It's time to rewind the clock

Jag har börjat på en ny design nu på bloggen. Jag hade tänkte svartvitt. Tror jag. Jag kanske blandar in en färg till, antingen rött elelr blått för att ge en jul/höstkänsla.

Förövrigt?
Jag har gjort en broccoli gratäng. Jag vill undvika att äta även kyckling numera så då har jag bara grönsaker och fisk kvar att välja mellan. Som ni kanske såg i ett tidigare meddelande så fann jag bilder på höns när dem skulle skyfflas vidare till slakt. Att bli doppad i vatten och sedan känna hur någon skickar en elektrisk stöt genom dig. Och det är Ditt sista minne. Att du hänger upp och ned, blir doppad i vatten och får ström genom dig. För sedan dra någon en kniv över din strupe och börjar tömma dig på blod.
Detta är inte något som jag vill stödja så jag ska undvika kyckling. Kossa och Gris äter jag inte för att jag tycker om dem. När jag växte så bodde (och bor fortfarande) jämte en bonde. Jag och mina bröder brukade leka där omkring. vi brukade ibland få klappa kossorna. Det är liknande orsaker till varför jag inte äter andra djur heller. en jag är dock varken vegetarian eller vegan. Jag väljer bara att undvika köttet så mycket som möjligt.

Jag och Sara har varit superduktiga ännu en gång och gjort en kladdkaka.
Jag har styckat ett till finger. (Häromdagen när jag skule raka benen så slant jag och skar av en bit från mitt lillfinger.) Jag skulle skära upp en förpackning och slant och skar av en bit på tippen av mitt pekfinger. Det är lite svårt att spela gitarr nu...

Törnrosa

EFter att ha sett facebook filmen har man enlite anna syn på Facebook. Jag känneratt dem var lite taskiga mot Mac! :(


Skådespelarna är ovan. Originalperson är bilden nederst.

När vi kom hem möttes vi av något lags ljud vi inte kunde identifiera. Till slut förstod vi att det var trummor, som kom från Mickaelas rum. Vi gick dit för at låna en film oh ser både Mattias och Linda sitta där och lyssna på mickaela! haha vi lånade massa Disney och har nu set på Tärnrosa! en härlig film. Det är synd att verkligheten int eär som i sagorna ibland.

Save the dogs



Save the dogs är en förening som jobbar med att hjälpa hundar. Nu senast då jag gick in på deras hemsida så såg jag denna hemska bild.

Det här var vad som stod till bilden:


Personal från Save The Dogs har idag begett sig till staden Constanza för att återigen dokumentera hur friska hundar avlivas på löpande band - vilket är förbjudet enligt rumänsk lag.

Save The Dogs har tillkallat polis för att på nytt polisanmäla de grymheter som tilldrar sig i detta hundhägn. En lokal TV-station följer händelserna. Företaget som driver hägnet anlitas av myndigheterna i Constanza. Hundarna avlivas med direkta injektioner i thorax, utan bedövning, och läggs därefter i sopsäckar.

Detta företag har vid ett flertal tillfällen fångat in hundar även i Cernavoda.

Uppdatering: Minst 40 hundar mördades och allt filmades av Save The Dogs. Ägaren till företaget, Biobaza, hävdar att alla hundarna hade en obotlig sjukdom. Polisen har beslagtagit bevismaterial och säger att de ska utreda händelsen.

Jag förstår inte sådant här. tack och lov för föreningar som Save the dogs som hjälper dem små söta vovvarna.
Dem har som ett härbärge för hundar. Om du går in på deras hemsida så kan du adoptera de hundar som de har fått in. de har massor utav olika hundar som alla förtjänar ett hem.
Jag planerar själv på att skaffa en om jag flyttar till en lägenhet nu. Skulle vara jättefint att kunna hjälpta till samtidigt som man får en liten kamrat på samma gång.

The social network

Idag har jag gjort nästintill ingenting så jag ska åka in till bion med Sara oh vräka i mig popcorn för jag har bara ätit en måltid... Rättfärdigande? haha men det är sååå värt det! Yeah!

Den här filmen ska vi se!


Jag trodde förövrigt att den här filmen var ett skämt när det började stå att den skulle komma!

Julskum och Julskumsfudge (julklappstips)

    

Blir ca 20-30 stycken beroende på hur stora du skär dem.

Du behöver:
1 påse julskum
2 dl socker
1 dl grädde
50 g smör
100 g vit choklad

Gör så här:
Klipp tio tomtar till småbitar och lägg ned dem i en kastrull tillsammans med socker,grädde och smör. Värm upp röran tills skumtomtebitarna är smälta.
Tag av kastrullen från plattan och rör ned chokladen tills den har smält.

Nu kommer smeten var ganska så rosa. Precis som julskummet. Om ni vill få en mer röd "julig" färg så får ni ha i lite röd karamelfärg.

Klä en form eller en djupbottnad bakplåt med bakplåtspapper och häll på smeten. Den ska vara ungefär en cm tjock. Ställ i kylskåp eller frys och låt stå 3-4 timmar. Ta sedan ut dem och skär i ca 1cmX1cm stora bitar.

På Lagerhaus, Panduro och Åhlens har dem olika lådor som du kan lägga fudgen i men då kan det vara passande att slå in dem enskilt i små fodral! Det här är ett väldigt enkelt recept!

Myspace



Glöm inte att gå in på mitt myspace. Klicka på en av bilderna för att komma dit!

Kyckling slakt


 

Kan någon peka på det humana i bilden?

Debatt

Jag såg på rapport igår. Det var första gången jag gjorde det! Jag ä glad att jag såg det också. Det var ett intressant program. det handlade om Funktionshindrades plats i samhället, typ om abort och dödshjälp.

Det som jag intresserade mig mest var funktionshindrades plats i samhället. Det som var lite synd var dock att hon som presenterade frågan gjorde det på helt fel sätt. Hennes fråga var varför inte funktionshidrade syntes mer i modet. Med fokus på catwalk och reklam. Det fanns ett par som var där från modeindustrin bl.a bejamin falk och Bea Szenfeldt.

Jag håller med om att dem borde få finnas i modeindustrin men inte bar där utan dem borde få synas mer i samhället överhuvudtaget. Men när dem diskuterade så lade även benjamin fram bra fakta. Det är ju så det är just nu och han försökte bara förklara. Jag såg det som att han bara staterade fakta och förtjänade inte ett sånt påhopp. Och varför skulle inte funktionshindrade platsa i riksdagen? Det är ju en auktoritetsplats och de skulle väl kunna ge dem en mycket stor visibilitetsfaktor? Nu vet jag dock inte om det redan finns funktionshindrade i riksdagen. Men omdet finns det så kan man ju även ta upp en till sak som dem tog upp. Det finns 1.8 miljoner med funktionshinder i Sverige. Ta mer plats försök att göra er mer hörda! Men det ansvaret bör inte och SKA INTE enbart ligga hos dem. Det är även vi andra som borde se till att dem får synas och att dem syns mer i samhället.

Det är frustrerande. Jag hoppas att fler såg programmet!

Tentarace!

Jag har haft rätt så mycket tentor på sistone. Jag har också haft inlämningar. Psykologin har ett rätt så späckat schema!

Idag ska jag sitta och plugga till nästkommande tenta som är Psykologi i tid och rum. Förra gången så klarade jag inte av den men jagvar som vanligt inte långt ifrån gränsen (kan dessutom tillägga att jag var såpass säker att jag hade satt den att jag trodde att jag skulle ligga i närheten av ett VG! men det var inte fallet). Just denna tenta är jag lite sur på... Varför ska jag berätta nu.

Jag brukar numera bara ta ut tentor om jag har fått G på dem. Annars ber jag om en kopia. Just den här gången skulle jag hämta ut flera tentor. Jag fick tag på de saker jag skulle ha inklusive ett par häften som man kan hämta där. Jag sparade psykologitentan till sist. När jag bad om min Psykologi tenta så drog hon fram den väldigt snabbt (den låg redan jämte henne antagligen) och stämplade att jag hade hämtat ut den direkt... Jag fick ingen chans om att säga att jag ville ha den kopierad! Jahapp tänkte jag, om jag nu fått U så måste jag ha gjort grova fel.. Jag har gått ignom tentan nu och var lite osäker så jag frågade Melle angående en av grejerna.. Det visar sig iaf att den här tentan skulle jag ha kunnat sagt till om att få dubbelkollad eller vad dem nu gör. För hon hade tydligen rättat fel... tycker iaf jag. Jag skulle mao kunnat få ett G ändå... :( Bummer!

haha men vet ni? jag förstår att hon gjorde så för min lärare gjorde ett massmail till elverna i klassen där det stod att dem som jobbar i studentcentrum hade fått kopiera väldigt många tentor till oss elever. Han förklarade då att detta är bara något som man behöver göra om man t.ex har fått U och misstänker att det är felrättat. Alltså har flera i min klass bett om kopia även fast de inte behöver... Jag skulle också tycka att det var jobbigt att kopiera tentor till människor som inte vet varför den ska kopieras... Jag tycker synd om mig och dem i studentcentrum som får lida pga andras avsaknad av korrekt information.

Nej nu är det dags för att få i sig lite frulle kanske?

Min framtid, ett telefonsamtal bort?

Hej jo. Jag funderar på att säga upp lägenheten. Det är ganska så bitterljuvt. Jag har fortfarande inte vant mig vid tanken att flytta. Kanske komemr jag aldrig vänja mig.

Det jag vet är att jag be från höver kocentrera mig på mina släpande kurser som jag har kvar. Det är typ 3-4stycken om man räknar med dem från engelskan. När jag tänker på det så är tanken att flytta hem. Bo med familjen en termin eller i en liten etta och kanske plugga distans eller jobba? Det låter jävligt gött! Sedan kan jag ju alltid flytta till göteborg efter eller vad jag vill.

Sedan haar vi ju det som är det bittra i stituationen! Att jag måste lämna Karlstad. Det är inte Kstad i sig som jag kommer sakna utan alla människor här. Ni är jätteviktiga för mig allihopa!

Det här är ett jättesvårt beslut och jag skulle behöva någon som hjälper mig att faktiskt ringa stub isf och säga upp lägenheten. Det kommer vara alldeles försorgligt :(

Nepp.
Ett beslut ska komma men jag ska rådfråga några familjemedlemmar först.

Kvinnlig Förebild 1



Robyn!

Jag blir så sur! jag har letat men jag kan inte hitta en svensk affär som säljer Robyn Merchandise! Fy på er svenskar! Robyn är och kommer att bli en av våra största skatter! Ni har int ehennes grejer men ni ha Tokio Hotel och diverse icke svenska artister? När vi faktiskt har något som är bra så borde vi fan vara stolta över det! Det är inget fel med att vara stolt med vad vi har!

Det är ett stort fel med Sverige! Allt är så mellanmjölk! (usch insåg nu när jag läste det att jag låter som en från SD. Det är absolut inte min poäng. det är inget fel på något som har ett annat ursprung än svenskt. Robyn har ju tom stora influenser från både UK och Japan i sin musik. Själv älskar jag både Japanska och massa andra språk... men agh nu blev det tvetydigt och förvirrande! Åh jag vill inte behöva förklara mig! Fatta mig rätt istället!)

P.s Det är tunikan, hoodien och väskan jag vill ha. i värsta fal får jag skeppa hit det...

Leilas home deilvery

Häromdagen satt jag och surfade runt i jakt efter nya roliga recept. Jag var mest inne på Leila Lindholms recept och kollade. Längst ner i hörnet för varje recept så står det i vilket program hon har lagat rätten. Det var ju dem vanliga men sedan ser jag hur det står "Leilas home delivery".

Hon ska göra en ny serie på 10 avsnitt. Dem kommer vara ungefär 30 minuter långa och precis som titeln hintar så ska hon åka runt bland olika kändisar och laga mat. Bl.a s så ska Marie Serneholt, Stephen Simmonds, Sven Melander, Arne Weise, Anna Lindmarker samt programledaren Linda Lindorff laga mat tillsammans med Leila.
Om man dessutom utår ifrån Albin som är deltagande i klippningen av showen så kommer Erik och Mackan vara med(, har har inte sagt det utan dem syns på bild).

Den kommer börja sändas någon gång under den första halvan av november!

Halloween

Snart är det dags ja! Jag vet inte om jag ska klä ut mig iår elelr ej men jag kollar på utklädnader ändå.
Den här skrattade jag till när jag såg.

Dem har bl.a en ko och en kvinnlig fånge (blev inspirerad av Martin som häromdagen klädde ut sig till en manlig fånge). Jag har annars mina svart ängla vingar, svart handskar och andra mörka plagg... Det blir bara lite skumt iom att jag har ljus hår nu.. Har ni några planer för Halloween?


Uppe i Ottan

Hej hej och väldigt mycket hej!

Jag är inte nyvaken men jag vaknade för itne så länge sedan. Jag var så nervös inför tentamen som jag hade igår at jag inte sov något och det slutade med att jag sov rakt igenom min tvättid lite senare på dagen istället. Så ja... Annie somnade men vaknade tidigt och tänkte... Vafan jag kan likaväl gå upp! Så nu har jag färgat om håret och rakat benen... Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra...

Haha men iaf! Tentan vill jag inte tänka på just nu. jag blir bara tung i bröstet då. Dessutom så var det tänkt att jag skulle göra en annan tenta samtidigt men enligt vakterna så fick man endast göra två stycken samtidigt om de hölls i samma sal. Jag frågade tom om jag inte kunde få gå över till den salen efter att jag var klar (salarna låg i princip vägg i vägg) men icke sa nicke.

Jag fick lite småpanik under tentan och efter ett tag även huvudvärk. Jag såg till slut inte rakt så jag fick gå in på toan och käka pillrerna jag hade gömt i behån (och denna gången var det inte mina ppiller jag tog!). Jag satt där i kanske tre timmar tror jag. Jag var inte ens sist ut dock... Det var säkert 3/4 kvar.

När jg kom hem var jag rätt så trött men jag tog en dusch istället för att sova för att jag skulle ha tvättid straxdärefter. Det var ledigt före mig så jag började tidigt och sedan dammsugade jag (efter att ha spenderat en kvart på att rengöra dammsugarmunstycket), skurat, sytt ihop en kudde och lite dittan och dattan. Sedan somnade jag och vaknade lagom till att min originaltvättid skulle ha tagit slut, Jag fick hasta ned och nu hänger det lite tvätt här och var..

Nej fan nu ska jag äta och fundera på om jag ska baka något idag!

Början på något nytt

Jag satte upp hela natten igår och studerade. Jag sov drygt två timmar. SEdan när det blev morgon så tog jag en dusch men när jag kom upp på min övervåning för att byta om s satte jag på mig underkläder och skulle bara vila huvudet i en tio minuter, känna kudden mot ansiktet och täcket värma mig, och sedan borsta håret iom att det fortfarande låg inlindadt i en turban. Men jag däckade totalt och låg där på sängen i typ 2-3 timmar...

Haha efter det så var jag som en Zombie. Jag var inte alls lika pigg och jag såg allmänt schleten ut. Tanekn vara att jag skulle ha gått till skolan och hämtat en grej innan tio men jag kom dit efter ett. Jag hämtade ut mitt häfte och två tentor som hade blivit rättade. Jag hade fått G på ena och ett väldigt oväntat U på den andra. Sedan när jag kom hem så fick jag resultat på en annan tenta med och jag hade klarat den med. Nu har jag klarat en del tentor det känns bra! Jag hade dessutom fått min kokbok som jag vann!



JAg hade dock en sjudundrades huvudvärk som kom stegvis under eftermiddagen och kvällen. Det blev till slut för mycket så jag tog en tablett. Dock så var jag såpass ofokuserad pga huvudvärken att jag tog ett ppiller istället...

Nu pluggar jag på en tenta som jag ska ha om ett par timmar. Jag är för nervös för att sova...

Bästa Herr Jensen (Supernatural)

Det här är ett inlägg riktat till er som gillar supernatural. Jag är ett stort fan av serien.


Jensen Ackles : Eye of the Tiger
Uploaded by the_boss_7777. - Watch more music videos, in HD!

Vågar inte tro på det än

Jag vet inte om det är sant ännu. Jag har klagat lite på Nico för att hon har sån tur när det gäller sådant här.

Jag fick ett mail från Comso där dem sade att JAG hade vunnit en tävling. att JAG hade vnnit en tävling. Jag brukar inte få vinna sådant här. Antingen så har någons tur skraptas av mot mig eller så är det här ett av tecknena att apokalypten är nära...

Det jag isf har vunnit är en av Jamie Oliver's kokböcker. Det man skulle göra för att delta var att berätta om sitt bästa recept och posta detta. Jag lade upp receptet på någon kyckling rätt om jag minns rätt... Happ det här var ju iaf någt nytt för mig. Nu ska jag gå och skrapa en tialott för att se om turen höll i sig..

Late Night Hysteria




Jag har så jävla mycket hår!

Jackson Rathbone/Jasper Cullen/Sokka

Han var med i The last Airbender och jag satt ju gívetvis och undrade genom hela filmen vart det är jag sett honom. Så det första jag gjorde när jag kom hem var att så upp honom. Jag ser knappt likheten. I bildenra till höger ser man ju dock det men... nja.

True Blood season 3

Snart kommer den förhoppningsvis till min teveapparat. En ypperligt bra serie som kommer förföra dig till soffan varje gång den sänds!

Deras nya tillökning kommer vara en Varulv. ^^ Gammal fantasynörd som man är så jublar hjärtat lite å just varulven alltid vart en favorit. Karaktären kommer heta Alcide Herveaux oh spelas av Joe Manganiello som imponerar lite estxa på mig iom att han varit med i en av mina favorit serier. How I Met Your Mother.





Efter lite googling kan jag berätta att True Blood ska sändas i början av nästa år... happ bara 2 och en hals månad kvar då.

Djurplågeri

Jag ser på ett program på teve där ett par människor ska gå ned i vikt tillsammans med sina djur. Det som jag ser är hur äckligt som helst. Hur kan dem ge grädde till en katt? och vanlig skinka? det är ju hur fett som helst! det kan inte ett djur äta! Om ett djur är överviktigt så är det faktiskt enbart ägarens fel!

Åh jag blir så sur på människor som missköter sina djur! Ni ger ju dem ett förkortat liv!

Den sista luftböjaren 3D yo!

18:30 sitter jag på biografen med sanderchen jämte mig och ser på förhoppningsvis härlig film! det blir första 3D filmen jag ser! Yeah!



detta innebär även att jag får en ny biljett till the le collection

Entrymeta: flytta upp den till under titeln

Entrymeta är det som står under inlägget. Dvs tiden, datum, kommenterar, trackbacks osv. Det som jag ska visa här är hur du flyttar upp det till under titeln. Så att det blir som på bild nedan.



Det man ska göra är att gå in i kodmallen och leta upp stycket som börjar med entrymeta. tryck på Ctrl+F och skriv in etrymeta så hittar du det enkelt.

styckraden ser ut så här: 
<h3>${EntryTitle}</h3>
<div class="entrybody">${EntryBody}</div>
<div class="entrymeta">
${EntryDate} @ ${EntryTime}
<a href="${EntryPermaLink}">Permalink</a>
    <a href="${EntryCategoryLink}">${EntryCategoryName}</a>
    <a href="${EntryPermaLink}#comment">Kommentarer (${EntryCommentCount})</a>
 <a href="${EntryPermaLink}#trackback">Trackbacks (${EntryTrackbackCount})</a>


Ta bort allt som står efter entrymeta koden men spara kvar själva <div class="entrymeta">.

Under raden <h3>${EntryTitle}</h3> kopierar du in följande:
<div align="center"><font face="verdana" size="1" color="black"> ${EntryDate} @ ${EntryTime} <a href="${EntryPermaLink}">Permalink</a>
    <a href="${EntryCategoryLink}">${EntryCategoryName}</a>
    <a href="${EntryPermaLink}#comment">Kommentarer (${EntryCommentCount})</a>
 <a href="${EntryPermaLink}#trackback">Trackbacks (${EntryTrackbackCount})</a>
</font></div>

Som ni ser är stycket en hel del längre än det stycket du tog bort och det är för att jag lagt till dessa
<div align="center"><font face="verdana" size="1" color="black">.
Om ni vill ändra placering av texten ändrar ni på div align till valfritt, för att ändra färg skriver ni bara i den önskade färgen och för att ändra storlek på text och typsnitt.. ja det är väl ganska logiskt... (den feta texten är det ni kan ändra på!) Lycka till!

La tour de la Eiffel

Det är så svårt att sluta när man väl har börjat. Jag fastnar mitt uppe i det och sitter ibland i timmar i sträck. Jag stirrar, väljer, stirar lite igen och drar ett streck.

Det jag pratar om är att teckna. Jag fick en ide och har suttit och letat ideér. Jag har även börjat på en ny bloggdeisgn, kollat hur jag skulle se ut med en skönhetsfläck.

Ni ser hur långt jag kommit med bloggen. Och här ser ni illustrationen.

Porten till framtiden

Om tio minuter så stängs porten till framtiden. Dvs studeras ansökning. Om man anmäler efter det så kommer det att registreras som sen ansökning. Det funkar ju det med?

På någon eller några av dess utbildningar så kommer ni kunna se mig sitta inne i dess lektionssal. elelr kanske hemma i mitt vardagsrum då flera av dem är över internet. Jag kanske alltså kommer att gå en enbart internetbaserad utbildning nästa termin! Låter görr och jobbigt. . . haha

Henrik Dorsin - Min son

Den här lilla gubben är sonen som jag får i framtiden och sedan skickar tillbaka till dåtiden till hans nuvarande föräldrar.



Ser ni att han tom har min näsa! åh jag är så stolt över honom!

Use somebody

Snabb vaniljglass

Min granne Sara hittade ett roligt recept häromdagen och föreslog att vi skulle genomföra det. Receptet var på en smarrig glass.

Du behöver:
4 dl vaniljvisp
1 påse Nonstop (eller valfri torr smaksättning)

Gör så här:
Vispa upp vaniljvispen och vänd sedan ned nonstop (eller valfri annan smaksättning). Fördela i ca 8 skålar och frys i minst två timmar!

Busenkelt eller hur?

Falsk Toscakaka

Den här kakan gjorde jämt min mamma när jag var yngre. Kommer ni ihåg när skolan anordnade små loppisar och man skulle ta med något att sälja? Eller om man bara skulle ha med fika till skolan. Då gjorde mamma en falsk toscakaka.

Falsk Toscakaka görs i två etapper. I den förstra gör man en chokladkaksbotten. I den andra gör man en kokostopping.

Du behöver:
Chokladkakan:

4 ägg

4 dl strösocker
2 dl farinsocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

8 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm bordsalt eller örtsalt

175 g smör

Kokostopping:

75 g smör

2 dl strösocker

1½ dl grädde

1 dl ljus sirap

200 g riven kokos

75 g smör

2 dl strösocker

1½ dl grädde

1 dl ljus sirap

200 g riven kokos

Värm ugnen till 200 grader.

Etapp 1

1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i dem andra ingredienserna förutom smöret. Efter att du fått ihop dem till en röra kan du blanda i det smälta smöret.
2. Häll smeten på bakplåtspapper i en djup ugnsplåt.
3. Grädda i 12-15 minuter mitt i ugnen.


Etapp 2
1. Blanda ihop alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp under omrörning.

2. Ta ut kakan ur ugnen. Bred toscasmeten över kakan och grädda den sedan i ytterligare 10 minuter. 3. Ta ut kakan men låt den svalna innan du skär den i rutor.


Bild tagen här

Schizofreni

Jag satt större delen av gårdagen i bibblan och pluggade. Jag jobbade om Schizofreni. Det var jag och min studiegrupp men det var inte särskilt effektivt arbete. Nu har vi dock inte mycket kvar. Måste hitta 2 artiklar till sedan är vi/jag i stort sett klara. Men medans Jag skrev så var jag helt körd i huvudet för det var så mycket jag fick göra på en och samma gång. Dirigera, leta och läsa artikar samt skriva och instruera. Ibland fick jag även förklara... Det var seriöst tufft. Jag försov mig på morgonen och dök upp en timma försent. När jag dyker upp så sitter dem och väntar utan att ha börjat och då visade det sig att min bokning av salarna hade fallit bort. Sedan verkade det bara vara jag som hade läst uppgiften och iom att mitt internet fungerade fick jag skriva ut från en skoldator. då fungerade först inte dersa internet och sedan fungerade inte skrivarna någonstans i skolan. Dagen fortsatte i ungefär samma ton.

När jag kom hem så var jag helt slutkörd. Jag lade mig i min soffa med extra kläder på och kramade en soffkudde för att jag frös så. Elementena är inte på och iom att jag har tre ytterväggar så betyder detta att rummet är kallare är kallast. Jag går ut i köket för att värma mig ibland... Iaf jag somnade vid halvsex kanske och vaknade till ett par gånger tills klockan sju då jag somnade och sov i två timmar. Efter det så gick jag och lade mig på riktigt och sov bättre än jag gjort på länge. Supergött!

Pumpkin

Johanna bjöd in till en spelsöndag nu i veckan och jag tackade ja. Så där har jag vart idag.

Hon hade fixat en supergod Pumpakaka. Jag åt säkert tre bitar för att den var såpass god. Jag drack två muggar affe också och jag känner fortfarande av det i kroppen! En tjej som heter Dorothea var där (aka Doro). Hon kommer från Tyskland och var där för att hälsa på Johanna. Jag har mött henne en gång tidigare och det var för mer än tre år sedan då jag hade Svart hår. Det var kul att se henne och det var ganska intressant att höra henne med iom att hennes tyska dialekt hade försvunnit och bytts ut av en engelsk. Då jag bara lyssnade på henne så hade jag svårt att tro på henne. Att få höra tysktalande tyskar prata på tyska var också fint. Jag tycker verkligen tyska låter så vackert då det talas ordentligt.


Asgammal bild! Quan var även där och senare Joinade Kajsa och Petra.

Spelen som vi spelade var Harry Potter versionen av Cluedo som var skitkul! ^^ haha! Jag vann första omgången och den andra så kommer jag inte ihåg vem som vann i. Men vem so vinner spelar väl inte så stor roll eller?
Det andra spelet var Ligretto. Vi var fem personer så det var rätt så stressat. Händer och kort for över hela bordet.

Jag var där till ungefär sju och nu när jag är hemkommen så har det la inte precis varit kolugnt heller. Melle var precis här och råkade ha sönder en lampa. haha så det var lite kalabalik. Sedan råkade jag jaga iväg henne pga beroendet. Inte bästa avslutet kanske...

They say I don't look like myself today


Beroendet

Jag har trappat ned lite eller lugnat ned mig när det gäller snuset nu!

I måndags snusade jag inte alls och i tisdags och torsdags bara två ggr per dag och i onsdags en gång. Igår hade jag slut på dem sista och glömde köpa så idag har jag inte snusat alls! hehe

Det är skönt iom att jag haft värsta hysterin och snusat som bara den. Jag trivs bättre med mitt stilla begär. Då jag inte snusar varje dag utan då och då. Känns bra! Jag är absolut inte redo för att ge upp det även om alla mina snusvänner häromkring överger mig och blir ickesnusare! :( 

Snuset är en del av mig. Ett personlighetsdrag nästan, eller det har blivit det iaf. Så det får stanna ett tag till!

Höstjackan

Jag letar just nu efter en höstjacka. Jag kallar det för "operation hitta en höstjacka som är snygg och fin" aka OHEHSÄSOF. Förkortningen är shopping. Idag inledde jag del två i min plan. Dvs leta på stan i affärer.

Det gick inget vidare. Jag började med Åhlens. Dem hade snygga sjalar men jackorna var inte så tipp topp och jag tror att det är mitt e mellan "dags att ställa ut höstjackorna" och "dags att ställa ut vinterjackor istället för höstjackor" faserna så utbudet är snålt.

Jag kollade på BIKBOK, Vila, Monki, Gina tricot, Vero Moda, Åhlens, Kappahl och H&M. Det enda stället jag inte kollat på ännu är Lindex. Jag skulle vilja kolla på Cubus men den affären finns inte här.

Jag vill ha en enkel jacka som jag kan röra mig i! jag vill altså inte ha en i tjock ylle. Jag har redan en sådan och det räcker gott och väl.

Men hur svårt kan det vara egentligen? en följsam lagom vadderad vinterjacka? Helst i blått, grått eller rött. Det går bra med en annan färg ockå så länge som den inte är svart! jag vill vara färgglad!

Jag ska leta lite till, ska kolla i lite icke stormärkes affärer. Annars köper jag halsdukar och mössor i glada färger för att kompensera mina svarta eller mörka jackor.. Det är ju bra att dem har fina baskrar på H&M iaf! rött och blått!

Staring at you

capo1
Dadd7, C, Gadd9,C

Staring at you
from 300 miles away
thinking of you
what you might be doing

there's no use in decorating my home
--
there's no use in buying dinner for two
---

Asus7, emsus7add9, Gsus, Csus
I am in Limbo tonight
I am in despair tonight
I am hopelessly falling for you
I am hopelessly falling for you

I feel your eyes on my back
eventough I know you're not here
I feel almost imprisoned
Let go of me and my hands

there's no use in trying to win me over
--
There's no use in trying to gain my love

Asus7, emsus7add9, Gsus, Csus
I am in Limbo tonight
I am in despair tonight
You are hopelessly falling for me
You are hopelessly falling for me

Kycklingbiffar med fetaost

Du behöver:
500 gram kycklingfärs
4 cm gram fetaost
kryddor

Så här gör du:
1. 500 gram färs räcker till ca 4 stycken biffar så dela färsen i fyra bitar.
2. Värm upp en stekpanna till fyran och ha i lite rapsolja. Ta upp en klump fär och platta till den till en kaka ungefär lika bred som från fingertoppen till början av handleden.
3. Skär upp en stav ca 1 cm bred från fetaosten och lägg den mitt på färsen du har i handen. Rulla ihop kanterna av färsen mot varandra så att fetosten är helt inlindad.
4. Upprepa med dem andra färsbitarna och lägg ned dem i pannan. Dem behöver stekas rätt så länge så ha MAX på fyran. Ej högre! isf får ni rå kyckling i käften.
Krydda med timjan, ingerfära, oregano, svartpeppar och ,om det behövs, örtsalt.

Servera med en luftig sallad eller en grönsaksbädd bestående utav haricotverts, solstekta tomater, tomater och mer fetaost (krydda med citronpeppar för ännu mer smak)!

Mars 28, 2010

Ideér som jag suttit och tryckt på ett tag är bl.a gällande fester. Jag är så jävla sugen på en maskerad! Att få klä ut sig lite fånigt, dricka tills förklädnaden ser bra ut och ha det jävligt kul! Här är ideérna so far!

 
              Hattkalas         eller ett            pajasparty?

 
   Circus           eller kanske       jultomtetema?

Sjuk igen!?

I slutet av förra månaden blev jag förkyld. jag frisknade till fick min mens och blev sängliggandes ett tag till. Blev lite bättre men blev förkyld igen och fick asont i halsen på mina ensemble lektioner (Yeah?...wtf..) ända sedan dess har jag haft diverse förkylningsymtom. Jag är trött, får spänningshuvudvärk, svårt att pga av detta, hostar och har halsont. Japp! jag har typ vunnit på förkyningslotteriet? Grattis du får fökylningsymtom i typ 1 & ½ månad!

Men usch! gör mig frisk! jag åt ju tom kött! ...

Jag leker pysseltant! Det ska bli ett armb...

dsc00150 (MMS)

Jag leker pysseltant! Det ska bli ett armband om det inte syns! Haha

Julen har kommit...

... till IKEA! är det inte underbart?

Det första tecknet var den unerbara fönsterbelysningen som var utformad som en vinterklädd skog. Jag "Åh"ade högt och skrämde personalen. När jag senare fick se en julgran så fick jag bokstavligen glädjetårar. Jag var så lycklig!

Jag köpte detta

Om man söker på IKEAs hemida får man tom upp sökresultat med julpynt. Jag tänker iaf sätta upp mitt julpynt första november. Det är inte mer än rätt. Julen är så härlig att den förtjänar att var uppe extra länge. Julgranen sätter jag nog dock inte upp då men den kommer finnas i närheten av dem dagarna. När jag fyller år vill jag iaf ha den uppe. Som en present till mig själv ^^

Kong Phan

En dag kommer alla kunna hans namn! Idol juryn är knäpp som inte släpper igenom Honom eller Linnea! skärpning Idol!

Den kinesiska Zodiaken

För ett rätt så bra tag sedan köpte jag pärlor på Panduro. Dem resulterade i de armbanden på bilden. Fast den svarta gick sönder strax efter att jag gjort dem. Men igår lagade jag den!

Förresten så finns det ett väldigt liknande armband på Sisters för ca 500 kr styck och på Åhlens för typ 300 kr. Det är ju aldrig fel att folk tror att man pungat ut minst 600 på ett par armband hehe. men var sart ni med och köp dem på Panduro!

Figurerna på pärlorna är den kinesiska Zodiaken! men jag ville verkligen ha katten med bland dem :(


jag är btw inte skelögd. jag fick ljus i ögonen och dem är trötta... jag lovar haha :)

Egen Lägenhet Är Drömmen

När man bor i en korridor som har ett sådant kök som vi har så borde alla förstå att man längtar till egen lägenhet med EGET kök!
Nu senast så skulle jag steka lite kykling. Jag drar ut min besticklåda och lyfter på skärbrädan som jag har där överst och under så låg inte min stekspade. Jag trodde att jag glömt diska den men den låg inte bland disken. Jag kände mig lite dum och tänkte "jag kanske har glömt den på rummet efter sukiyakin"(fast jag vet att det inte stämmer). Men den är helt borta. Fint! Den är alltså inte tagen från diskbänken utan rakt ut ur min låda... usch..

Och dessutom! jag tänkte "det är bananflugor här" jag kollar upp och ser en påse med en halvrutten tomat, ett helt ruttet äpple och något jag inte kunde identifiera! Jag fick psykbryt nästan! Varför gör man så liksom?

Jag sitter btw fortfarande och kollar på lägenheter online. Även fast jag inte kommer byta i nuläget...

 


Forget Forgive



Det här är en låt som vars refräng jag brukade ha so uppvärmning när jag skulle spela gitarr. Det slutade iaf med att jag satte dit en vers och sedan en vers till osså blev det så här. (jag värmer fortfarande upp med denna^^)

Cher - Believe

Jag spelade nyligen in denna. Jag ville egentligen inte lägga upp den för den blev så lång...


Det här är iaf en av dem många låtarna som jag brukar spela på när jag sitter inne i mitt hem.

bloggdesign...

Snabb uppdatering. Ändrade lite i designen här. Håller på med en annans design samtidigt men det är lite idetorka just nu... Jag vet vad jag vill ha men har bytt ett par ggr för att det inte blev tillräckligt... Boom. fattar ni?

Satt uppe hela natten och pluggade men somnade någon gång under morgonen så jag kom inte iväg till tentan. Det är inte så farligt. Jag vill bara få dem klara så om jag missar en av tre så gråter jag inte precis. jag förde det över mig iaf!

Vidare till bloggen!

Stilmallen och dess sektioner

#header = Detta är "bilden" högst upp på sidan.

#content = är det som håller ihop bloggens inlägg, titlar och dylikt.

#h1 = rubriken som är uppe vid headbilden

#h2 = headbildens underrubrik

#h3 = rubriken för inläggen.

#entrybody = själva inläggen.

#entrymeta = permalink, kommentarer, kategori-länk osv.

#entrymeta a = länkarna för permalink, kommentarer, kategori-länk osv.

#entrymeta a:hover = Detta är även som föregåede punkt men är ansvarig för länken som blir när du håller muspekaren direkt över den.

#side = sidomenyn som du navigerar i.

#navheader = rubrikerna i sidomenyn.

#nav a = länkarna i sidomenyn.

#nav a:hover = precis som vid entrymeta a hover fast för sidomenyn

#a = alla övriga länkar i bloggen

#a:hover = alla länkarna i bloggen när man håller musen över dem.

#.commentheader = Där det står vem som skrivit

#.commenttext = kommentartexten

Plugg & håkanmys

Imorgon är det tenta och jag känner mig inte taggad. Jag ska snart sätta på en dvd så att jag får ett vettigt bakgrundsljud. Kanske lite varm choklad och annat tugg senare. Jag funderar mycket på min tillvaro och sånt just nu. Jag ska söka extra mycket nästa termin typ 52 poäng. Jag ser spännt fram emot det. Jag hade tänkt leta i studiepausen men jag har fortfarande inte internet (Bloggar från mobilen). Jag har en hel del andra inlägg jag ville göra också! :( jag skulle hellre sitta på espresso house just nu med en minilaptop skrivandes på en bok eller två. Det hade varit guld!

Jag är hamstervakt. Håkan är så otroligt s...

dsc00143 (MMS)

Jag är hamstervakt. Håkan är så otroligt söt! Ganska så kul att vi är vakna ungefär samtidigt! Hon fick två små morotsbitar innan så hennes ena kind är lika stör som hennes huvud! Haha ^^ jag är Btw utstängd från internet. Kan alltså inte betala mina räkningar... Det visar sig dock att tyskan som temporärt fick låna vårat internet kan dock komma åt det hela tiden? Fast hon använder det ju inte säger hon? Haha busted! Tror att det kan vara hon som över belastar nätet... Med hjälp av en annan snubbe dock? Kanske...

Jag älskar att handla mat! Haha och inte b...

dsc00142 (MMS)

Jag älskar att handla mat! Haha och inte bara pga pistolen. Att ta sin tid i en affär inspirerar. Jag hittade kycklingfärs. Och annat kul som jag inte köpt förut! Min granne lagade mat med musslor igår och jag är jättetaggad inför en musselrätt!

RSS 2.0