechanges to Samurai dressphere.)
Rikku: Don't worry! I've brought enough bullets for everyone! (Rikku spherechanges to Gunner dressphere.)

Igår när jag jobbade på var jag hemma hos ...

dsc00394 (MMS)

Igår när jag jobbade på var jag hemma hos en tant. Jag skulle pyssla lite med hennes hår så jag gick och tog fram hårmousse. Jag lade upp en blaffa i handen när satte dem i håret... Då är det ju färgat mousse. Hon sade att det var okej men nu har jag iaf färgat hennes hår... Haha samt mina egna händer haha:)

Progress

Tänkte jag skulle göra en liten allmän uppdatering om mig själv. Inte vad jag har gjort under helgen mao.

Jag tecknar mycket mera nu. Jag har dock inte kommit upp i den takten som jag vill ha (jag vill sitta varje dag och de gör jag inte just nu). Men jag tror att den är på väg. Jag har övat en del på porträtt och jag känner av att jag har gjort det ^^ Hur då kanska man undrar? jo, när jag var hemma hos den tanten som jag gjorde ett snabbt porträtt på? Att jag sitte och "bläckar" ett helt porträtt och inte känner att jag gjorde några större misstag (förutom att slinta till) så var jag nöjd. haha det var ju inte ett av mina bästa men nöjd var jag fan! Och det bästa var att dem inte slängde den:) Då blev jag riktigt glad! (Nu har dem säkert slängt bara för att jag säger det haha). Iaf. Jag ska göra ett par porträtt till, fortsätta till dubbelporträtt(mer än en person i bilden) och sedan ska jag börja med en grej om jag längtar efter! Jag säger dock inte mer om det nu.
Om ni btw vill bli avtecknade så kan ni skicka bilder. Skull euppskatta detta då det är bra för mig att öva ;p

Skrivandet? Jo de går framåt, om än långsamt. Jag har ett par alster som jag brukar skriva på då och då men det är inte något aktivkt skapande direkt. Det vill jag ändra på. Jag tror jag ska köpa små skrivböcker att bära runt på för det syftet. Jag har dessutom börjat på min "storyline" för det alster som jag känner mest för! Har dock flera kvar i huvudet som jag vill sätta på papper. Jag är e rlutad åt supernatural teman med drama. men jag skulle vilja skriva ett jobbit drama också.

Musiken? Min vänsterhand är bättre nu. Jag är lite svag i mina leder för att jag förstörde dem som barn så jag har kämpat lite med dem men jag verkar ha fått koll på dem nu. Mandolinen spelar jag inte så mycket på. Jag försöker hitta låtar som passar den och som även jag tycker  om men det går trögt. Jag är ju inte lagd åt folk eller country hållet.
Fiolen är inte här ännu och pianot vet jag inte hur jag ska göra med. Jag tror jag ska skjuta upp det till lite senare iår. Fiolen ska jag dock hålla på med. Jag är riktigt peppad inför den då det finns en hel del låtar jag vill lära mig samt ideér som jag vill testa.

Jobbet går bra... haha det är la allt jag har att säga om det. Jag har kommit ordentligt i det nu men har dock inte fått tillgång till Kom&gå ännu som är väldigt crucial att jag får iom att jag antagligen inte får lön denna månad annars!

Och ja! Jag har hittat in töjning igen! Yeah!

Hängslebyxor <3

Fan vad jag vill ha ett par hänglsebyxor!

Tänk er att strosa omkring i sommar. Jag kan kanske ha på mig dem när jag jobbar tillsammans en stor tischa/kofta och till vardags med en kavaj, stor sjal och solglasögon. Men mest hemma när jag sappar med mig själv eller är ute hos pappa!

Dem har en på Hm såg jag men drömmen vore att sy ett par själv. Jag ska fråga om jag kan få gamla jeans av min bror. så kanske det blir ett par... om jag ändå förstod hur man syr dem.. Mönster någon?

Dock med uppvikta benslut!

H&M, 399 kronor!

helt ojämna bilder

Igår sov jag i en evighet. Jag vaknade klockan tolv, vände på mig och somnade om. Vaknade igen vid tre tiden. Jag hade ju iofs vart vakaen till sex men jag hade bara legat still i sängen. Så idag verkar min kropp kompenserat med att jag inte fick sova alls. Detta känns i hela kroppen. Jag är trött i huvudet, mår illa och har redan tagit en alvedon för den fantastiska huvudvärk som sågar i huvudet. Tur att man är ledig! elelr inte -_-... ska jobba till ett... sedan springa ärenden.. komm ahem och plugga, laga mat, duscha och göra andra saker som är allmänt tråkiga.

Aj som satan

Igår när jag kom hem hade jag ont om satan i mina fötter! Jag har jobbat tre dagar i rad förut så det måste vara för att jag hade på mig skor som jag inte har mina otropediska inlägg i. (har klumpfot och ditta och dattan.)
Det var såpass seriöst att när jag kommit hem och suttit i tjugo minuter så haltade jag när jag försökte gå. 

Fuck vad ont det gjorde!
4543325837_3fc73eea86_z_large

Men i slutet av månaden så kommer det vara värt det!
Ka-ching Ka-ching!

Jag har varit hemma hos en idag. Och iblan...

dsc00390 (MMS)

Jag har varit hemma hos en idag. Och ibland på vet man inte vad man ska göra... Så jag gjorde ett snabbt porträtt på henne medans hon åt:) Yeah!

Yuu Watase

Hon är en av orsakerna till att jag fortsätter att teckna. Hon är en av orsakerna till att jag får lust att skriva och Hon är min favorit Mangaka! Nedan är då en lista på manga som tillhör henne.
Jag såg Fushigi yugi som anime ganska så tidigt. Det kan ha vart den tredje eller fjärde serien som jag såg...

Fushigi Yūgi - 18 Vols.
Fushigi Yūgi Genbu Kaiden - 9 Vols. - ongoing
Shishunki Miman Okotowari - 3 Vols.
Zoku Shishunki Miman Oktotowari - 3 Vols.
Shishunki Miman Okotowari Kanketsuhen - 1 Vol.
Epotoransu! Mai - 2 Vols.
Ayashi no Ceres (Ceres, Celestial Legend) - 14 Vols.
Appare Jipangu! - 3 Vols.
Imadoki! - 5 Vols.
Alice 19th - 7 Vols.
Zettai Kareshi (Absolute Boyfriend) - 6 Vols.
Sakura Gari - 3 Vols.
Arata Kangatari - Ongoing


Feb. 5, 2011

Det har nästtan ekat här på bloggen i ett par dagar. Jag är inne i en bloggsvacka just nu och känner inte riktigt för att blogga så mycket. Jag skulle ändåså prata mest om jobbet eller mitt plugg...
Det har varit ett par rätt så lugna dagar. Jag har jobbat, pluggat, hängt med familjen, lärt mig ytterligare en kyckinggratäng, tecknat, spelat på guran och mandolinen, fått mina lönepapper! YEAH! tyvärr kommer jag inte ha någon stor lön så det kommer vara litet knapert nu i början då jag måste studera mer än lagom....jag räknade ut att mitt jobb+plugg sammanlagt kommer innebära en takt på 150%... yeah!....?
Har även blivit kontaktperson! skitkul! Vi är dok väldigt olika men vi löser det!

I mars kommer ja tillbaka lite kort till Kstad. Om det inte gå rsom jaf vill kommer jag dock kanske upp redan vid den 22'a denna månaden för att göra en tenta...
Hade skrivit ett annat inlägg.... Datorn fick trotsålders flashbacks och kickade ut mig ur internet... men ah.. ovan är the gist of it. Enjoy for now!

Audrey Hepburn

"Never love a wild thing, Mr Bell! That was Doc's mistake. He was always lugging home wild things. A hawk with a hurt wing. One time it was a full-grown bobcat with a broken leg. But you can't give your heart to a wild thing: the more you do, the stronger they get. Until they're strong enough to run into the woods. Or fly into a tree. Then a taller tree. Then the sky. That's how you'll end up Mr Bell. If you let yourself love a wild thing. You'll end up looking at the sky." - Holly Golightly, Breakfast at Tiffanys.

Har upptäckt att det finns en film om henne. Men jag vet inte om jag kommer gilla den eller ej. Det är Jenniffer Love Hewitt som spelar henne men jag vet inte om hon kan lyckas ta in henne helt och hållet.. :(

Håkan R.I.P

Håkan Hellström – Augusti I Helvetet
"Du har mitt liv i din hand"
Du kommer alltid vara älskad

Rambutan och Litchie

När jag känner för att göra ett litet äventyr så köper jag skumma frukter. Idag så hade dem jättekonstiga håriga frukter. gula var dem också och såg ut som små konstiga piggsvin. Rambutan hette dem. När jag är osäker på något inne i frukt/grönsaks avdelningen så kollar jag mig alltid omkring efter en tant som ser snäll ut. Det funkar lika varje gång. Hon hade sett på "På spåret" och där hade Rambutan frukten varit med! Tänk vilken tur man har! haha


Exotiska frukter
RSS 2.0