Grå, Lila eller Vit?

Bonbonniere

Ytterligare en sak för lägenheten. Den ska nog få agera nyckelskål!Även känt som Godisskål. Från Duka 99kronor.

Plankin'


This is how you do it bitch!

Sjuk som Satan

I vanliga fall när jag är vaken så här tidigt så brukar jag bara ligga kvar i sängen och dra mig. Idag vaknade jag vid 06:07. Jag kunde inte andas och var helt klarvaken. Somnade om och vaknade av att telefonen ringde. Det var jobbet som ringde. Tydligen så var min sista dag på vikariatet inte min sista. Jag var helt kokobäng och bara svaradeja i princip. Sedan gick jag upp och frågade efter skjuts. Till svar fick jag "Sjukanmäl. Du är för sjuk för att jobba" Jag gjorde som jag blev tillsagd.

Nu en halvtimma senare sitter jag i telefon med vårdcentralen Dem säger tvärtemot vad jag fått höra på jobbet. Jag vet inte vad jag ska göra. Jagg har iaf 37.7 graders feber, snuva, torrhosta oh är yr. Det borde ju räknas som något iaf.

UPDATE. Enligt Dssk så måste jag vara sjuk i 7  dagar innan jag kan skaffa sjukintyg. Hon förklarade att jag FÅR vara sjuk i 7 dagar innan det ska behövas. Men enligt vad jag har fått höra på mitt jobb så måste jag numera ha sjukintyg redan på första dagen som jag är sjuk.
Börjar få lite småpanik. Allt är förvirrande. Nu ska jag iaf ringa till jobbet och fråga om det verkligen behövs ett intyg. Om jag behöver ett intyg så måste  jag ringa tillbaka till D-ssk.

Framtiden.

Sedan när jag har flyttat så ska jag skaffa mig ett ordentligt skrivbord som jag kan ha alla mina konst och musik grejer vid. Jag funderar på att börja pyssla mer. Har ett par ideer som jag vill prova och jag har dessutom gjort smycket ett par ggr så jag funderar på att kanska öppna en webshop. Fast det har jag ingen lust att göra just nu. Måste fixa massa saker isf men jag får ju tillfälle nu. Att göra vad jag vill i princip. 

Jag ska iaf börja måla igen. Tänkte köpa olja men jag tror jag kör på akryl. Så Köpa lite dukar och akryl. Gött! Vet redan vad min första tavla ska bli. Ska bara välja färg.


"Semester"

Arbetslös/semester. Det hade vart asbra om det nu inte hade vart somså att jag är dunderförkyld. Jag klarar dock ju inte av at sitta still riktigt så jag gick iväg till posten och sedan handlade jag. Jag har sovit. Makalöst eller hur? Det är ju precis sådant som man gör när man är ledig? Man lever itne äventyr man sover haha.

Ska se om jag kan avsluta den dära bilden nu. Skriva lite till på sakerna också.


1400 mg senare

Nu har jag slavat i köket. Det tog mig 1400 mg. Eller i vanliga ord, huvudvärkstabletter. Jag är sjuk mina vänner. Även jag har fallit för en simpel förkylning. Jag hostar, nyser och nojar mig. Så att ha bakat över 140 småkakor och två banankakor är fan Prima! P-R-I-M-A-! 

Dem blev dock inte dem bästa men wtf! vi får la äta dem ändå. De är till jobbet imon för att det är "sista" dagen! Så imorgon rapporterar jag in hur det har gått. Måste pyssla med lite saker innan jag slutar också. Som till exempel min lön!

Godnatt!

Idag är det en regndag i Borås. Då är man ...

dsc00096 (MMS)

Idag är det en regndag i Borås. Då är man sminklös och klädd i myskläder. Idag är det min näst sista dag på jobbet. Jag jobbar imon med och imon kommer jag ha det asgött. Dem kommande dagarna ska jag ha rätt på mycket att göra. Övningsköra, plugga teori och skola, musiken, min flytt, städa ut hos mormor, söka jobb och yadi yada. Dags att ta i! Hah! Ett organiserat kaos är på ingång! Yeah!

Continuation

Jag gillar egentligen inte att göra "bilder" i psp. men whatever typ. fortsatte lite. men nu måste jag sova. Jobbar imorgon tillskillnad från eh. många...

In progressNär det regnar så faller nästan alltid andan på. Men på sistone har det nästan bara vart mina musik instrument som gällt. Men idag, eller igår, kom jag på en sak som jag ville teckna. Vafan? för en gångs skull! eller snarare äntligen jag har haft en torka typ...Dem första är blyerts. Den sista är psp. som sagt work in progress.

Ring Ring Ring goes the telephoneDet finns så många fina ringar! 
Om man änå gae en kappsäck full med pengar. Tyvärr har jag köpt en del saker redan. Inredning och tjafs. Får se om det blir en ring lite senare efter linser och inredning!

Hejdå Mormor

Idag så har min mormor begravts. Det var en jättefin begravning. Det var massor med blommor och kistan var jättefin. 
Det var jätteskumt att sitta där och titta på kistan. Först så såg jag bara kistan som en pryl och sedan sjönk det in att det var min mormor som låg där i. "Min mormor ligger däri" tänkte jag och sedan funerade jag på om hon verkligen fick plats däri för att hon var så lång, min mormor.
Jag är inte en sådan person som gråter till något annat än sorgliga filmer och dylikt. Men.. idag grät jag faktiskt. Jag blev förvånad själv.

Det mest olämpliga hände under begravningen. Det var pga mig. Jag satt helt stilla och lyssnade. Sedan kollade jag ner på marken och då hände det! EN JÄVLA SPINDEL! nästan lika stor som min handflata! bara kröp bredvid mig... Jag klarar inte av dem så jag började småhoppa på stolen i panik. Jag kunde ju inte ställa mig upp eller något så jag började kolla runt. Var och varannan minut kollade jag på vardera ben och sedan över axeln på ryggen för att se så att den inte satt där...Efteråt kramade jag min kusin Martina ett bra tag. Hon hade blivit så ledsen så jag försökte muntra upp henne. 
Minnesstunden, eller-vad-det-nu-heter, som vi hade efteråt gick också bra. Jag, min bror och kusinerna agerade "caterers" och hjälpte till med allehanda saker. Vi stannade kvar efteråt och åkte en sväng till mormor's lägenhet.

Hejdå Mormor.
Jag hoppas du har det bra. 
Kramar från ditt Barnbarn.

Grey or greenJag är väldigt sugen på en ny ögonfärg. Jag funderar mellan grön och grå. Grön för att det är så jäkla snyggt OCH hett. Grått(ljusblå) för att det är så vackert och klassiskt. Gjorde en enkel manipulation i psp som ni ser... Jag kan inte välja. Vad tycker ni?

Freshlook Colorblends Sterling Grey Utan StyrkaFreshlook Colorblends Gemstone Green Utan Styrka

Sleepless in borås. Försöker verkligen att...

Sleepless in borås. Försöker verkligen att sova(läs svär förbannat på john blund och dem vita fåren). Men det går fan inte. Har massa att tänka på. Vet inte vart jag ska börja! Studier, begravning, lögner, vänner, pengar, flytten... You name it! Gah! Jobb om ett par timmar. Känns sådär lagom gött med tanke på att jag kommer vara som en zombie.... Ska jag fortsätta försöka eller bara gå upp?

Lace and sparkleNya klänningar. Vackra ch underbara. Den vänstra är köpt på Nellys outlet. Jag var så gla att jag gick dit och kollade!

Dear


Klicka på bilderna för att komma till källan!

Drömmar

Jag har haft världens konstiaste drömmar på sistone. Nu inatt drömde jag att jag fick en STD. Den hette anemeni (Namnet lät som anemi. I drömmen kunde jag inte ens hålla koll på namnet. Jag fick slå upp det varje gång.) och  den gav sig bla på levern om jag fattade rätt. Den var desutom väldigt aggressiv och jag skulle behöva Kemo... Så allt mitt hår skulle falla av! I drömmen så såg jag en flashback fast framåt i tiden.. Så en flashforward! Och då pratade jag med en kompis som inte visste om att jag hade fått den här sjukdomen. Han undrade vart mina lockar tagit vägen och yadi yada... Det var verkligen skithemskt! Jag var helt upprörd för nu skulle et bli jättesvårt att hitta en make iom att jag hade den här sjukdomen. 

Det stördaste var att jag fick den när jag klippte naglarna på en bekant!

Steg för steg

Idag har jag en ledig dag. Jag har dem lite då och då men jag brukar oftast inte hålla koll på dem. Jag har mer än en gång gått till jobbet för att upptäcka att jag inte ska jobba och det SUGER!

Men idag vet jag att jag är ledig! Jag har planer! 

  • Skriva färdigt mitt CV och skicka till några ställen.
  • Färga håret.
  • Fota lite grejer som jag inhandlat.
  • Planera inför flytten.
  • Bära ned flyttlådor.
  • Skriva shoppinglista.
  • Välja Begravningskläder.
  • Spela på instrumenten.
  • Klura ut vad det är som inte fungerar med mikrofonen.
  • Skriva på en låt (som jag har fastnat på)

Och det var dagen i punkter! Nu är det bara att börja!

Klickar runtJag har nyss klickat hem ovan men jag letar egentligen efter ett par lila uggs. Förra året på H&M hade dem ett par. Men jag var dum och skippade. Jag har ångrat det ända sedan dess. Nu när jag ska bo i en egen lägenhet så vill jag ha ett par uggs att gå runt i hemma. Min sidenkimono, vita strumpor och lila uggs. Låter det inte mysigt?

Hursomhaver så hade jag en liten fundering. När jag shoppar kläder (online och verkligthet) så pratar jag med plaggen. "Du var fin!" "Åhå... Jasså du har redan kommit i butikerna!" och liknande. Är jag helt galen som gör detta? Är jag den enda som gör det? Jag brukar även få fjärilar i magen när jag ser en rea skylt....

Snart arbetslös

Den 31 jobbar jag antagligen min sista arbetsdag på mitt vikariat. Jag har haft detta vikariatet sedan i januari. Det känns lite bittersött. Dels för att jag kanske inte kommer jobbar mer där (inte lika mycket iaf) och på samma gång bra för att jag kanske provar ett nytt jobb istället.

Men hur et nu lir så har jag iaf såpass med pengar att jag kommer klara mig i typ två månader utan jobb. Så om jag vill så skule jag kunna skita i att jobba nästa månad och jobba månaden därpå istället. Men det känns allt för osäkert så jag vill jobba minst 15 dagar iaf. Jag blir dessutom helspattig om jag bara går hemma. (Jag skulle inte klara av att vara arbetslös!). Så om jag inte ska jobba i hemtjänsten vad ska jag jobba med då? Kundtjänst? (har alltid velat prova att jobba med något sådant där man sitter i telefon!) Vad mer finns det???


Random passande bild skapad av Aphonse Mucha<3

Dem tre vännerna och Adrian

Jonna och Adrian kom ner till götet den här helgen för att hälsa på och detta gjorde mig överlycklig. Dem bodde hos Johanna och det fick jag typ också göra! :) 

På fredagen regnade det och jag var helt övertygad om att dem inte skulle komma in på fredagskvällen bara för det. Så jag gick hem efter mitt arbetspass och bytte om till myskläder. Lite senare fick jag dock ett samtal från Johanna och fick höra att dem var framme om 20 minuter. Byta kläder, sminka sig och sedan bussen ner. Men dem hann först ändå. Det blev en liten rundtur och fika paus. Det var riktigt myspys och gud vad skönt det var att höra Karlstad dialekten igen och träffa dem alla tre!


Adrian och Jonna

Sedan drog vi förbi mig. Hämade ombyte och tog med mandolinen. Live manolinspel är sååå mycke bättre än en bilradio! Vi vinade och tjötade till långt in på natten. Jag fick höra Johanna mummla i sömnen igen och på morgonen blev jag väckt av lilla Ira(hunden)/Ett slag från sovande Johanna.


Getting the snus done!

Det bar av till Borås Djurpark. Vi gjorde det som man ska göra på djurparken. Kollade på djuren och skojade. Vad ska man säga? det krävs ingen förklaring!

Johanna valde den enkla dinosaurien. Jag ville inte ha samma så jag tänkte "jag plankar den platta"... Jag kom inte upp på den! fick gå runt och K.l.ä.t.t.r.a upp. Men jag borde ha ställt mig och surfat istllet för att bara ha suttit där som någons slags hösäck docka!

Detta plus shopping och god mat!

 

En gammal kvarn

Iår så var vi då och städade hemma hos min mormor. Det var mest kaotiskt. Min mamma och moster var hos begravningsentrepenörn och på banken och fixade men et tog väldigt lång tid så när dem kom tillbaka hade jag, min bror och yngsta kusin fixat så mycket som möjligt och shoppa på egna håll.
Vi tre blev ganska så frustrerade för vi hade hyrt släpkärra och skulle ha 2 timmar på oss att lasta och sedan dumpa av det på tippen. Vi bestäme oss för att köra en kärra innan dem kom och sedan hämtade min yngsta kusin och in bror min äldsta kusin medans jag fixade färdigt i lägenheten (sargade en soffa m.m). 
När vi fyra blev färdiga med allt så var vi rejält trötta och hade 20 minuter tillgodo innan tippen stängde. Men det gick ju iaf!

På söndag ska vi fixa det sista om det går. Jag vet inte om jag kan följa med. Vi får se med det.


Detta är mormors gamla kaffekvarn. Har alltid velat ha en så jag fick denna. Är jätteglad. Ska ha den i köket.

Det känns förövrigt jättekonstigt att vara hemma hos mormor. Det tog mig ett tag innan jag liksom kunde vänja mig. Jag kom på mig själv flera gånger med att tänka "nu röker mormor i köket" eller dylikt.

NyasteJag var med Josefin häromdagen. Vi käkade sushi, shoppade, fikade och gick på bio. Bridesmaid var det som visades och den var asbra!

På bilden ser ni också min nya piercing. mitt i shioppingrundan så gick vi förbi en affär som piercade. Och jag ville ha en piercing! Dennya är den som sitter i den lilla "örvingen".

RIP Mormor

Mamma kom hem igårkväll och var upprörd. Då fick jag höra att min mormor har dött. Hon trillade i sin lägenhet. Min moster hittade henne. Min Mormor mådde inte så bra i slutet. Hon blev diagnostiserad med malign cancer förra månaden och ville inte äta. Hon fick antagligen en hjärtattack säger dem just nu. Idag åker min mamma dit och ska prata med min moster. 

Tre på natten och jag är vaken. Sov inte i...

dsc00046 (MMS)

Tre på natten och jag är vaken. Sov inte igår natt(powernap+kaffe på dagen) och inatt verkar det inte bli någon sömn heller! Men vem behöver sova? Sömn är ju så överskattat... Tänk vad mycket man skulle då gjort om och inte sov! Jag hade fått gjort så Jävla mycket mer! Men nu är det ju somså att man behöver sömn... Och jag skulle verkligen uppskatta om john blund kom nu! NU!

Småkryp!

Min största fiende i livet är nog småkryp. Särskilt dem som flyger. I Karstad blev jag ofta terroriserad sv flugor och kvinnliga långben (dem som flyger). Dem såg mitt öppna fönster och såg det som en invit till att skrämma mig. Jag ringde ofta in grannar att ha ihjäl dem åt mig. 

Nu inatt flög det in två nattfjärilar! jag hatar dem! Den ena var jättestor!!! den flög in och började cirkla min ampa som om min lampa vore dess nästa byte. Jag blev asrädd! Ni fattar inte hur mycket jag avskyr dem. Jag spenderade tio minuter med att få bort den från lampan. Jag vågar ju inte gå i närheten så jag kastade små saker på den. en penna, ett spänne och seda hittade jag ett paket med tamponer som jag stod med... å började den cirkla ned mot mattan och tillbaka till lampan och sedan ned igen! Då kom jag på att fånga den under ett lock. Jag hade precis börjat försöka. (den flyger ned, jag tar ett steg närmare med locket och hoppar sedan raskt tillbaka då den flyger tillbaka upp) det gick rätt så bra. Men då kom en till! klarade inte av det mer och fick hämta hjälp...

Men det här måste vara en av dem ära orsakerna till att man skaffar långtids kille. För att fånga och eliminera kryp!
Vägspärr

Spelade in en låt. gjorde ju en cover som jag sade. Det gick skitbra. Fick använda lite mer kraft i rösten än vad jag är var n vid (har inget magstöd) så när jag var klar var jag trött i halsen! var relativt nöjd. Fanns lite smågrejer kvar som jag skulle fippla med dagen efter. MEN!!! hela låten var.. osync. när jag hade spelat in en var allt jättebra OCH SYNKAT! men tydligen så hae jag ju gjort ett rookie mistake.... Nu är jag mest irriterad och ska bara spela guran ett tag tills jag är lugn igen... MEN FAN LIKSOM!

Doves in flight

Jag har hittat min drömgitarr. Den är helt underbar. Det går inte att bli vackrare. Den är definitionen av perfektion.

The Doves in Flight from Gibson Acoustic is the work of renowned master luthier Ren Ferguson, and incorporates the features of the legendary Dove with some of the finest decorative work in the industry. The Doves in Flight displays 28 individually engraved in-flight dove inlays—seven on the headstock, 16 on the fingerboard, three on the pickguard, and two on the bridge—each with its own original design, and all hand-cut from genuine abalone pearl.

Det enda dåliga me gitarren är priset. 44 000 ish kostar den. Den kommer få vara en dröm länge. Ända tills jag vinner på lotto :/
RSS 2.0