I'm not sixteen nor do I long for it

Med titeln försöker jag säga att jag inte är sexton längre. Jag är över det stadiet. Vad menar jag då? att jag inte finner samma nöje i dem sakerna jag tycker var roligt då. Jag är fortfarande gaen i egobilder och det är ett av mina favoritnöjen men annars så har jag mognat en hel del.

Jag har bakat (en annan sak som jag inte tyckt om då men nu) drömmar idag. Jag har även bakat rågsiktsbröd, bloggat, vaknat klockan fyra, gått upp klockan sex, storhandlat och köpt 3 kg potatis och 1.5 kg köttfärs, gjort hmmagjord sushi, gjort en nejlike smyckad apelsin... ja ni fattar.
Jag får ibland gjort mycket men inte tillräckligt.

Nudå? nu ska jag smälta min mat. Sen? ska jag göra popcorn...

Ja, jag är lillpensionär.
(Man skulle kunna tro att jag är tvåbarnsmamma som fyller 42 och inte 22...)

Drömmar

Du behöver:
75 gram smör
1 ½ dl strösocker
½ dl luktneutral olja (typ solros eller raps)
2 ½ dl vetemjöl
1 - 2 msk vaniljsocker
½ tsk hjortonsalt

Du gör så här:
1. Sätt ugnen på 150.
2. Värm smöret och rör det pösigt med sockret. Häll i oljan och rör det till en smidig sörja.
3. Blanda alla de andra ingridienterna separat och rör sedan ned det i smörblandningen.
4. Låt smeten kallna lite och om den efter en lite stund fortfarande inte är fast (den ska vara lika fast som   mördeg  ungefär) så ha i 1 -2 msk mjöl.
5. Ta upp små delar av degen ungefär 1 msk och rulla ihop till bollar. Lägg bollarna på plåtar (det får plats ca 20 på en plåt) och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Senaste skörden från scannern


Bilder jag gjorde  under mitt första år på gymnasiet.  Jag kommer ihåg att jag var jättestolt med den som har en solfjäder i sig. Problemet med mig är ju dock att när jag känner mig nöjd så slutar jag bry mig om bilden och börjar kludda... därav katten. Dockan är från Bandet som jag och Johanna skulle starta. Vi skulle heta the ragdolls och därav hade vi egna versioner av oss själva som ragdolls^^


Min besatthet av pingviner tog fart under första året i gymnasiet...


Snabbkludd mellan lektionerna under åk 2 på gymnasiet.


Den här bilden gjorde jag okså under ettan. Jag kommer ihåg när jag satt och kluddade på den. Det var absolut inte meningen at jag skulle teckna såpass långt på den och jag hatar den lika mycket nu som jag hatade den då... men den är tyvärr en del av min historia redan.. haha

Plaggdesign

Även detta var ett ämne som vi skulle lära oss. Det som uppgiften innebar var att vi skulle teckna tre olika outfits för tre olika tillfällen. Jag fik som vanligt inte använda min vanliga stil för detta. Jag hade egentligen redan ett sätt som jag använda när jag fick en kläddesign i huvudet.

Så här "fick jag inte" teckna (jag tycker än idag att det mer än väl uppfyllde syftet):


Så här "fick" jag teckna:

(Det här är egntligen skisserna. Jag gjorde en klippdocka, det är därför en kavaj och väska är på egna bilder, och resultatet har jag inte själv) Dem blev fina så här med men jag föredrar att använda det första sättet.

Jag är fortfarande sur över mycket från gymnasiet. bl.a över en av grejerna som jag fick VG på. Enligt läraren så var det för att jag inte hade länat uppgiften i skolan så hon kunde inte se den. Uppgiften som tydligen "låg hemma hos mig" var till höger bakom henne under en av mina klasskamraters inlämning....
Konst är ett fritt ämne och bör inte ha restriktioner.

Perfekt jobb till mig är kung? haha ja det var ju inte jag som sa det ;)


I Kina är drakar associerade med styrka, hälsa, harmoni och lycka. Drakar är placerade ovanför dörrarna eller på hustak för att förvisa demoner och onda andar.

Draken är allsmäktig
. Han eller hon är flamboyant, attraktiv och full av livskraft och styrka. I Kina, är draken symbol för Kinas kejsare eller den manliga Yang. Draken är även en symbol för makt och rikedom.

Det skulle vara rätt att säga att människor födda i Drakens År har en naturlig utstrålning och är verkligen utrustade med makt och lycka. Det är osannolikt för dem att klara sig obemärkta på en fest eller att inta en andra plats i en tävling.

Draken har ett aktivt tänkande och visar ett stort intresse för världen omkring honom eller henne. Draken är självsäker nog att veta hur man skapar ett nödvändigt intryck. Eftersom draken är större än själva livet, kommer draken att göra allt i stor skala. De är egoistiska och ambitiösa, och deras självförtroende gränsar ibland till storhetsvansinne. De kommer inte att ge upp om det är något som de vill ha. En person som föds under drakens år är kapabel till att uppnå stora saker, om draken är smart nog att använda sin intelligens och sina talanger på ett effektivt och bra sätt.

Samtidigt som drakarna tycker om att vara centrum för uppmärksamheten, har de också en modig och snäll sida i deras personligheter. Om drakens vän står inför ett problem eller ett dilemma, kommer draken att finnas till för denne och erbjuda sin hjälp. Medan andra flyr undan ett problem, tar draken ett steg bakåt för att begrunda den lösning till problemet med auktoritet och värdighet. Drakarna ställer alltid höga mål och presterar bra. Oftast blir de förvånade över att andra människor inte klarar samma uppgifter lika bra. Drakar ser inte alltid andra människors brister och svagheter.

Perfekta jobb för drakar är kung, officer, politiker, musiker, poet, konstnär, ingenjör, aktiemäklare, friidrottare, facklig ledare, företagsledare, forskare och advokat.

Drakens färger är guld och svart. Årstiden är Våren. Drakar blir romantiskt intresserade av Råttan, Apan, Tuppen och Ormen

Gå hit för att se vad det kinesiska horoskopt säger om dig: Kinesiskt horoskop

Om jag i framtiden....

.... råkar göra min framtida man sur så att jag måste sova på soffan... så gör det ingenting. Jag sover rätt så bra på soffor. Synd att han blir sur dock...

Mer julgran än hem

Nu är det två dagar kvar till advent och tre dagar kvar till min födelsedag. Ja tycker att jag förtjänar lit jul så jag har tagit fram min juldekor.
Julgranen blev tyvärr framtung. Allt pynt väger ned den. Den är ganska stor också så det känns som att mitt hem är mer julgran än hem just nu. Men jag gillar't! Även adventsjulstaken och lite fönsterpynt,tomtar och en bock har kommit fram.

Gah!

dsc00217 (MMS)

Gah!

Ibland så har jag en sån sjukt dålig tajming

En av dem katgorierna som jag tänkt publicera känns lite lönlös att lägga upp just nu men jag tänker nog göra det ändå, fast inte just nu. Har ju planerat den ett bra tag och med hjälp av bror min så kan jag sätta ihop den ganska så väl (han har webcam och allt annat som jag kan tänkas behöva). Jag trivs dessutom väldigt bra hos min bror och kommer i vilket fall som helst spendera en hel del tid hemma hos honom.

Men jag tänkte berätta lite om kategorin och dess historia (mest för att jag har tråkigt just nu). Först tänkte jag lägga upp lite sångövningar. (fick idén när jag letade efter någonslags musik kurs att läsa under förra terminen.) Men jag suger på att sjunga efter noter, kan inte spela piano och kan knappt sjunga till piano (jag stämmer in för mycker så jag kväver min röst eller så sjunger jag offkey). Så jag tänkte "gitarr då?" det kan jag ju faktiskt en hel del om. Så jag började samla stoff och formulera lite inlägg. Har tänkt att jag skulle köra lite olika slags "lektioner". Dels om ackord, noter och toner. Sedan om Gitarren i sig (hållning, namn på delar, de olika banden, Capo osv.) Ganska smart va? Senare surfade jag på youtube och då såg jag att MASSOR hade gjort likadant! Fast det är ganska så kul ändå. Man kan få tips och inspiration på det sättet! Min granne ,som också är duktig på gitarr, fick jobb som gitarrlärare (grattis!) och då känns det ju ännu skummare att lägga upp en sådan kategori! Haha. Jag har en sån jäkla tajming, jag skyller på att det är november (min dåtida s.k otursmånad...).

Jag får jobba vidare på min pysselkategori ett tag istället. haha  ^^

Osminkad och vaken

Jag går och lägger mig i tid. Jag är jättetrött. Jag lägger huvudet mot kudden. Jag somnar inte. Klockan bli Tolv. Jag somnar inte. Klockan blir Två. Jag somnar inte. Klockan är nästan Fyra. Jag är väldigt vaken och hungrig.Vädigt osminkad. Väldigt vaken.

Från scannern

Skolans scanner ville inte scanna fler än fyra bilder. Sedan blev den ignorant och tyckte att det inte fanns något att scanna... Synd för img och de som kom dit efter mig...
Klickbara bilder.


Denna bilden gjorde jag i somras. Använde Sara som inspiration och använde ett Mucha teckningssätt.


Gjordes häromdagen mitt i natten. Jag var uttråkad och utnyttjade tiden med att öve lite :)


Denna har ni sett innan.Från ungefär tvåan på gymnasiet. Jag hade köpt egna akvareller occh papper. Detta var ett av mina prövningsbilder.

Jag hade velat scanna in en hel del bilder och skisser som jag gjort. men.. man kan inte få allt. Det får bli till en annan gång.

Dagens lektion. Den är i korta ord en samm...

dsc00216 (MMS)

Dagens lektion. Den är i korta ord en sammanfattning av psykologi a och b från gymnasiet. Jag känner inte att jag får ut på mycket fram den har kursen heller. Att jag känner att en av hittils fyra kurser är bra... Det är inte bra.

Ellen, you're so right!Det är skönt att det inte bara r jag som reagerar på orden. När tre bjässar  (Ellen,Oprah och Phil) tar upp samma sak som jag sagt att man borde skuta använda orden så. Och dem sätter det i så mycket bättre ordalag än jag.

Raklugg

Många kanske inte kommer ihåg eller vet om att jg har haft en tjock raklugg. Jag klippte den ungefär vid studenten och slutade att ha raklugg efter att jag flyttat. Jag gick egentligen till en frisör först men när jag kom därifrån så såg det inte alls bra ut. Han verkade inte veta hur man klipta lockigt hår och gick lös på håret. det tog ett halvår innan jag kunde få allt hår till normalt skick. Jag hade två etapper i håret. mellanlångt på sidorna och långt i nacken. Jag hade bett om en Vklippning... Och såklart "rakluggen" som han klippte. Han tog bokstavligen en hårslinga, klippte den till ögonbrynshöjd och borstade den till sidan.

Iaf. innan jag klippte mig där så hade jag funderat på att klippa till den själv. Jag hade iaf tänkt att använda denna guide och lite senar så gjorde jag även detJapp kolla på bilden och försök att läsa. det gjorde jag och det gick bra för mig!

Rårakor

Jag köpte 3 kilo potatis för typ två veckor sedan. Det har alltså betytt att jag ätit väldigt mkt potatis. Potatissoppa, stekt potatis, potatismos osv. Idag hade jag endast EN ENDA POTATIS kvar! så jag gjorde råraka! Råraka är väldigt gott! det smakar som att man haft i något mer men det är bara potatis.
Detta är egentligen en vegetarisk rätt men det går jättebra att äta kött till, t.ex köttbullar.

Du behöver:
Örtsalt
1 mellanstor potatis (mindre än en bakpotatis och större än en färskpotatis)
och något att steka i t.x olja eller smör

Du gör:
Skala och riv potatisen i dem största hålen (ej dem avlånga) på rivjärnet.
Salta röran och dela den på två delar.
värm upp pannan till 4 och  ha i stekmedlet. Klicka i röran (fortfarande i två delar).
Stek tills den blir gyllenbrun på båda sidor och servera.

Tips är att äta lingonsylt till.

Everytime I close my eyesLyssna på den! Sjukt bra!

Hallelujah (cover)Jag har säkert sagt at tjag fick låna min grannes Zoom för ett par månader sedan. Jag funderar på att köpa en sådan sp jag lånad den för att se hur bra den var. Jag spelade in lite grjer för att testa den. Jag spelade bl.a in denna. Nu när jag varit utan internet ett par dagar så har jag varit pysslig och då tänkte jag "äsch jag kan likaväl lägga upp den här med när jag får internet igen". Så nu har jag agt upp den! Dock inte bäst men.. alla kan inte vara bäst! Jag börjar förstå mig på mitt inspelningsprogram nu också så nu fattas det bara at tjag lär mig mitt musik program!

Uppdatering efter dessa tre dagar

Jag har varit internetlös i nästan tre dagar. I dessa tre dagar ha även mina visdomständer spökat och jag har haft så jävla ont!

Att var interntlös gör mig uttråkad. jag vet inte vad jag ska göra med mig själv i princip. Jag har haft en tenta som jag sade i tidigare inlägg. Jag tror itne att jag gjorde några fe på uträkningarna men jag har så väldnas svårt för omvandling. jag vet inte vad som ska sitta vart och hur många nollor vad har och ja... det slutade ju dock med att jag föll på den enklaste frågan av omvandlingarna. Jag hade gjort ett slarvfel och satt en nolla framför en etta istället för bakom...

Om 8 dagar fyller jag 22 år. Om sju dagar är det första advent. Om 8 dagar har jag tenta. Om 10 dagar ska jag vara klar emd 2 inlämningar och två andra hemtentor. Om 11 dagar har jag en större tentamen och sedan så är det ännu mer tenta race under dessa och efter dessa dagar.

nu ska jag gå och värma lite vatten och göra te. Mitt tandkött gör så nedrans ont. Lite värm ska förhoppningsvis bedöva smärtan.

Kära Blogg det är nu dag två på denna inte...

dsc00212 (MMS)

Kära Blogg det är nu dag två på denna internetlösa plats. Jag går skrivit en tenta. Kom på att jag hade gjort ett fel när jag kom hem och ville dunka huvudet i en vägg för att det var ett slarvfel. Nu ska jag se vidare på saker:-(

Jag har inget internet. Det händer lite då...

dsc00211 (MMS)

Jag har inget internet. Det händer lite då och då. Jag känner mig som att jag har ett handikapp utan mitt internet. Jag ska börja kolla efter ett mobilt bredand istället tror jag. Några förslag? Annars har jag bara stickat och pysslat. Det är illa att jag bara kan göra det. Men allt jag använder för att studera, låtar, osv allt ligger på nätet:( hepp nu får jag la sticka lite eller pyssla igen.

Tofu med grönsakswok

Detta var dagens måltid. Jag har letat efter olika sätt att använda tofu på men har inte lyckats så bra. Jag hittade dock nyss ett recept där dem friterade tofun och sedan gjorde man en wok att äta till. Jag tyckte det lät gott så jag provade en egen variant.

Du behöver:
Tofu
3-4 olika sorters grönsaker (valfritt, jag tog morot, rädisa, gul lök och aubergine. Jag skule dock rekommendera paprika!.)
1 msk socker
2 - 3 msk socker
½ buljongtärning +2dl vatten
1 dl rapsolja
vitlökskrydda
Ingerfärakrydda
2 msk matlagningsgrädde

Du gör
1. Börja med att skiva tofun till ca ½ cm breda bitar eller till trekanter. värm upp en stekpanna och häll i ca 1dl olja och lägg i tofun. Stek på hög värme tills dem blir gyllenbruna.
2. Ta ur tofun. lät pannan svalna och häll sedan ur en del av oljan.
3. Hacka grönsakerna medans pannan svlnar och ha sedan i dem iden när du hällt ut en del av oljan. Krydda, ha i buljongen (som skall ha blandats ut i vattnet) och stek tills grönsakerna är mjuka och vattnet är borta. Häll då i tofun och matlagninsgrädde.

2 sidor av samma mynt

Idah fick jag reda på lite ny information. Ni försår att iår fick jag ett dejtingryck. Jag brukar oftast inte ara så myckt för det men tänkte att kanske, kanske kan jag hitta en som passar mig.
En av dem killarna jag dejtade gick jag bara på två dejter med. Mest för att det inte klickade och för att jag het enkelt inte var intresserad. Men så är det som så att just denna killen visade det sig att jag hade en gemensam kompis med och jag var lite förvånad för hon verkar känna en del människor som jag känner med dock från helt olika kompis grupper... Hur somhaver. Det visade sig att hon hade dejtat denna kille under samma period som jag hade dejtat honom. Jag tyckte under hela tiden att han var rätt så mellanmjölk och tam (jag verkade dessutom inte vara den enda som tycke detta. haha). Vissa människor verkar ju ha två olika sidor. Jag har iaf en helt annan syn på honom nu!

Under construction

Jag har precis börjat göra ytterligare en ändring på min blogg. Även denna gång jobbar jag med sidomenyn. Jag håller på att göra lite olika uppdelningar av mina kategorier.
Det ska även tillkomma en kategori för DIY, Gitarr och en för fotografier. Jag har förberett båda dem första kategorierna ett tag. Jag har samlat stoff och gjort lite upplägg för dem men har inte velat publicera något ännu. Mest för att det skulle kännas skumt att masspublicera en hel drös med inlägg. Jag har tänk att vänta tills jag kommer hem i vinter med dem. Jag kanske lägger upp DIY tidigare iom att jag har lite pysselgrejer jag vill lägga upp!

Jag återkommer med mer senare...

French Twist

En av mina absoluta favorit frisyrer. fast mitt hår har blivit för långt nu :(

Ignorans vs Okunskap

Jag fortsätter på föregående inlägg. Jag förstår bara inte hur man kan använda ord som egentligen inte är något ont på ett så negtivt sätt?
Det är ju inte det ordet som används så utan bl.a även:

Lebb
Homo
Transa
Mongo/Mongolid
CP
Kuk
Fitta
Hora
osv.


Jag skulle vilja säga att en väldigt stor orsak till att vi använder det som skällsord är för att vi är ignoranta eller så är det pga okunskap. Tex homosexualitet och Bisexualitet är oftast inte något som tas upp i hemmet. Jag har inte enes vart med om att det tas upp i skolan (jag kan dock tänka mig, och hoppas på, att det numera tas upp i sexualkunskapen).
Jag förstår inte hur vi i dagens samhälle kan vara så obildade när vi har all kunskap tillhands. Jag har tre små brorsbarn och jag vill inte att dem ska växa upp till det här! Någon av dem kanske blir homo eller bi? Jag har svårt för att se positivt på framtiden just nu.

Edit: Jag var nyss inne på en annan blogg där persnonen i fråga hade gått runt i kvarteret med ett kuvert för att "samla in pengar till bröstcancerfonden i sin skolas namn" dock så skulle hon använda pengarna till godis. Vart är samhället påväg och varför rättar inte deras föräldrar dem?

Dont feel like

Verse: Chorus:
E/C# 9x9900 E/E 079900
E/B# 7x9900 E/D# 069900
E/E   x09900 E/A 009900

There you go never thinking your thoughts through
Messing up Im always cleaning up after you
How can a grow man not realise that I'm not a fan
After this Im gonna get you banned

But who knew, Who knew that you love me
It's by not dividing us apart that caused this ache in my heart
It was you, you didn't think this through
You ruined your chances, it was you

Seriously did you think I'd say yes
You live right by and hang out with you ex
You said you liked me back when
You were fucking with her

But who knew, Who knew that you love me
It's because you act like this that left me speechless
It was you, you didn't think this through
You ruined your chances, it was you

Just how did you think I'd feel
Offended, depressed. Only showed me your zest
I know you gave me your words but everything else to her
It's no compliment it's an emotional violation

I dont feel like being your friend right now
so you better hold on 'til the morning shatters
I dont feel like being your friend right now
so you better hold on 'til the morning shatters

Det är inte okej!

Jag brukar surfa runt bland bloggar och ibland hittar man något intressant, ibland hittar man någon man kan hjälpa och ibland hittar man någon som nästan gör en förbannad. En yngre tjej som hade en crush åp en spcifik kändis had skrivit en kommentar om denna på facebook. Någon hade kommenterat om att denna kändis var bög och då skrev hon ett argt inlägg i bloggen där hon kallade den andra för bög och att denna hade en kuk i käften.

Det är inget fel på att vara bög och det är för fan inget skällsord! ÅH! Ibland blir jag sur på yngre för att de intevet sånt eller vägrar inse! Nej jag blir sur när människor använder ordet Bög som skällsord! Det är inte Okej!

FramtidsFamiljen

När jag blir äldre och skaffar mig en familj. Då vill jag ha en familj som är tajt. Jag vill att min dotter ska kunna berätta vad som helst för mig. Och om min son gör något mindre smart så vill jag inte att han ska tveka för att berätta det för mig.

När jag tänker på att skaffa familj så känner jag mig nostalgisk. Som om det redan har hänt. Jag vet ungefär hur många barn jag vill ha, ett eller tre, och deras namn, Alexander, Alice och Azrael (jag tycker det vore fint om hela familjen hade namn som började på A). men inget står hugget i sten. Verkligen inte, jag är nog inte en förhållande person. Det känns iaf inte så just nu.

Det som jag brukar säga till andra om min framtida familj är iaf att jag vill att mina barn ska gå i självförsvar så att jag vet att dem kan försvara sig själva. Dem ska få gå i både knatte teater och någon slags musikalisk sysselsätning. Estetik ska vara viktigt.
Jag vill kunna leka med mina barn. Bygga en koja i vardagsrummet med dem osv. Sånt är viktigt.

Jag skulle aldrig slå mina barn. Oavsett vad andra säger så tycker jag inte att det är okej. Jag skulle inte kunna orsaka smärta medvetet hos någon som är värdefull för mig. Jag förstår inte hur någon kan tycka annorlunda.

På högtider vill jag att hela familjen ska hitta på grejer. Kanske framföra något eller bara leka lekar.

Det är en jättelång lista som jag fortfarande jobbar på. Tanken är att när jag blir äldre och skaffar barn så ska jag kolla på denna listan igen och påminna mig själv.

Klaratappen

Idag ,efter ett ha tappat ett helt mjölkpaket i marken så att det går sönder och det ligger mjölk överallt, så var jag på Klaratappen.
För ett par år sedan så var jag på ett blodgivarställe för att se om jag fick ge blod. Jag fick dock inte det just då för att mina vener låg för långt in. Jag var dock inte så förvånad för det är så på min mammas sida av familjen. Vi är allmänt svårstuckna!
Nu har det gått ett par år så jag ville pröva igen. Han som intervjuade mig var jättesnäll och trevlig men tanten före var dock lite skum! hon gav mig ett informationpapper men jag visste redan dock det som stod i iom med mina ssk studier och att jag läst på hemsidan + lite annat... Hon var iaf ja nästan lite fientlig?

Men han som intervjuade mig gav mig lite gratissaker och när jag sa att det nästan var som julafton så gav han mig en till penna bara för det. Sedan kollade han på mina armar för att se om det skulle gå... det gick inte. Han kollade tom en gång till! jag såg tydligen såpass ledsen ut! haha sedan så ledde han ut mig ur sitt kontor och gav mig fiks "som plåster på såren" sedan gick han och hämtade en nyckelkedja och gav mig den med ^^ Han var jättesnäll!

Så alla bör gå dit för att ge blod och träffa snälla människor. Klicka på bilden för att komma till deras sida.

Punktlistan

Det snöar. Det har snöat ett bra tag nu. Det ligger snö på marken som inte har smält... UNDERBART! förutom att jag har en massiv rädsla för isfläckar så är det kul! haha :) Jag är lite trött så jag kör en kort småtråkig sammanfattning över dagen.

Punktlista över idag:

 • Jag har haft ett gruppmöte idag. Det gick bra lite trögt bara men annars ganska kul.
 • Jag har druckit motsvarigheten till 8 koppar kaffe (dricker ur en mugg som det får plats 3 koppar i).
 • Jag har handlat kött, kyckling och fisk. Jag misstänker nämnligen att jag är trött för att jag har järnbrist. Jag håller dessuom på att bli sjuk. IGEN! Så jag behöver maximalnäring. Det var dock svårt att köpa kött och kyckling... Jag ser verkligen djuret när jag köper det så jag måste mentalt övertala mig till att köpa det.
 • Hunnit stressa och få ångest eller någon slags panik.
 • Byta kläder tre gånger
 • Pratat med min bror i typ två timmar.
 • Ätit pepparkakor
 • Ätit Vörtbröd
 • Klagat på mörkret
 • Lagat en penna
 • Umgåtts med grannar
 • Betalat en räkning
 • Skickat ut mail
 • Bloggat!
 • Duschat
 • Sett på serier som jag inte behöver koncentrera mig på (jag har slö kollat på teven mao...)
 • Växlat ord med en annan bror
 • Fått ny information om familjen. Bl.a så är ett dop och en rättegång på G?
 • Börjat på en ny p-piller karta
 • Bärt hem jättetjocka tyska politikböcker (jag ska ha dem till den dära fotoramen jag tidigare skrev om)
 • Gått upp men sedan gått och lagt mig igen och därmed skippat en till lektion för att spendera tiden på annat (med annat menar jag annat plugg).
 • Pluggat
 • Klätt mig i rosa strumpbyxor, kavaj och en vit/beige/rosa tunn sjal. Jag inspirerades av Peach.
 • Varit lite kall för jag hade på mig tunn kavaj istället för vinterjacka.
 • Nyst..


Bild hämtad på google

Jourhavande Psykfall

Jonna, som driver bloggen med samma namn som rubriken, har skickat mig denna bilden!
Om ni klickar på bilden så kommer ni till hennes blogg.

Lätt Potatisgratäng med Ingerfära, äpple och gul lök


Du behöver:
4-5 st Stora potatisar
1 st litet eller ½ stort äpple
1 st gul lök
1 msk färsk hackad ingerfära
Valfria kryddor
4 st ägg
5 dl lättmjölk
1 dl vetemjöl
ev. 4 skivor ost

Du gör så här:
Sätt ugnen på ca 225 grader.
Skala och skiva potatisen. Hacka den färska ingerfäran, äpplet och löken. Ha i samtliga i en djup ugnsäker form.
Blanda ägg, mjöl, mjölk och dem kryddor du valt (förslagsvis svartpeppar, örtsalt och sppiskummin) i en bunke. Häll sedan äggblandningen över potatis och äppleröran. sätt in i nedre delan av ugnen i 30-40 minuter.

And All I Wanna Do Is "Folding Papercranes With You"


Pepparkakor, tranor och Tyskland

Sanderchen var här. Vi bakade pepparkakor och vek tranor. Sedan lärde hon mig ett till sätt att lägga upp öglor på och hur man gör dem dära snurrande kablarna när man stickar. Sedan pratade vi bara. Det är härligt att det finns sånna bra vänner. Vi ska baka mer pepparkakor någon dag tycker jag.


Inget högerklick

Det här är också något som jag tyckte var jobbigt att hitta rätt kod till så därför ger jag er den koden så att ni inte ska behöva gå igenom den jakten ni med.

Kopiera följande och klistra in under head i kodmallen.


På ett ställe i koden som du klistrar in så har jag skrivit "Skriv valfri text här!" och det är alltså där du skriver ditt meddelande som ska dyka upp när någon högerklickar!

Enjoy!

Butterfly Babe

Jag såg en bild häromdagen på en sminkning som en tjej hade gjort jag blev inspirerad och gjorde min egna version av den. Jag fick låna min granne Sara's kamera och röd ögonskugga. Sedan gick jag lös med svart eyeliner, grön, röd och lila ögonskugga, svart kajal, highlighter, bodyglitterpuder (hade även det på hela kroppen) och en rosa läpp penna för dem små detaljerna. Håret har jag bara borstat och pinnat upp (mitt hår blir ungefär som på bilden när jag borstat det). Man kan säga att det här är avancerade egobilder. Som det egentligen är.. Jag tycker btw att alla bör ta bilder på sig själva ett par ggr om året. När vi blir äldre så blir detta ett kul minne!Bilderna nedan är miniatyrer så dem måste du klicka på!

Hört på busshållplatsen

"Du är mallig och du är inte ens politiker. mallig är du. Du är inte ens politiker." - Galen kvinna på busshållplatsen med massa kassar...

Retusch

Jag blev inspirerad av ett inlägg jag läste tidigare idag och tänkte därför visa er vad elelr hur myket man kan göra med retusch. Jag retuscherade en bild lite snabbt (den är inte så ordentligt gjord se bara på läppanra haha) på mig från i somras när jag bakade (det är därför jag håler i en kakliknande grej).

 

I photoshop programmen kan man änra allt ifrån hudfärg till kroppstyp. Det säger inte tidnagarna och precis som transa säger så borde dem det!

Tentadepp och tyska politikböcker

Jag kommer från tenta som jag skrev om att jag skule göra. Den som jag hade glömt av och den gick tyvärr inte så bra. Jag var sur efteråt på mig själv och på DiDe vars tentafrågor alltid är förjävliga.
Jag behövde choklad och lite grejer för mitt skumma beroende. Jag ville ha skotte men dem hade inte det. Det blev ett kiderägg och Marabou istället. dock var inte Maraboun gott så den slängde jag i papperskorgen efter att jag tuggat på ett par "jag tycker synd om migsjälv" bitar.

Nu ska jag plugga på nästa uppgift och klockan två ska jag joina min grupp för att förhopnningsvis se på en film...
Bibblan gav bort gratisböcker. Det gjorde mig lite glad för dem hade en del fina. Jag kan inte bära er än dem på bilden just nu men jag ska komma tillbaka för fler. Dem blir finai en bokhylla och jag skulle kunna göra om de till en ram! Det är dem bruna jag talar om btw. Jag skulle kunna ta typ tre sätta ihop dem och gröpa ut en rektangulär form på dem och sätta in en bild! Den nedersta boken är en photoshop bok som dem även gav bort.

Nästa tenta

Återigen så är det Tenta dags. Jag har haft en period med tenta hysteri nu och ja.. det är la inte det roligaste. När jag får en ledig stund så är det för att jag har glömt av något. som dagens tenta. Jag var så lättad över att ha gjort sen senaste att jag var borta (har inte fått resultatet ännu. Sedan hände småsaker så att jag blev inkapabel till att studera...

Så nu snart ska jag gå till skolan och göra ytterligare en tentamen. Efter den så ska jag sätta mig i biblioteket och jobba med min litteratur uppgift. Men efter att jag jobbat med den ett tag så ska jag möta upp min studiegrupp för att jobba på två andra examinatione rsom ska lämnas in den elfte. Sammanlagt så är det 3/4 examinationer som ska in då.

Det jag försöker säga med många ord är att det ska bli skönt att bo i Borås ett tag och ta det lugnt.

Grodan

Jag har gått igenom lite bildmappar och hittade den här från i våras när Sara och jag gick på Zoo! Notera barnet i bakgrunden!

Hot Flash

Jag fattar inte varför inge bloggare pratar om det. Eran Mens! PMS! jag kan inte vara den enda som upplever det vara jobbigt så det betyder att ni inte vågar prata om det? men varför? Det är bara en naturlig reaktion som kroppen ska genomgå!

Iaf. Jag har haft en extrem hotflash. Jag var tvungen att ta en Alvedon till slut! Jag brukar få Feber i vanliga fall vid men soch PMS men det är sällan jag får sådant här värmeslag. När jag blir sån här duschar jag och byter kläder konstant.

Men det jag blir mest förvånad över att man knappt läser om folk som har menssmärtor? För det brukar ju vara dem som dem flesta upplever. Det är det vanligaste symtomet så att säga. Jag kan bli paralyserad i princip vissa månader eller dagar. I värsta fall så får jag ligga stilla tills jag klara av att kravla mig ner till toaletten och mina Alvedon. Det värsta för mig är dock att mina smärtor kommer före själva mensen (jag pratar om PMS nu). Dock brukar den inte vara så farlig då men ibland kan det skära till i magen...

Vad mer? Jo! Humörsvängningar!
Haha men dem är ju nästan roliga! Jag blir lättrörd så det är ju dock inte så farligt för mig (förutom att jag kan bli tårögd av att se en kattunge). Men jag vet flera som får ett jävligt humör. Haha stackarna :) Ibland är det synd om dem i närheten också dock... haha

Vi svullnar upp! vi lägger på oss vattenvikt och det är verkligen inte kul! Kläderna sitter inte som man vill att dem ska och ja... sa ja att det inte var kul?

Det finns en dock som jag tycker är rolig. Matlusten eller begäret. När jag var yngre blev jag alltid vrålsugen på Gammaldagsvaniljglass och Pommes frites (ock inte tillsammans). I gymnasiet så hade jag en period då jag blev väldigt sugen på kotlett...

Vi kan även bli yra, illamående, våra bröst kan ömma, bli irriterade, trötta, huvudvärk, få PMS, matsmältningsbesvär, de av oss som har allergier kan få försvårade allergier m.m


Den här gången är jag chokladsugen. Jag hatar att dem sänder en chokladreklam nu för Marabou... Jag älskar Skotte!

Sara's Lullaby

barre6, echöjtdg

raised beside a group of trees
sheltered by the warmth of family
raised as an apple in their eyes
loving, caring about your life

daughter to your father and your mother
sister to someone just like you
and just like an Orator
You made teaching your major

Your colors shine so easily through
the blackness of the clothing you choose
no need for a clean slate cause what you bring to the plate
Is indespensably and truly needed

this is the lullaby of Sara
sleep tight to this lullaby

Från Mobilen

Det är kul att gå igenom sina gamla bilder på mobilen. Jag önskar att jag hade min gamla mobil här. Jag har massor utav inspelningar av mina låtideér på den och lite mer gamla bilder.

Ser din hamburgare lika god ut efter detta?

Jag gjorde det igen!?

Min kompis Sanderchen berättade om en tävling som jag missat helt och hållet. Det var en tävling som anordnades av min favorit författare Kelley Armstrong. Hon lottar ut "freebies" varje fredag och denna fredag var det Audiobooks. Jag ställde upp i tävlingen och sade att jag ville ha frostbitten...
Den är nu påväg till min brevlåda! Jag tycker du är fantastisk Kelley!

Juliga Scones

Nico! Här har'u receptet!

Du behöver:
8 dl specialvetemjöl
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör/margarin
3 dl lättmjölk
2 msk kardemumma
3 tsk malen nejlika

Du gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda alla torra ingridienter i en skål. Smält smöret och häll ned det tillsammans med mjölken i skålen.
Knåda degen på mjölad yta och blanda ev i mer mjöl om degen är för klibbig. Dela degen i fyra delar och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta sedan till dem tills dem blir ca en centimeter tjocka.
Gör skåror som ett kors på degbitarna och sätt in i mitten av ugnen i tio minuter.

Enjoy! (Nico! ta bort nejlika, salt och kardemumma för att få till "Annie Scones")

En Halsduk Och En Basker

Nu har jag sagt upp min lägenhet. I Februari kommer mitt kontrakt att gå ut men jag flyttar antagligen till Borås redan i Januari. Jag vet itne hur det kommer bli med boende men jag hade tänkt att börja med att bo hos min mamma först.
Att flytta kommer att innebära att jag ska slänga ut massa möbler. t.ex soffa, fåtölj och bord. Men det ska blir skönt! det kommer bli som att klippa en ny frisyr... fast lite mer radikalt så att säga.. Jag har sökt ett par lägenheter och sökt några jjobb men jag vet som sagt inte vart jag står i allt detta.

Jag gick och lade mig halv sex på kvällen igår. Det var därför jag gick upp så tidigt och gjorde mina scones.

Börjat virka en Basker "annie-style" (dvs att jag inte förstod vad jag skulle göra så jag försökte göra en sådan där rund pannkaka som jag såg att Sara hade gjort... det går riktigt bra!). Jag har kommit lite längre på min tubhalsduk också och jag ska försöka bli färdig med den denna månaden! Ska lägga upp lite bilder på mina stick och virk projekt när jag kommit längre.

Jag har även varit på min ensemblélektion. Men den visade sig tyvärr vara inställd så jag lunkade därifrån och handlade. Mötte upp Harris apropå Amerikan/potatismos. Nu sitte rjag inne hos Sara och är glad över att mitt internet äntligen återvänt till min tillvaro! (det har varit borta sedan jag gick upp imorse dvs tre på morgonen...)

Bliogg.se är inte på humör så det blir ingen bild.

Har även fixat ena kökslampan som folket här tydligen har försökt fixa ett bra tag. Det var ju lite synd att dem inte sagt något om det för jag har gått och stört mig på att ingen har tagit ut sockeln från förra glödlampan ur den. Detta var då tydligen problemet som endast jag såg! hehe!

Jag gick och lade mig väldigt tidigt och d...

dsc00182 (MMS)

Jag gick och lade mig väldigt tidigt och då gick jag upp väldigt tidigt idag. Men det gör inget. Jag har sedan fått en rejäl för kaffe, bakat julscones, kokat ägg, sett på ellen och förhäxad. Mitt internet är nere:(jag har ingen aning om jag har lektion idag eller ej. Idag ska jag ringa stub och säga upp lägenheten.

Jeff Buckley
Calling you

Att skriva tenta

När du blir student så går du automatisk med på att skriva x antal tentor. Och dem är ingenting som dem proven du skrevi gymnasiet. tänk dig att du får en minimum tid till att börja med. 45 minuter. Max tiden varierar men brukar minsta vara 4 timmar. Tänk på va det innebär. Dem har alltrå en maxtid, det är ju för att dem behöver ha en maxtid.

Svårighetsgraden är på en helt anna nivå. Glöm dem där enkla dra streck till rätt svar (dock så finns det sådana frågor men då är det oftast en utav många frågor). Nu ska du oh måste sitta långt i förtid. Många tar med si matsäck till tentorna andra ,som jag, tar med sig eller köper kaffe.

Nu ska jag skriva en tenta om psykologi. När jag kommer hem så ska jag skriva på mina noveller, baka bröd, städa och plugga till nästa tentamen. (Jag ska btw ha 4 stycken till tentor denna månad förutom den som är idag. Jag ska även ha 3 stycken labbar.)( Om jag har tur... Har inte fått svar på mina förra labbar ännu! pga något tekniskt fel så registrerades nämnligen inte dem i systemet. Jag skickade nyligen in ett mail för jag tyckte det var konstigt att jag inte fick något svar. Då fick jag reda på detta och ska nu snart få ett svar...)

Robyn - IndestructableWe all love it AND we KNOW it!

RSS 2.0