Blue strawberrycupcakes

Just nu så sitter resultatet av mitt och Nicos gemensamma försök på muffins ute i köket och svalnar. Dem smakar antagligen jordgubb och ska få blå glasyr/frosting på sig alldeles strax. Jag och Nico är duktiga i köket vi. Vi borde öppna ett café.


enda bilden då vi har någorlunda samma ansiktsuttryck

För övrigt har jag även fått fantastiskt fina fyllesms och mms från en fin kompis. Och ja, du är en fin pingvin du!
P.s. Idag fick jag gratis ost....

Bra dag

Byter kanal på teven och hör the blowers daughter komma mot mig. Gud vad jag älskar den låten.

Idag kom ett brev hem till mig som var märkt Annie B. Hallman ^^. Tänk vad sånt kan fastna, namn asså!

det som var ännu bättre än brevet var min lilla misslyckade shoppingrunda. jag skulle ha tag på en specifik pjamas och en röd skjorta. Pjamasen fanns inte inne. och den röda skjortan var vrålsnygg!!! men för stor..
Istället hittade jag en tygpåse med dödskalle på, en blå kofta, tepåsvilningsgrejer och två par örhängen! NomNom! min kamera är död så de blir inga bilder.

Har nu precis ätit upp min supergodafruktsallad och ska snart sova!

Early breakfastees at Norrmalm

I think it was yesterday. Could have been another day, I'm not too sure. Anywho.. I got up early to make some delicious bagels. Of course, I've never made Bagels before so I couldn't guarantee they'd turn out okay but still!

It was quite easy to make them but they didn't turn out looking good. Nothing wrong with the taste though.




After this I waited for my mom to drive me to my friend. I ,or we, were already running late and this is when my mom tells me that she wotn be driving me. I was very upset, ofcourse?, but did not argue. I marched down towards the center of the town(a 20 min walk) to take a bus to Norrmalm.

I wasn't quite sure when I was supposed to get off the bus so I texted 118800 but they didn't know either... It went well and I ended up at my friends place. We chatted away and she showed me her new place which was gorgeous! I'm seriously jealous! gah! ^^ Oh! I killed a spider for her! do ya hear that people! I, Annie, killed a spider!


She had to work at 12:00 so we had to part ways. She headed off to work and I got lost in Norrmalm...

Var ett tag sedan jag tog detta foto. Hitt...

bild001 (MMS)

Var ett tag sedan jag tog detta foto. Hittade nyss original medelandet som jag hade skrivit från början. Poängen med medelandet är la att jag saknar kstad, eller kanske snarare Campus. Tänkte dra upp dit kanske för att bl.a anta lite tyger och knyta lite trådar?

dagen började bra. Jag gick upp tidigt fö...

bild005 (MMS)

dagen började bra. Jag gick upp tidigt för att göra bagels till mig och Elise. Det gick är förutom att formen på den inte blev så bra men det gjorde inte så mycket. Vid nio tiden väntar jag på att mamma ska skjutsa mig. Då berättar hon ju självklart att hon inte tänker göra det... Japp! Det här med kommunikation funkar inte i min familj, inte alls.. Okej frukosten var skitbra! Elise hade bl.a kokat ägg. Sedan begav jag mig till min bror. När jag var halvvägs ringde jag för att kolla om dem var där och Japp det var dem! Då iaf.. När jag kommer fram och ringer på så svarar ingen? Då hade min kära familj åkt och handlat.. Jag har nu suttit i min brors trappuppgång i en halvtimma. Jag antar att dem passar på att göra andra saker som att kolla på tapeter. För jag sitter ju på en kall trappa, helt okej med det? Eh, som sagt kommunikation fungerar inte i min familj! /AnnieBanani - stel och irriterad

A ma Gad! The black stone has now been bought


Coming soon to a mailbox close to me!

Jag och min Kusin




Om ni inte kan räkna ut det så är min kusin här i borås nu. Hon och min mamma var på Nanne Grönwall idag och dem kom nyss hem. Min kusin är överlycklig för att hon fick träffa henne och ta ett foto med henne!

Will you still

My fingers are kinda short
I can't control my hair and sometimes I look like trash
would you like me still

Sometimes I hit the walls
I cross my eyes when I'm tired I cant see at all
would you like me still

When I have wrinkles and cry
when I dont smell like daisies
Would you like me still

I am so insecure so I try to hold it back
But i leap off my page and run inte to the wall

Will you like me when I'm down or faking
Would you like me still, Would you like me still

just checking, just checking
Don't be mad I'm checking, just checking


My freckles are kinda
everywhere on my body, all else is pale

I utter jibbrish kinda
like 24/7, am to pm

my fingers are crooked
Im ladylike no freaking hooker

There's something wrong with my eyes
I prefer not to tell lies

just checking, just checking
Don't be mad I'm checking, just checking


My skin looks like milk
I swear it feels like silk
If you play your cards right
I'll let you have a sight

of my inner delight
and then we might

I dont know how I

I dont know how I Bm5
should interpret Am7
your silence

I dont know how I
can stand after
this silence

always think about it
always talk about it
what's left between the walls

Locks draping your face
scent of your skin closer, closer
One final breath through you
If you listen I'll start missing

I guess I dont want you anymore
I guess I just dont want you anymore

So just wait and Ill hate you better
Just wait and Ill hate so much you better
Just wait and Ill hate you better
Just wait and Ill hate so much you better

Ahh(I) could say it's bittersweet
One could say it's like recieving kisses from hell
I dont want you anymore

I dont know how I Bm5
should interpret Am7
your silence

I dont know how I
can stand after
this silence

Jag vill lära mig att spela piano!

Jag tänkte jag skulle införskaffa någon billig skit till jul eller mitten av terminen och spel på. Sedan kan jag säkert få spela hos farmor min också.


I'll keep playing til my fingers bleed

Jag är ganska så uppslukad i musik just nu. Har skrivit ,som sagt, en hel del mer än vad jag brukar göra. Har tom suttit lite med en av mina bok ideér! (har typ tre eller fyra som jag jobbar på). Dock så ligger jag rejält efter med konsten! fan också!

Imorgon ska jag sitta med läxor oh sdan försöka hinna med lite tecknande på min hjälte ^^

Hang with me


Klicka och lyssna på en ny låt från Robyn.
Denna kommer vara med på hennes nästa album body talk pt.2


Faster Annie



Här är det nya brorsbarnet ^^ han föddes igår på morgonen en lite knubbig en var han också!

RAWR



ehm jag vet att jag är störtlöjlig men är inte denna bilden för söt? haha men jag menar det! den tillägnas ALLA mina vänner!

SaleSaleSale

Reora har börjat. Det var faktiskt ett bra tag sedan nu som dem gjorde det. Mitt hjärta slår fortfarande några extra slag när jag ser en reea skylt. Tyvärr har jag inte haft några pengar så mitt hjärta har gått sönder lite vid varje extra slag.

Innan Arvika fick jag äntligen köpa mitt första reaplagg. En röd och vit randig kjol. Det var som om hela min kropp ropade efter den. Det var ju tom mitt favoritmärke Ichi. den kjolen hade jag på mig i Karlstad hos Linus.

Igår, alltså i måndags, när jag kom hem från Karlstad så var det en timma att vänta i Göteborg. Jag gick rakt över till Nordstan och kollade runt. Det var rea skyhltar överallt men jag hade bara 62 kronor så jag kunde inte köpa något. Kanske, tänkte jag då. Kanske kan jag hitta något ändå. Tyvärr gjorde jag inte det men jag upptäckte att Monki nu finns i Nordstan. Det var alltså ett tag sedan jag var där.

Drygt en timma senare gick jag och mina röda skor mot busstorget. Jag kunde ha väntat på tågstationen på bussen men det var kallt och jag hade tråkigt. På vägen informerade en kille mig om miljön. Det är synd om dem. Enda orsaken till att jag lyssnade var dock för att jag trodde att det var djurfaddrar och inte miljöfaddrar... och att han ambushade mig... Jag värjde till slut in på Gina. Och där! där hängde det en farfarsskjorta. Den var tänkt som en topp men jag tog en alldeles för stor och har den som Tunika istället!

Ja, i slutet av sommaren får ni se mina reafynd. Nu ska jag sova.

Söndagar är att bra



I've started to stretch my ear now. Though Linus was'nt that fond of the idea haha ^^. the secont round went fine btw. He made me food and then we watched the longest movie ever! though it was a good movie! haha ^^ and apparently he really likes icecream ^^

I'm feezing like hell for the moment. apparently the summer is over? lucky for me that I brought so much clothing.

well haha bye for now. gotta get back to my homework now!

somnar och vaknar. Är skittrött.. Vaknade...

bild002 (MMS)

somnar och vaknar. Är skittrött.. Vaknade nyss av att min väska hade trillat och min sätesgranne räckte mig min yoghurt. Resan från kstad till gbg tar fyra timmar. Sedan är det en timma till att vänta och en timma hem... Ahhhh! Jag vill till kstad igen!

Hej hopp är hemkommen till mitt egna hem....

Hej hopp är hemkommen till mitt egna hem. Det första jag gjorde var att duscha. Sedan dammsugade jag, städade köket lite, tvättade och kokade nudlar. En rolig grej hände också! Kong var där! Han hälsar till alla i korren. Jag har även massa av hans grejer i mitt rum nu för han hade ingen svans att ställa dem, nu känner jag mig lite duktig! :-)

Volbeat

vol (MMS)

Volbeat

shout out louds!

bild006 (MMS)

shout out louds!

på g till alice in videoland! Det regnar ...

bild008 (MMS)

på g till alice in videoland! Det regnar som om jag vore hemma i borås. Jag har fått låna en sån här vacker röd poncho av sara och hanna. Nu ska jag njuta av aiv!

BLOGG igår nå jag kom till mitt camp på ha...

bild007 (MMS)

BLOGG igår nå jag kom till mitt camp på hade jag blivit av med min tältplats. På jag sov gör sara igen. Det var nog bra annars hade jag fått sätta tältet på tork igen här. Här är utsikten från saras balkong. Sjukt fint

BLOGG mike snow! Har njutit av så Mkt musi...

bild008 (MMS)

BLOGG mike snow! Har njutit av så Mkt musik att mina händer och fötter värker! Men det är så värt det :-)

BLOGG det syns inte men det här är in flam...

bild007 (MMS)

BLOGG det syns inte men det här är in flames och tro det eller ej men just nu står jag jämte the deportees! Bäst!

BLOGG vi är badass som knycker kex av kill...

bild006 (MMS)

BLOGG vi är badass som knycker kex av killarna som inte är ungrare som gör langos...

BLOGG andra dagen i arvika. Igår avslutad...

bild002 (MMS)

BLOGG andra dagen i arvika. Igår avslutades inte så bra fick en rejäl huvudvärk, kunde inte prata utan det bultade till. Nu är det en ny morgon, står i kö när drömmer om kvällens konsert med robyn!:-)

BLOGG här har ni mitt tält. Jag är bosatt...

bild002 (MMS)

BLOGG här har ni mitt tält. Jag är bosatt, alkoholen inköpt, bränd som en kräfta så nu börjar det! Och! Jag har rökt pipa!

ZzzzZzzz...



I can't sleep so I pretend for a while but it's not gonna work. kinda anxious about tomorrow and sunday. I wanna be there now with everyone! I wanna drink and eat pizza! AND I WANNA LISTEN TO ROBYN!

Annie Banani - About to sleep

Will you still and Arvika



Here is a picture of my pack list which I'm writing at the mo. I'm writing a new song at the same time it's title is "will you still".
I'm writing alot recently. Though I still don't complete them haha...:(

Gosh, I really need to sleep now! gotta do my laundry in the morning!

I put my Dorothy shoes on one foot at a time



Idag har jag vart och gjort stan osäker i mina röda Dorothy shoes. Jag shoppade med min mor och hittade en röd, fin långrandig kjol inne på Cassels. En av dem få affärerna som har märket ICHI som jag älskar djupt. Den blir nog med till Kstad för att bli uppvisad!

Jag besökte även min bror för att hämta upp tältet jag ska ha på Arvika. Jag hade fyrdubbel tur och fick tag på både silvertejp, liggunderlag och sovsäck samtidigt. Min andra bror Jimmy var där med sin tjej också!

Vi gick ut till hans gräsmatta och slog upp tältet för att se om det var helt. det var det. Fast det kom en finsk fyllegubbe som bara hade en sko och försökte förklara hur man gör. Han fick lite vatten av oss och sedan fick han gå.

Vi åt vaniljglass istället. Glass är mycket bättre än finska fyllegubbar som man knappt förstår.

Apelsinbakelser



1 sockerkaka (se tidigare recept men exkludera äpple och kanel)

Fyllning
1 dl socker
1 ägg
1 äggula
saft från ½ apelsin
lika mkt citro koncentrat som apelsin ovan
25 - 35 gram margarin/smör

Gele
½ dl pressad apelsin
½ dl citron koncentrat
1 dl vatten
1 äggvita
3 msk socker
rivet skal från 1 ½ apelsin
fruktkött från lite mer än hälften av en apelsin
25 gram skivade physalis
2 msk + 2 max 3 msk vatten

Garnering
finskivad apelsin
vispgrädde

vi börjar med fyllningen!
 
ha i äggen i en gryta tillsammans med socker.

 
Häll i saften från den ena halva plus citron koncentratet (lika mkt koncetrat som apelsinsaft.) rör ihop med en plastvisp (annars kan det bli lite grått). låt sjuda tills det tjocknat.
Ta av från plattan och blanda ned smöret. låt kallna.

Gelen!

Okej nu ska vi göra gelen som ska läggas högst upp på kakan.

 
 
Nu behövs det ytterigare pressad apelsin och citronkoncentrat. Ha idetta i en gryta tillsammans med rivet apelsinskal... Ha i allt utom potatismjölet och vattnet som jag skrivit jämte potatismjölet! det är jätteviktigt att ni ser till att vispa ordentligt. Annars kommer ägget att klumpa sig!. Koka på svag värme tills frukten blir mjuk.


Blanda potatismjölet med vatten i en liten kopp och häll ned den långsamt under omrörning. Sätt på plattan igen och låt det bli varmt. Innan det börjar koka och bubbla tar du bort den.

Ta nu fram sockerkakan och dela den på hälften. dela den sedan så att du får tre lager. (botten,mellan och en topp!)
 
kleta på fyllningen!

 
Dela i önskad mängd bitar och kleta på gelen!

 
Vispa grädden och dekorera!

 
Voila!

Låt skyn falla ner



Okej det syns nog inte så bra men i bakgrunden regnar det! <3 det har varit 35 grader varmt idag. Jag har jobbat idag och tillsammans med mina kolleger och vårdtagare har vi hoppats på åska. Värmen är extrem!

Arvika och bakelser

Jag är hemkommen och sitter med turkisk yoghurt och honung. Jag försöker boka biljetter för färden men jag får sådan beslutsångest? ska jag välja den långa men billigare resan och plugga samtidigt eller den kortare men dyrare?

Okej bokad biljetten dit! 279 spänn. Inte så farligt! bara returen kvar nu. edit: såg nyss tt jag inte köpteänd fram till festivalområdet? haha tabbe!

Idag bakde jag bakelser. fst när jag skulle ha på sista detaljen som var grädden så såg jag att det inte var vispgrädde. Utan någon annan grädde men den skulle man visst kunna vispa ändå? så jag försökte! resultatet vr tvivelaktigt så imorgon handlar jag nytt!

Arvika

Allt rullar på. Jobbet är krävande så lönen borde vara väldigt givande. Arvika är på gång nu. Ska försöka boka biljetten till det idag... (jag är trög!) Jag har inte hunnit skaffa allt till Arvika ännu. Saknar silvertejp, sovsäck och luftmadrass/liggunderlag.

Asså vad ska jag ha med egentligen? ska iaf just nu ta med:
tält
nudlar
ficklampa
tandborste (+ dylikt såsom rakhyvel och schampoo)
kläder...
En såndära vikstol
mobilladdare +mobil
Handduk


Ska på Dejt igen under Arvika! Det ska bli kul och är som vanligt lite nervös! haha

Så jävla trött. Ska helt enkelt sova och gå upp tidigt. igen.



Annie - Trött och irriterad

I will cradle you

I will cradle you
With this word, with this hand I will cradle you 


By letting you go I am coming closer   E, C
In these streets far away is always too close
One normal wish is never close enough
By letting go I am coming closer 


Open your books when the wind is coming F,C
Follow my back and we’ll both go running C,F


I will cradle you  E,C
With this word, this hand I will cradle you CF
Wrap you inside make believe. The only one is me F, E
I will cradle you to sleep E7, E


Fall asleep on my shoulder
I will caress your heart
Fall asleep to my heartbeat
I will invite the dark


Open your books when the wind is coming F,C
Follow my back and we’ll both go running C,F


I will cradle you  E,C
With this word, this hand I will cradle you CF
Wrap you inside make believe. The only one is me F, E
I will cradle you to sleep E7, E

Tandläkaren

Klockan hade ringt flera gånger. Snooze funktion är en gudagåva. Att jag hade ställt klockan fel med en timma var inte det. Utav 6 dagar på denna veckan har jag endast en ledig dag och den skulle jag spendera först hos tandläkaren, hemma och springa ärenden på stan.

Efter att ha sprungit några panikvarv i lägenheten i jakt på mina saker så drog jag mig mot bussen. Självklart dök jag upp en halvtimma för tidigt. Men sådan är jag, antingen jättesen eller jättetidig. Jag väntade i en kvart utanför innan jag gick in.

Dem kallade in mig tidigare så jag hann precis sätta mig ned och korsa benen innan dem ropade mitt namn. Först en undersökning. Jag plågades varje gång dem sade initial. Som tur var hade jag bara två hål. Samma två hål som jag haft sedan ett år tillbaka, som jag inte velat laga. Jag visste som sagt redan om dem två hålen så jag hade bokat in lagning av ett. Min tandläkare frågade om jag ville ha bedövning och jag svarade kort och snabbt att jajamensan det BEHÖVS!

När jag kom hem kunde jag fortfarande inte känna halva nedre delen av munnen. Iom min mun var halft edövad så registrerade in den delen kyla. Så när jag åt min yoghurt så var den både kall och varm! ytterst konstigt!

Nu har jag iaf bara ett hål men den kulan tänker jag inte ta först i augusti!

Alice in Wonderland







Jag såg på Alice in Wonderland. Jag såg den genom CDON.com. Blä för skittrögt internet! det tog 2 dygn innan jag fick se hela (typ femmminuter i sänder!). Jag klickade ideligen på "prtsc" och här har ni resultatet av det.

Gå nu och se den!

Eclipse då'rå!




Disgrace


I walk this earth to try and find the reason to bind you G,D,C
I ride the train cause I know somewhere so are you G,D,C
and I get up in the morning cause I know you will too E, C, G
I cant say that im proud of the way I chose to walk towards you

And it's a disgrace - -  for me that  Gm, Dm2add9, Em7
I cant find the rock that beneath you're hiding   Feldsuspekis, Em7, Dm7sus
hiding

Everyday, everynight it goes like clockwork
Googling, tracing, I've tried so much
I can hardly wait for the day
Should be coming soon I guess

And it's a disgrace - -  for me that  Gm, Dm2add9, Em7
I cant find the rock that beneath you're hiding feldsuspekis, Em7 dmsus7
hiding
My darling beautiful, Know that we're both looking
I'm not doing my bestest, lazy to boot tell me where youre hiding

springtime comes around even when I expect it
Im a vintage item, I'm already used
But aren't we all and it made me
look for someone with a similair nook

I dont have a shoe to drop Cadd9
I don't have bloodhound  G
I don't have your name or face D
dont even have the slightest trace Em7


Capo 6

Kinesiska dumplings


Okej, det var ett tag sedan jag gjorde dessa. Därför gör jag dem nu igen.

DUMPLINGS!!! NamNam!
Deg
2.5 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1 st äggula
1 dl vatten

Fyllning

3-4 st mellanstora morötter
½ gul lök
3 st salladsblad
400 g nötfärs (eller valfri)

Okej dumplings gör man i olika etapper. Den första är degen!
blanda ihop allt som du behöver till degen arbeta den sedan med händerna tills den blir rätt så smidig. Det här är inte som bröddeg så den ska INTE vara lika smidig som en bröddeg! När du är klar med det så ska den stå i en 20 minuter till en halvtimma.


Ovan ser ni den jobbiga degen!

Sedan är det då dags för själva fyllningen. Etapp två. Den är rätt så jobbig.


Morötterna: skala dem och riv i rivjärn med dem smalaste hålen. Krama sedan ut så mycket vätska som möjligt.


Löken och Salladsbladen: finhacka till ungefär riskornsstorlek. Lägg på toalettpapper för att få bort så mycket vätska som möjligt.


Blanda ihop grönsakerna och ha sedan i färsen. Rör om.

Så nu ska vi göra själva dumplingsen. Etapp tre.


Ta hälften av degen. Forma den till en boll och kör sedan ett finger rakt igenom. Börja sedan dra ut den med hjälp av dem andra fingrarna, försök att se till att "munken" är lika tjock överallt. skär itu den så att den blir till en korv och hacka den till centimeter tjocka bitar. Platta dem lite lätt.

Okej nästa del är lite jobbig att förklara så jag gjorde en liten video!


Ni behöver inte sätta ihop dem exakt så som jag har gjort. Det finns massa olika sätt. Så länge som du har förslutit kanterna oredntligt så kan du göra hur som helst.

Nu sätter du en stor kastrull full med vatten på en varm platta (grad sex). När det kokar har du i dina dumplings. Fast häll ut lite av vattnet och ersätt det med kallt vatten. När det nu kokar upp för andra gången, tag av locket och låt dem ligga i det kokande vattnet i ca fem minuter. Sedan kan du ta upp dem.
Lägg dem på en varm tallrik och servera med soja/vinäger såsen (obs. detta är dock okså en smaksak. tradionellt ska det vara soja/vinäger blandningen men det är inget du MÅSTE göra. Jag brukar köra med teriyaki sås ibland eller sötsursås...)

Söndag är matlådedagen

 
 
 

Här finns receptet!

Förutom makaronipudding så gjorde jag dumplings, makaroner och biffar!

I'm a vintage girl. I'm already used.

.

Dammråttan på trandared

eh.. mitt sociala liv ligger på typ noll! Jag har jobbat som sjutton och sedan pluggat. Sparar pengar inför Arvika så man kan ju inte slösa så mycket heller.

har vart ledig sedans i fredags. Jag var dock sjuk i fredags oh är fortfarande inte helt frisk. Då var jag iaf inne i stan och köpte en present till minr brorsdotter (funderar dock på att lämna tillbaka den för att jag inte är säker om den skulle passa....) Idag har jag hjälpt till med att fxa brosans lägenhet så när jag kom hem såg jag ut som en dammråtta pga allt spån.... Imorgon har jag en ledig dag men då MÅSTE jag plugga ihärdigt!

Nästa vecka blir det jobb i sex dagar. den lediga dagen ska jag spendera med tandläkaren och försäkringskassan.

Veckan därefter så blir det Arvika och ett kort besök i Kstad. SEdan återgår det mesta till det normala... INTE!! det här är så långt ifrån "semester" som det kan bli!

Har jag sagt att jag överansträngde mitt ben? min ena vad svullnade upp och var inte trevlig att gå på!

Jag kallar det frukost!

Igår började jag en ny vana! Vanan kallar jag för frukost!

jag gick up tidigt oh gjorde mig en riktigt god frukost och gick ut på balkongen. tyvärr så ligger den åt fel håll så det var skuggigt. Det fick bli frukost vid teven. Jag försökte ta foton men hade inga batterier och dessutom hade jag tappat bort kameran!

Men idag hade jag kameran!
 

Ser det inte göttigt ut? NomNom! ananas, banan, havregryn och vanilj yoghurt! till höger ser ni den härliga solen!

Polarbears who drink whisky


Jag tittar på Guldkompassen och undrar hur en isbjörn kan vara så söt <3

RSS 2.0