Flytten 29/12-10 Karlstad -> Borås

Det började med att jag försov mig. Sedan åkte vi bil i fyra timmar. Jag frös jättemycket om tårna men lyckades somna ändå även fast jag hade en skum blandning musik i öronen från min storebrors Mp3 (han hade aqua och scooter och sedan linkin park på det?). När jag kom fram så fick jag reda på att jag frös för att min bror hade dratt ned värmen.... tack så mycket! Jag kunde ärligt talat inte känna mina fötter när jag kom ut ur bilen. Det var lite äckligt.

Vi kom fram ungefär vid tolv/halv ett tror jag men vi stack direkt till IKEA för att äta lite. Gud vad deras rätt lax med grönskaksmedaljonger är god! NamNam!
Det var rätt så packat på IKEA när vi var där. Det var verkligen folk överallt! det var lite skumt för att nu har ju alla studenter åkt därifrån så då borde det logiskt sett finnas mindre folk? Det är nästan som om dem gömmer sig när vi(studenterna) är där och nu vågar dem(icke-studenterna) sig fram under våra "lov" när vi inte är där.. haha^^

Vi stack nog inte förräns vid 5-tiden tror jag... Men nu är lägenhet helt tom. Det finns inte ett spår kvar från mig. Det är bara i köket där min namnlappar fortfarande satt kvar. Men annars så är jag nu bara ett spöke för Karlstad typ.

Hemma hos min mamma så är det just nu kaos. Allt mitt bröte står överallt. Lådor, sopsäckar, ett jävla gåband! och så jävla mycket mer. Jag ska spendera hela förmiddagen och lite till på nyår med att organisera mina saker. Kanske måste kasta en del men det får jag leva med.

Så här ser jag ut. När jag flyttar. Stora ...

dsc00304 (MMS)

Så här ser jag ut. När jag flyttar. Stora killmjukis byxor, gammal sleten tischa och en stor slal. Brukar ha sånt har på när vi flyttar. Jag sitter nu och trängs med min första gitarr. Fortfarande väldigt bitterljuvt...

Achtung! Älg! Jag såg ett älgpar! ^^ är på...

dsc00301 (MMS)

Achtung! Älg! Jag såg ett älgpar! ^^ är på andra ord på väg till karlstad för att ta ut det sista ur lägenheten. Min pappa och ena brodern är snälla och hjälper mig. Nu så är det verkligen slut på karlstad kapitlet...:-S

Inför 2011

Gjorde du något 2010 som du aldrig gjort förut?
Jag högg ned en gran! En hel jävla gran! YEAH! Jag gick på festival.

Höll du några av dina nyårslöften?
haha vilka nyårslöften? jag vet att jag gjorde några och har för mig att jag har klarat av tre av dem... gjorde typ sju... Bli bättre på språk kan ha vart en ...

Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2010?
JA! och min bror blev pappa igen!

Dog någon som stod dig riktigt nära?
Nej men folk dog som inte borde ha gjort dem. Det räknas.

Visa en bild som betyder/betytt mycket för dig

det är inte mig själv ja tänker på som gör den betydelsefull utan gitarr. Jag hade inte klarat av 2010 utan den.


Vilka länder besökte du?

Nepp. Jag är tråkig och stanar i sverige. Men jag är dretsugen på Egypten.

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Ja.. En kamera och en riktig mikrofon :( Osså skulle det inte skada om Karlstad grodde ben och tog ett par milslånga kliv närmare Borås.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Jag har inga sådan minnesvärda datum.

Vad var din största framgång 2010?
Jag har kommit mer underfund med mig själv och trivs mer. Jag har utvecklats lite mer i min musik.

En bild som får dig att skratta

Tuffa brudar håller hand

Största misstaget?
Jag har aldrig riktigt trott på misstag. Jag tror inte på att man ska ångra saker. Har alltid gjort det. Jag kanske har tagit några mindre bra beslut men jag ångrar dem inte.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Japp.. Beslöt mig för att sluta äta kött. Var trött och sjuk i två veckor...

Bästa köpet?

Målargrejer. 

Vad spenderade du mest pengar på?

Beroendet och kläder.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag skrattade väldigt mycket med vissa människor. Så det gjorde mig glad. Mina vänner!


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Hahaha! OMG Sexy Bitch! definitivt! En granne hade den på repeat på högsta volym och det var så den satte sig. haha fan vad plågad jag var den natten!

 Hur var du känslomässigt år 2010?
Som en jävla bergochdalbana! Jag varit nedstämd, ledsen, glad, förvirrad, trött you name it!

Önskar du att du gjort mer?
Ja. Allt! jag känner att jag trampade alldeles för mycket vatten i år! Jag borde ha kommit längre på mina böcker. På min konst OCH musik. Jag sätter krokben för mig själv!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag vet inte. Jag tror inte att jag hade vela minska på något. Jag hade som sagt velat göra mer.


Har du sagt upp vänskapen med människor år 2010?
Jag vet inte. Men det är ju några dagar kvar ;p 

Hur tillbringade du julen?
Hos min far med mina bröder. Det var mysigt. Farmor och alla barnen var där också.

Blev du kär under 2010?
Nej men jag var väldigt förvirrad. 

 

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Jag tror inte på hat. Det är inte bra för själen.

Något du önskade dig och fick?
Min mormors symaskin. Det är en gammal Husqvarna som jag inte förstår ännu...

Årets bästa film?
Ps I love you och The Notebook. Dem var inte nya men jag hade inte sett dem och jag grät som en galning. Men jag såg på många bra filmer iår OCH serier. särskilt i början av året.. Avatar, Avatar the airbender m.m

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jag tog det lugnt. jag tycker om såna födelsedagar.^^


Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Kanske, vem vet?

Någon du skulle vilja säga förlåt till?
Ja det finns det.

Vad blir planerna inför 2011?
Åh det finns så mycket. Jag ska skriva mer, spela mer på instrumenten, sjunga mer, skriva mer ordentliga låtar, teckna mer, tattuera mig, jobba, plugga, gå på festivaler och leva!

Jag drar på mellandagsrea! Fan vad jag äls...

dsc00298 (MMS)

Jag drar på mellandagsrea! Fan vad jag älskar musik i provrummen! Står alltid och smådansar lite! Yeah!

Julen den 24'e

Jag börjar med att visa videon på Söta Angela som låtsas bråkade med Fredrik (min mellersta bror).
Åh det var mycket tjöt hemma hos pappa. Vi var inte alla dock som kar vara där. Någon var magsjuk och andra var på annat håll så vi var bara 12 stycken. Och våra fyra hundar och två katter.

Det började för övrigt med att våran lilla Goden Retriever som ska vara så snäll var olydig som vanligt och satte sina vassa tassa på mig, rev mig och hade sönder min klänning. Skorpan(vovven) är helt övertygad om att om hon konstant gör vacker tass även om du inte håller ut en hand så händer något bra. Jag var sur!
Jag fick träffa min små brorsbarn som växer så det knakar. Angela går till bröstet på mig och har nästan lika långt hår. Helt ofattbart.

Nej, jag tog rätt så mycket bilder så dem får säga resten.

Resten finns att se här.

Julafton rond 2.5

Jag firar ju alltid jul minst 2 gånger per år. Det är som jag sagt tidigare jobbigt i längden. Den 26'e kom mina kusiner hit till Borås för att fira jul med oss. Det var väldigt mysigt och fyllt med kaffe. Vi gillar att dricka kaffe. Vi åt lite mat och efterätt sedan åt vi tårta (tårtan var inte efterätten). Min moster gav mig lite kosing i julklapp. Blev lite förvånad då jag trodde att vi inte skulle få mer av min moster iom att jag och min bror är så pass gamla nu.
Vi firade lite med mamma jag och min bror innan våra kusiner kom för att det hade blivit lite kontsigt annars om vi ska öppna massor och dem inga... Mamma var så fin och hade skaffat fram en symaskin åt mig. Jag har sagt ett par gånger tt jag vill ha mormors symaskin och nu hade hon hämtat den åt mig. Den är dock på smörjning nu. Fick sockar (glömde mina i kstad), en pläd, en melaninform, Ett pyjamasset!, en muffinsbakbok och en sparbössa formad till en kanin! Jag tyckte det var väldigt bra klappar!Nu ska jag iväg för att söka jobb, fika med en kompis och mellandags-REA-shopping på Gina och H&M(vars vårkollektion inte var en favorit! Måste hinna hem i tid för att göra falafel och att teckna också ju!

Mera Porr!

Har efter många om och men lyckats identifiera Mandolinen.
klicka på bilden för att komma till hemsidan som hade informationen.

Har letat i drygt två dar och nu har jag hittat det!

Den är alltså gjord 1957. Har serienummret 358901. Modell nr 55.
Nu kan jag äntligen sova lugnt!

Nu måste jag bara köpa nya strängar och ett capo för den :D

"MandolinPorr"

"Det är som Porr, fast bättre" som en viss Jonna så klyftigt uttryckte det.
Jonna och Annie. MandolinBuddies

Avslutningsarbetet

 

jag vill tillägga att jag hade spelat Kingdom Hearts under hela sommaren. haha Fan vad pinigt det var när jag såg att det stod med fetstil. "Går vidare" Min första reaktion var typ Fuck no! :O Kände mig lite irrad. Dem två skisserna under fotot föreställer två av mina verk. På piedestalen står ett anatomiskt korrekt hjärta. Som jag har gjort.

haha ^^ Det tar seriöst emot att publicera detta inlägget pga av det dära fotot! och jag gick omkring så där! without a care in the world!

.Rocky.

Om det inte hade vart för att jag vill döpa mina barn till namn so började på A så had ejag inte haft något emot en son vid namn Rocky... tror jag

Full Moon Sessions

Detta är en till grej som inte folk vet om. När jag spelar så spelar jag in flera saker på en gång. Om det beror på effektivitet eller att jag inte vill spela samma sak om och om igen vet jag inte.
Men jag spelade in igår när jag spelade på Mandolinen (ska lägga upp senare men måste spela in igen då ja råkade radera fel filer från kameran och nej dem finns inte i papperskorgen på skrivbordet... Jag har bara själva min "prat" introduktion i 3 exemplar och då räknar jag med den som jag råkade välta kameran i...).

Iaf. Jag hittade den här. Har inget minne av att jag spelade den igår dock...

Jag skrev den bara för att egentligen kan man säga. Jag skojade med Sara om att jag skulle göra en låt. Som jag verkligen inte hade för avsikt för. men sen en kväll så tänkte jag på hur den låten skulle ha gått isf. Jag skrev två verser. Skrev slutet och valde en enkel medlodi vid ett annat tillfälle.

Här är texten:
raised beside a group of trees
sheltered by the warmth of family
raised as an apple in their eyes
loving, caring about your life

daughter to your father and your mother
sister to someone just like you
and just like an Orator
You made teaching your major

Your colors shine so easily through
the blackness of the clothing you choose
no need for a clean slate cause what you bring to the plate
Is indespensably and truly needed

this is the lullaby of Sara
sleep tight to this lullaby

Damien Rice

Bättre sent än aldrig eller?
Hittade den nyss och kände att den behöver lyssnas på!

Julmaten är avklarad. Klarade bara att ta ...

dsc00296 (MMS)

Julmaten är avklarad. Klarade bara att ta mat en gång. Så jag bryter mot svensk tradition. Jag hoppas att det inte blir efterrätt, om det här hade vart hos kusinerna hade jag varit i matkoma vid det här laget. :( dem har gjort om hela huset nu. Väldigt fint och vet ni vad! Min pappa har en mandolin som hans dotter ska få låna! Yeah!

Julklappslistan - Rimmen

Jag sa la att jag hade skrivit julklappsrim? Här är dem till er som fick en klapp av mig!

Sara - Thé
Alla tjejer behöver slappna av
Alla vet vi att stress kan leda till en grav
Utan att du skall behöva någon annan be
Sätt dig ner, slappna av och njut av detta ...

Johanna - Autograf + XXX
Detta är en gåva jag jobbat på
det är flera delar och några är små
Den ena har många hårda kanter
Den är inte lämplig för barn eller tanter
En annan del är  platt och ganska len
du har en liknande men denna var inte sen
Sedan så är det ju en liten men fashionabel grej
Den liknar dig och den där också en tjej

Melanie - Plansj + fågel mobil.
Om du frågar fågel, fisk eller mittimellan
så är svaret fågel som även var inspirationskällan
men det var inte allt som finns i denna klapp
När tomtarna kommer med sitt tipp tapp
så finns det en konstigt formad grej
Och den är till min Västeråstjej
Den är mindre när du får den i din hand
Titta nu efter på rosett och band

Mattias - plåster?
Det som finns i denna present
Hjälper mot det som ännu inte hänt
Jag vill att du ska vara rädd om dig
Om du gör det så är det din gåva till mig?

Rokkomann och utlandsresor

Jag ska prata om två ämnen. Först min gitarr.

Min gitarr är en Rokkomann och nej det betyder inte att det är en Ibanez. Det ÄR en Rokkomann. Har fått ett par frågor om detta och nu vill jag inte tjöta om det mer... Rokkomann kapisch?
Om ni vill veta mer om märket får ni googla det. De tär ganska så svårt att få fram information om dem men jag har för mig att distrubitionsbolaget hette/heter MAYA.
Det är där kruxet stöper. Original Maya förstördes nämnligen i en jordbävning. Rokkomann är numera ett av Japans ledande bolag inom gitarr industrin (Yeah! <3 Japan).

Utlandsresor! Jag har aldrig riktigt haft en längtan till utlandet. Men jag vill dock bort från Sverige. Jag vet. Det går inte ihop. Det är därför jag vill vara Au-pair. Jag tror det kan få igång dem dära "resa bort känslorna". Men Paris vore trevligt att resa till igen. Eller landsbygden där elelr i Irland och se på Scenerierna. Likaså Nya Zeeland.. bara se på slätterna liksom? Nej usch nu fick jag nog igång det ändå...

.Weit.

AnnieBanani - goes S to the E to the B and the !

http://enklafirman.feber.se/

Jag har inte förstått banker men SEB krånglar aldrig. SEB ÄR enkelt att förstå. Som egenföretagare hjälper detta för att Vi är nya på marknaden och en krångelfri bank som faktiskt hjälper dig? Det är ovanligt.

Jag har mycket att erbjuda världen från min blogg och från mig själv. Musik, egna åsikter, Konst och något som ingen annan har. Mig. Jag kämpar för min individualitet. Jag är verklig.

Pengarna skulle inte slösas bort på mig för jag tror på det jag gör och jag tror på mitt mål.

Kelly Smith

Hon är fotograf och konstnär!
Btw om ni känner igenhenne så är det för att hon ofta får features!

Lexikon - Borås

Jag gjorde en likande lista när jag flyttade till Karsltad oh nu gör ja en till som andra kan läsa och kanske förstå mig med iom att jag ska revertera tillbaka till denna dialekt. Btw. vissa ord säger vi inte så mycket men om någon säger dem så förstår vi andra. Kan även tillägga att vi gillar att dra ihop meningar. Vi tar gärna bort konsonanter. Du blir t.ex oftast bara U. Såru na? Skaru mä? Eller fungerar som ett fin utfyllnadsord här också.

Abrovinsch = lösning (används oftare i Gbg väldigt få Boråsare använder detta ord)
Bamba = skolmatsalen
Bloa = Blöda
Bröta = Föra oväsen (används oftare i Gbg)
Bös = Skräp (används oftare i Gbg)
Dyft = Ingenting
Dän = Bort (Ta dän)
Döna = låter mycket. En bil kan döna. Kan inte hitta rätta ordet....
Fippla = Pilla/pyssla
Flöka/Flö = Flytta (flöka på dig)
Göra = Mula/krypa ner i (göra ditt huvud i snö/Göra ner sig i täcket) OBS. väldigt hårt G.
Jämte = Bredvid
Kirra =fixat/ordnat
Knö = trängas/knuffas
Himla = Väldigt (himla mycket)
Kiligt = Tråkigt
Komma plats = få plats
Kubba/Kuta = Springa
La = väl (det är la bra)
Läska = Fresta
Mö = Mycket (inte så jättevanligt men jag kan lägga in ett ibland)
Paff = häpen
Skånk = Ål (förlegat ord)
Slagga = Sova
Sykligt = Ett slags "Äckligt", inte riktigt samma sak men nära.
Tapp = Bensinstation
Tjomme = Snubbe fast mer negativt (används oftare i Gbg)
Tjottahejti = Långtbort ibland även "alltihopa"
Tjuv = Grenuttag
Tyken = Kaxig, beter sig illa (trodde dock att alla sade detta ordet?)
Änna = Ändå (mest ett utfyllnadsord)
Åpen = glupsk

Och för att krydda till det slänger jag in två ord som min släkt använder på mammas sida
Skråen = fasiken (det betyder ungefär det)
Böen = Bonden/djävul (vi menar inte att den är både bonde elelr djävul men ibland blir jag förvirrad)

Transformers X PoTC

Ni har la inte missat?


Jag säger bara.. Hell Yeah! jag älskar både Pots och Transformers! Jag skakade på svansen som en glad hund skulle ha gjort när jag fick reda på detta! Johanna? ska jag boka in dig på PoTC? *über lycklig*

Forbidden Zone

Fan vad jag vill se den här!
Den verkar vara skitfräck!

Audrey Kawasaki

 


Julterrorn

Igår var jag på stan med min bror i 7 timmar. Jag köpte en halv julklapp. Iofs löste vi ju ut flera andra iom att jag trodde vi skulle ge till ca 5 till. Är inte heller färdig med min mammas klapp. Honkanske får den senare men det får hon stå ut med! Den blir ju fin liksom!
Nepp Jag önskar er lycka till med eran terror.
Mvh
AnnieBanani aka julogillaren som behöver en dos av det konstiga beroendet.

Curriculum Vitae
Kore wa, Sore wa

Gillar ju egentligen inte såna här listor men wtf? det är sent på kvällen så ingen läser väldetta ändå?

1. Hur gammal är du om fem år? 27 år, min klocka kommer ticka som fan då!
2. Vem var den sista du träffade? Mamma...
3. Hur lång är du? 172.8 cm Dem dära 8 mm ä väldigt viktiga!
4. Vilken var den senaste film du sett? Eh.. Serial Mom tror jag? Jag ser typ inte på teve längre.
5. Vem ringde du senast? Mamma. Det är ju julsäsong då ringer man andra familjmedlemmar konstant!
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Tack för skjutsen. Till min bror efter julshopping
7. Vad är dagens planer? Julshoppa, lämna in CV, maila folk som attan, ringa pappa osv
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms. Min nuya telefon har chatfunktion <3 Bäst!
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda. precis som 50 000 barn per år.
10. När såg du senast din mamma? Nyss. Ska jag be henne att vinka?
11. Vilken ögonfärg har du? Skogsfärgade
12. När vaknade du idag? 8. prick
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja rå. Som kattägare var det inte helt ovanligt att katten plötsligt var i närheten av en eelr gömde sig under sängen.
14. Vilken är din favoritplats? Det finns en plats i Mark som är jättefin. Jag brukade promenar mycket under en period och då var jag där nästan varje dag.
15. Vilken plats föredrar du minst? Telefonkön till radiotjänsten.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Idk
17. Vad skrämde dig som barn? Clowner, they still do.
18. Vem fick dig att skratta senast? Johanna
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ingen är för ung för att äga en vinylskiva. Nepp. (håller med Jonna)
20. Har du stationär eller bärbar dator? en laptop
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med. Det finns ju undantag men jag tycker om mina pjamasar!
22. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra är optimalt.
23. Hur många landskap har du bott i? Två! Yeah!
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Haha ja. Det har jag minsann.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota/strumpbyxor/raggsockar
26. Är du social? Social men vill egentligen inte vara det. (jag håller med jonna!)
27. Vilken är din favoritglass? B&J
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala alal skulder och sen fortsätta med mitt liv, fast mer sakfyllt än innan. Ipod, apple dator mer gitarrer osv! fan ska köpa en tia lott idag! wish me luck bitches!

29. Tycker du om kinamat? NomNom. Särskilt Quan's
30. Tycker du om kaffe? Jajamensan.
31. Vad dricker du till frukost? Gillar inte frukost så mycket...
32. Sover du på någon särskild sida? sover Asså jag typ mellan mage och sida? jag luar liksom lite...
33. Kan du spela poker? Ja.
34. Tycker du om att mysa? *Nickar*
35. Är du en beroendemänniska? Asså det beror ju på
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, och jag gillar det inte.
37. Vill du ha barn? Ja.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska + lite japanska och pyttelite tyska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nepp
40. Föredrar du havet eller en pool? Jag gillar inte vatten?

41. Vad spenderar du helst pengar på? jag skulle helst vilja spendera dem på typ en systemkamera men så blir det inte.
42. Äger du dyra smycken? Japp.
43. Har du någon gång testat narkotika? haha var det en följdfråga?
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Glass;) (magont nu..)
45. Vem är den roligaste människan du känner? Min pappa.
46. Välj ett ärr på din kropp? Den som sitter i raden bland några andra.
47. Vad har du för ringsignal? Super mario Bros! Yeah! har haft samma sedans urminnes tider!
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej det tror jag inte. Vad är liten? nej.
49. Flirtar du mycket? Det beror verkligen på vem du frågar! mig? nej! har hört från MÅNGA andra att et är tvärtom!
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På golvet i min gamla lägenhet.
51. Kan du byta olja på bilen? Det är la inte så svårt? ta bort locket på undersidan av bilen. tappa ut kvarvarande olja. Skruva fast fyll på.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej.

53. Vilken var den senaste bok du läste?
En Kelly Armstron bok. Vilken vet jag ej.
54. Läser du dagstidningen? Nej.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Japp. Ett nummer kvar.
56. Dansar du i bilen? haha ibland. vickar på höfterna lite liksom.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? SR
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Min mållista för 2011 samt en att göra lista denna veckan.
59. När var du i kyrkan senast? När min släkting begravdes.

.To do.

To sing like no one is listening
to dance like no one is watching
to eat like it won't go straight to my thighs
and to love like I was designed to

Staden lagom.

dsc00273 (MMS)

Staden lagom.

Shortie yo!

känt mig ganska så hurtig denna veckan. Sprungit som en halshuggen höna nästan (ursäkta ordvalet) men det känns som att jag faktiskt har fått något gjort. Det enda som grämer mig just nu är att jag int efått tag på teori grejerna som jag behöver för körkortet (mina egna har försvunnit). Mitt mål är at tjag ska körkort tills innan sommaren börjar.
Har redan pratat med STUB idag (som för övrigt inte har en aning om vad dem själva säger? seriöst prata med era medarbetare och dokumentera!). Snart blir det julklappshsopping, tvätta, laga mat, göra en gratis design att ladda ned, plinka vidare på guran, skicka ut CV'n och sedan får jag kanske ta det lite lugnare igen.

Btw. Kommer Hultsfredsfestivalen aldrig att finnas igen?

p.s jag och Marty är fortfarande sura på Skype. Vi kommer inte överrens riktigt.

Ghibli - On Your Mark!

Yeah! överlycklig här borta! hittade en liten Ghibli film som var på ynka 7 minuter!

Lexikon

Dessa koder funkar i både stilmallen och kodmallen.

 

Mellanslag = &nbsp;

 

Storlek på texten = <font size="1-6">Din text</font>


Allt i samma kod = <font face="typsnittet" color="färgen" size="storleken">Din text</font>


Kursiv stil =  <i>Din text</i>

 

Fet stil = <b>din text</b>


Centrera något = <center>Texten eller bilden</center>


Radbrytning = <br />

Understruken text = <u>Din text</u>

Överstruken text = <strike>Din text</strike>


Lägga in en bild = <img src="adressen till bilden">


Annan färg = <font color="färgen">Din text</font>


Bild som länk = <a href="adressen till sidan" target="_blank"><img src="adressen till bilden" border="0"></a>

Horisontell Dropdown Meny

Det finns flera olika versioner på Dropdownmenyer och den som jag ska ge er är väldigt simpel. Det finns två olika knappar i min. Några är s.k dropdownflikar medans några är en direktlänk.
Så här ser en länk ut när ni lägger in dem i kodmallen:
Där det står adress lägger ni in länkadress och sedan fyller ni i vad det ska stå på länkens namn.

<li><a href="Adress" mce_href="">Länkens namn</a>    </li>

Och Dropdown.det som skiljer dem åt är ju själva "dropdown funktionen" OCH ser ni att det står "ul" efter första raden och ett till nästan likadant efter den sista? Dem är jätteviktiga att ni får med. Så om ni vill lägga till en till länk i dropdown fliken så får ni se till att den ser ut som den på andra raden om den inte ska ligga sist. 

<li><a href="#" mce_href="#">Dropdown namn</a><ul>

<li><a href="Adress" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Länkens namn</a> </li>

<li><a href="Adress" mce_href="/922173/entries/article/new/länk">Länkens namn</a> </li></ul>


För stilmallen:
(börja med att lägga in denna)

För kodmallen:
Notera att dropdown menyn i kodmallen börjar med stycket "<div id="navbar">" och slutar med "<div><br />" dock så kan det hända att ni inte behöver just det slutet. Men det behövs iaf på min blogg.

Ny design! Black&White

Happ! något är nytt? Jorå. Jag fick äntligen foten ur. Dock en grje kvar att göra som är att lägga till lite mer länkar under headern. Bl.a så ska Jonna in i blogg kategorin. Jag tror jag ska göra en för Anime/Manga också... Lika bra eller? Men asså ärligt talat så är jag inte storm förtjust i headern. mår lite illa av den faktiskt..
TExten i headern är tagen från en låt. Pn Puss till den som gissar rätt ;) 2.2 har jag skrivit för att jag är 22. Och btw. man kan inte se något naket av mig så inbilla er inte! jag har stirrat klart på den redan.

I'm on fire! Ny design!

Fast inte till denna bloggen utan till en annan blogg som jag och Melle driver. Förlåt Melle men jag är så trött på allt det vita. Den blev inte så pjåkig ändå ;) Klicka för att komma dit!

Bilderna under headern är tagna från WeHeartIt. En förträfflig sida!

Lovely

Idag delar jag med mig utav en av mina spotify listor. Jag har dock ett par styken men dem har alla olika funktiner (såsom det ska vara) jaghar t.ex en träningslista, städ, "jag-är-glad", Muse/30secondstomars/Linkin park, Jul osv. har också en lista med låtar från när vi var yngre och en från innan vi föddes...
Japp. Den som ni ska få se är Lovely. När jag vill bara ta det lugnt eller är på humör för sådan här musik så klickar jag igång den. Jag älskar accidental babies som ligger i början.

Lovely!
Damien Rice, Glen Hansard, Jason Mraz, Hurt, Placebo, Puddle of mudd osv är vad ni bl.a finner i blandningen.

Tårna fryser - Första dagen I Borås

Städat och organiserat sakerna
Min mamma har inget system band sina saker. Jag var och plockade skruvar och spik på bänken. Lade dem i en låda. Kollade på mikron och vad ligger där? mer skruvar! Senare plockade ja inne i det rummet som jag använder så att jag skulle kunna leva där och inte alla papperspåsar. Vet ni vad jag hittar inne i ett hörn? skruvar.. det påminner mig om en viss granne i kstad...

Pratat med radiotjänsten
Det var som att ha sönder såpbubbla! så jävla enkelt var det! Kan det inte ha varit så här enkelt dem andra gångerna? fast man vet ju inte. Dem kanske börjar förfölja mig nu igen... det börjar med ett telefonsamtal...

Folkbokfört mig
Tror jag. Jag har gjort en flyttanmälan. Jag ringde skatteverket och fick stå i kö. började på nummer 60..? för en enda fråga.. så himla ovärt. Kan dem inte skriva ordentlig information på nätet istället? blä!

Arbetsförmedlingen
haha ja... nu är jag inskriven. Dem var jättesnälla mot mig och pratade en hel massa. Lite jobbigt men men..

Tackat ja till utbildningen
Det blir iaf 15hp japanska nästa termin. Skulle vara gött och få lite mer pli på min japanska!

Pluggat körteori!
nu jävlar ska jag göra gatorna osäkra! Fast nej. Jag fick inte tag på materialet. Jag var och kollade på bibblan men jag vandrade hem med en kokbok och typ sju gitarr böcker istället. Dem hade inte någon av dem böckerna som jag behövde. Får beställa fjärrlån.

Bytt webbläsare! ha!
Jag blev lite kär när jag såg att googlechrome importerade mina lösenord, webbhistorik, bokmärken och etc. ^^ nu ska den bara pyntas! Asså... det här med bokmärken var ju lite jobbigt iom att den lade allihop hullerombuller! Jag som hade gjort ett så fint system!

Skaffat Skype.. igen...

Seriöst funderat över att skippa julafton...
Nu har jag ju trots allt "firat julafton" 40 ggr minst!? (skilda föräldrar =minst 2 jular/år)
Är så över julen redan! kan vi inte spola fram en månad eller två istället?
Jag glömde alla mina strumpor och strumpbyxor i Kstad. Ovärt.
Jag glömde lägga undan skylten som jag fick och var jättenervös för att besiktningskillen som var där idag skulle skälla på mig. men jag verkar ha klarat mig.

Nu har jag dragit från karlstad. Jag har s...

dsc00272 (MMS)

Nu har jag dragit från karlstad. Jag har sagt hejdå till alla i korridoren. Det var lite jobbigt men jag klarade det utan tårar. Jag kommer att sakna er alla!

Zzzzzchleep... Ich bin müde!

Dags att försöka somna igen kanske? Jag ska ju faktiskt vara uppe och packa igen om fyra timmar.Gillar inte riktigt att sova ibland. men ibland så är sömn bra. Särskilt när man inte får mycket av den och behöver den.
 Men imorgon ska jag säga hejdå och då passar denna bilden. Inte för att livet kommer falla samman utan för att jag kanske kommer tappa rösten...


Det är jättesvårt att försöka förstå att imorgon vid den här tiden kommer jag att sova i en annan säng. Nej nu ska jag inte vara sentimental!

Running through my mind

Vad jag har tänkt på hela veckan är typ ganska så uppenbart och imorgon så åker jag. Jag ska sitta uppe hela natten och packa det sista så att vi bara kan ta allt sedan i mellandagarna. Måste bl.a plocka isär sängen och dra ut lite spikar.

Och självklart har jag tänkt på mina (mitt?) nya favorit ord student alkolister (kan bero på att jag var "full" hela kvällen igår?). Symtom på alkolism
 • Ökad tolerans – du tål allt mer alkohol.
 • Abstinenssymtom – du får svettningar, blir darrig, får ångest och hjärtklappning.
 • Återställarbehov – du känner ett sug efter att dricka dagen efter och mår bättre av det.
 • Minnesluckor – du minns inte allt som hänt.
 • Merbegär – en liten mängd alkohol skapar sug efter mer.
 • Kontrollförlust – du dricker oftare eller mer än du tänkt.
 • Lättväckt alkoholbegär – du blir sugen till exempel när du ser eller tänker på alkohol.
 • Förnekelse – du förnekar ditt beroende inför dig själv och din omgivning och hävdar att du har kontroll
 • När jag går in på sådana här sidor oh läser om genetiska anlag så blir jag alltid lite "happ ja det var ju ingen shock" vi har inte sjukdomar i min släkt vi har svaghet för flaskan istället.

  Min nya pingvinväska. Jag fick en übersöt väska av johanna i födelsedagspresent! har md den i väskan lite då och då. Har inte fått tillfälle att använda den ännu dock.

  Nyponsoppa. haha ^^ jag har levt på nyposoppa sedan i tisdags eller onsdag. Jag gillar det. What can I say. Min mamma köpte det till mig när jag varhär för att jag skulle äta mer men... jag bytte till nyposoppa istället. det slog slint liksom... Nu har jag även ett kylsskåp fullt med mat? ovärt! så jävla B liksom usch!

  och julskum. Det är dags att äta det idag om ni har missat det!

  Jag kan inte stava till härd/hårdsmälta och symtom/symptom

  Jag och konsten

  Nu har jag berättat om musiken så jag ar nästa steg och berättar om konsten.

  Efter att jag flytat till arks kommun från Borås så gick i min brors rum och såg att han tittade på "tecknat". Vi dividerade lite och jag fick till slut kolla på en serie som hette Star Ocean EX.  Jag blev helt begeistrad! Jag såg hela serien så fort jg kunde och lärde mig mina första japanska ord i processen. Tror att dem var typ hjälp mig och tår. Men jag ville se den en gång till och vid ett tilfälle så pausade jag för att göra något jag inte kommer ihåg. När jag satt mig vid datorn igen så insåg jag att jag hade pausat vi d ett bra tillfälle och började teckna av det jag såg. Det blev ett öga. Jag har fortfarande kvar det ögat.
  Jag tror att jag gick i slutet av sexan när jag började med detta. Sedan var jag tyvärr inte så aktiv med tecknandet. Jag tecknad einte varje dag. det kanske var någon gång i veckan och då var det verkligen inte ens en hobby utan en kul grej. Men till slut så började jag teckna mer. Jag tror att det var i samband med att jag började såe på mer anime. Det mest avgörande i min hoistoria gällande konsten var att min bror presenterade mig för anime samt en bild på en Jrockare som jag tecknade ev typ sju ggr innan jag fick den helt rätt. Det är för övrigt så jag har lärt mig allt jag kan. Genom att teckna det jag sett!

  Några jag ser upp till är Chen shu Fen, Alphonse Mucha, Katsura Hoshino, Tite Kubo, Yu Watase  .Ensemblekonsert.

  Jag har under denna hösten gått en kurs som heter sångensemble. Det har varit kul och jag har skaffat lite nya vänner.
  I Tisdags så var det iaf avslutning och jag bjöd in ett par vänner och min mamma. Det var kul och jag har insett att jag behöver stå på scenen mer iom att jag fortfarande känner mig obekväm.

  Min vän Melanie som kom dit var vänlig nog att spela in lite av det vi sjöng också. Här är dem två :)
  Åsså lite blandade bilder. ^^  .Barnförbjudet.

  I look so much better, not hanging on your arm


  Är trött på att höra diverse dunka-dunka musik från alla håll och kanter.
  Är trött på att höra klackar i korridoren! gah!
  Är trött på alla studentalkolister som springer omkring på campus som om dem vore 15 år.
  Saker som går sönder.
  Saker som försvinner.
  Dryga människor som man inte förstår.
  Dryga människor som inte förstår mig.
  Folk som blockerar vägen och rör sig i -30 km/h.
  Är trött på att sitta och plugga.
  Mitt rum är kallt förutom när jag precis har duschat.
  Om jag vädrar mitt rum så får jag in dofter från sopcontainrarna.
  Bussar som åker förbi konstant och vilar utanför mitt fönster.
  Bussar som uteblir utan att de säger till dem som väntar på den.
  Tycker att det är lite läskigt när främlingar drar fingrarna genom mitt hår.
  Är trött på att man bli varm om baken i min soffa.
  Är inte alls exalterad över att lämna kompisarna här.
  Är trött på att jag inte är stark nog att bära ned säng och garderob från övervåningen.
  Är trött på att oroa mig över saker som jag inte kan göra något åt.
  Är trött på att laga något som jag inte vet om det kan fixas.

  Jag och musiken.

  Jag har nog hållt på med musik väldigt länge. Jag började gå i solosång när jag gik i fjärdeklass. Jag tyckte det var skitkul men när jag ser tillbaka så var det nog själva sjungandet jag tyckte om. inte lektionen.

  Innan dess gick jag i kör. Sjöng hemma lite då och då men föredrog att leka med mina vänner... Musik var inte på något sätt ett intressant ämne fö mig som barn. Jag tyckte om matte.

  MEN! jag höll på med musikaliska grejer med min dåvarande bästa vän Elin Holmqvist. Vi startade ett band.
  Jag kommer ihåg en gång då vi satt nere i mitt rum (det var på den tiden då min familj bodde i ett hus på trollgatan) och så satt vi och läste upp våra låttexter. Jag tror jag gick i 2'an eller 3'an.  Det var vinter. Jag kommer ihåg att det var vinter för mamma och jag hade bakat pepparkakor. jag hade spata två och jag sa till Elin att dem skull vi äta när vi blev kända.... Jag kunde btw väldigt så engelska ord på den tiden så låten hette "happy" och i refrängen sjöng jag något om Happy girl happy boy.. haha (senare joinade en kille vårat band och vi började kalla oss Girlz and boy).

  När jag började i fyran tog jag upp musiken igen. Jag började som sagt med solosång då. Men... jag började skriva låtar ett drygt år efter det. Lite smått... Fortfarande väldigt enkla texter som egentligen var mer poesi. Men i sexan tog det fart. Jag fick en gitarr av min pappa och det väckte la intresset. Även fast jag inte förstod så mycket vad jag skulle göra med den. Under det första halvåret hade jag inte ens 6 strängar utan bara 4 stycken. De var itne stämda men jag skrev en instrumental låt som jag döpte till "spöksången". Japp! Sedan gav pappa mig nya strängar och strängade om min lilla gitarr. Då tänkte jag "nu ska jag lära mig spela gitarr!" jag satte ett mål för mig själv som var att lära mig Zombie (min dåvarande favoritlåt). Jag var eld och lågor! jag lånade en bok på bibblan som innehöll den låten och längst bak i boken stod det hur man tog ackord! perfekt tänkte jag! sagt och gjort. drygt en och en halvmånad senare kunde jag den utan och innan, hade fått hård hud på fingrarna, lärt mig några andra låtar, kunde byta snabbt mellan ackorden och tappat intresset för jag tyckte det var för lätt...

  Vi fick en musiklärare dock på min skola som hetta Mårten som tyckte att elverna skulle skriva låtar så.. jag tog med en låt som jag hade skrivit. Han satte ackord på den och vi sjöng den till piano... sedan tog han den ett steg längre och lät sin kompis dotter sjunga in den... utan att fråga mig i förhand... jag var sur och när han spelade upp den för mig så uttalade inte tjejen orden rätt! låten hette btw "fallen angel".
  Jag fortsatte mycket med mina låtar efter det och jag har en tjock pärm med texter.

  Jag tog två stycken gitarrkurser på gymnasiet. Paralellt med varandra. Men dem var inte bra. Dels för att jag inte lärde mig något nytt och för att de två lärarna försökte lära mig motsatta saker. Den ena skällde på mig för han tyckte jag spelade fel medans den andra var mer begeistrad och ville att jag skulle visa. (Jag använder hela handen dvs inte bara tumme eller naglar och det är egentligen fel enligt gitarrteori.) Att jag lärde mig på det sättet jag lärde mig har dock gjort mig lite handikappad för jag förstod inte det här med slagrytmer. Kan än idag fortfarande inte riktigt spela och sjunga samtidigt.

  Men ja... ehm det är egentligen under min universitetsperiod som jag börjat sätta ackord på mina låtar. Jag spelar gitarr mer seriöst nu också. Jag får ut mer av det och finner ett stort lugn i det. Spelar varje dag nu :).

  Mina nuvarande förebilder är btw Robyn, Utada hikaru, Miyavi och många fler såsom Jason Mraz, Glen hansard osv

  Kommer antagligen lägga till mer här med tiden!

  Canadian beer fridge

  Det är sånt här som gör att jag vill ha en balkong i framtiden!

  Bild är tagen från Ellen (teve showen!)

  Sånadära dåliga skämt

  Framgång:
  En framgångsrik man är en man som tjänar mer pengar än vad hans fru kan göra slut på.
  En framgångsrik kvinna är en kvinna som kan hitta en sådan man.

  Utseende:
  Män vaknar upp lika snygga som de var när de gick och la sig.
  Kvinnor förfaller på något konstigt sätt under nattens gång...

  Pengaförvaltning:
  En man är en person som skulle betala tjugo kronor för en sak han vill ha även om den bara är värd tio kronor. En kvinna är en person som skulle betala tio kronor för en sak som hon inte vill ha om den är på rea.

  Lycka:
  För att vara lycklig med en man måste du förstå honom mycket och älska honom lite grann.
  För att vara lycklig med en kvinna måste du älska henne mycket, och inte försöka förstå henne alls.

  Giftermålets förväntningar:
  En kvinna gifter sig med en man och förväntar sig att han ska ändra sig, men det gör han inte.
  En man gifter sig med en kvinna och förväntar sig att hon inte ska ändra sig, men det gör hon.

  Giftermålets beslut:
  Män gifter sig för att de är trötta.
  Kvinnor gifter sig för att de är nyfikna.
  Båda blir besvikna.

  Giftermålet och framtiden:
  En kvinna oroar sig om framtiden tills hon får tag på en man.
  En man oroar sig inte om framtiden förrän han får en fru.

  Orkar egentligen inte blogg just nu. Därför jag skriver så lite egna ord elelr bloggar från mobilen. Ni får nöja er med detta!

  .Snart Försvinner Jag.

  Idag packade jag in det första flyttlasset i en bil. På söndag eller måndag lämnar jag Karlstad tillsammans med det andra "lasset".

  Det känns jätteskumt att säga hejdå till allt detta. Men jag vet att jag behöver det och måste. Men ja kan inte säga att jag är så försjust i att vända detta blad och påbörja nästa kapitel. Just nu så är största problemet att hitta ett jobb som jag kan jobba deltid på. Måste göra ganska mycket nästa termin.
  Ta körkort och även andra körkort om jag kan. Jobba. Plugga.Få ordning på allt annat...
  Ja det blir en hel del.

  Det kommer bli väldigt konstigt för mig att inte bo i närheten av er allihopa. Att inte höra Linnea´s musicerande på dagarna, Mattias Musik när man ska gå till köket, en glad Melle som hoppar fram här och där, Sara som alltid hjälper till... Ja allihopa.
  Jag kommer att sakna er. Även ni som inte fick vara med bland bilderna.
  Tack för denna tiden. Och förlåt att jag inte kommer prata med er så ofta men jag är inte bra på distansgrejer.
  Men vi kommer alltid vara vänner!

  Bad Mother

  Det här klippet cirkulerar runt på nätet just nu och jag blir så ledesn när jag ser det. Jag kan inte ens med att se till slutet. Att höra det lila barnet skrika verkligen skär i kroppen. Jag förstår inte! jag får dåligt samvete när jag måste vara sträng mot min yngsta kusin eller brorsbarnen och hon har ett system för detta? Människa hur kan du?

  Favorit i repris? Eh nej. Är vaken fortfar...

  dsc00267 (MMS)

  Favorit i repris? Eh nej. Är vaken fortfarande. Likadant som igår. Jag är jättetrött. Går och lägger mig... Och somnar inte. Usch och fy! Vet inte om jag ska plugga eller läsa något annat... Idag kommer min mamma hit för det är ju konsert idag. Det ska bli kul och samtidigt skönt att vara klar med kursen. Många vänner ska komma också om alla kommer som sagt det. Ska flytta om knappt en vecka, känns sådär. Väldigt bitterljuvt. Nu ska jag argt fortsätta vänta på john Blund. Mvh sömnig tjej.

  Är du vaken Lars? Jag är iaf det. Kan inte...

  dsc00246 (MMS)

  Är du vaken Lars? Jag är iaf det. Kan inte sova. Trots att det inte var så länge sedan jag var gör johanna och gäspade efter en superb kväll så kan jag inte somna! Jag kan inte för kolla in i lampan för att mina ögon är vana vid mörkret redan... Jag har legat här i över tre timmar nu! Visst jag har mycket att tänka på men wtf!? John Blund vart fan är du!? Mvh sömnig tjej

  3e advent - granen är borta!

  Det låter rätt så komiskt när man skriver det men det är upprörande att uppleva det.
  Imorse när jag kom ut i köket så ser jag hur det är tomt där som våran gran brukar stå. Melle berättar och bekräftar att ja den är borta.
  Jag blev sur. Sur och ledsen. Jag älskar granar och skaffar en riktig gran och då går någon och snor den?

  Jag och melle gjorde iordning oss och gick ut och letade efter granen och satte upp lite lappar. När vi kommer ut så ser vi ett spår av barr och följer det. Spåret ledde oss till Triogatan 14. där på marken ligger en stor hög med aska. Högen av aska som fortfarande låg och pyrde var resterna av våran julgran. Hur såg vi att det var våran gran? Resterna av julgransbelysningen som jag hade donerat låg i askan. En liten grön låda och en lila. Dessa hade jag fått av en nära vän så det sved lite extra.  Men som tur var så vandrade granen hem igne tack vare vår snälla granne Filip! Det var nämnligen som så att Trio14 hade gått runt på hela Campus och stulit granar. Det är riktigt lågt.

  Soundlessly

  Capo3. Am,F, Am7, am7-am

  I guess you could say
  I never pulled through
  I guess you could say
  I was lost in you

  But how the story ends
  And what happens then
  I was never told
  to

  And now I
  sit alone
  clutching my guitar
  soundlessly weeping

  I guess you could say
  There is no way
  for me to come out of this
  Happy again

  right now I cant fathom
  How I used to feel when
  I was smiling and happily
  lived

  And now I
  sit alone
  clutching my guitar
  soundlessly weeping

  And now I
  sit alone
  clutching my guitar
  soundlessly weeping

  Click it!

  hehe lite stolt men ser dock nu att ackordet inte riktigt sitter där det ska på ett par ställen och att en rad skulle suttit längre ned... men an förstår ändå så no biggie!

  Klicka!

  Länken leder till en låt som jag satt ackorden till. Brukar inte görs sånt så jag är ltie nöjd ^^

  Robyn - Indestructable acoustic version + Crash and burn

  För er som inte visste så är Robyn en stor idol för mig. Har gillat henne ända sedan i början av hennes karriär. Show me love och Eletric sjunger jag fortfarande på.

  Electric


  Show me love


  Jag och min dåvarande bästa vän var jättestora fans och hon klippte tom sitt hår som henne. Jag älskade när henens låter gick på Voxpop eller Ztv. Det var fina stunder det och en väldigt glad Annie!

  Jag får väldigt mycket inspiration och motivation från henne och fascineras av henens sätt att skapa musik. Och av hennes röst!
  Jag älskar att hon blandar datorskapade ljud med akustiskt som fioler. Jag hoppas att jag en dag har samma förmåga och siktar i dagsläget på det.

  Escape

  A, G, F, -
  A5, G5, F5, -


  It feels like it's pressing down on my chest
  clutching my heart Im pleading it to stop
  Just like I'm holding my breath but it's only
  because all the air around me is gone

  I find myself praying that I could just leave

  Make me a refugee, make me homeless
  If I could I'd just go, gone, going
  My heart it aches.I want to escape
  and then I could finally start breathing in

  I even tried to disappear but I didn't succeed
  Fell flat on my face 
  pressure upon my soul I can't go on
  in this state

  I find myself praying that I could just leave

  Make me a refugee, make me homeless
  If I could I'd just go, gone, going
  My heart it aches.I want to escape
  and then I could finally start breathing in


  Getting by but Im struggling through it
  Nobody acted like they knew it
  aaaaa
  Living on but gained scars for it
  And yes I really fought it

  PenguinLove  Two penguins were walking across an iceberg.
  One penguin turned to the second penguin and said,
  "You look like you're wearing a tuxedo".
  and the second penguin said,
  "Maybe I am".

  Idol - The logic truth?

  Jag var inne på en tjej's blogg som sade att hon hade gått på en try out och genom några som hon kände fick hon reda på lite mer saker.

  • Det är en jury innan den riktiga som vi ser på tv. (Detta kan jag även bekräfta genom vänner.)
  • Det finns ja och nej rum, så redan innan du sjunger, är det bestämt om du går vidare eller inte, det beror helt på vilket rum du hamnar i. Du kan sjunga skitbra och hamna i ett Nej rum, och du går inte vidare. Om du sjunger skitdåligt och hamnar i ett Ja rum, tar de vidare dig för att det blir bra tv. (Detta var helt nytt för mig men det är ack så logiskt och förklarar varför så många musikaliska människor jag känner inte gått vidare!)
  • Anledningen till Ja och Nej rum är att de inte får ta med hur många som helst. I enbart Stockholm var dem 5000 som sökte.
  • Idol är ett underhållningsprogram, inte ett musikprogram som många önskar.
  Jag blev lite shockad över det där med Ja och nej rum men det verkar som sagt så himla logiskt!

  Lens me  Jag lärde mig en ny grej i photoshop. Klart att man måste pröva den?

  Det svarta hålet

  Usch är så trött just nu.
  Jag kan inte sova.
  Jag vet inte om jag ens vill sova.
  Vill typ slå huvudet mot en vägg eller gräva ned mig i ett hål.

  Eller så vill jag ha ett sånt här som funkar på riktigt.
  Det vore som en dröm om det fungerade.
  Ska nog skriva ut den och rama in.  Jag lyssna på mina egna låtar just nu. lite opublicerade inspelningar och dem jag lagt upp hittils.
  Är det lite smålöjligt att man blir lugnad av att höra sig själv spela gitarr?
  Nej nu ska jag nog dricka lite te.
  Har hört att det ska vara lugnande.

  Är ute och går i vintertiden. När jag ser ...

  dsc00237 (MMS)

  Är ute och går i vintertiden. När jag ser en sådan har ensam lyktstolpe. På tänker jag alltid på Narnia. Snart kommer dem tredje filmen. Jag vill gå. Även om jag måste gå ensam...

  Den lilla ängeln

  En av dem sötaste medlemmarna i min familj. Angela. Hon är en liten ängel.

  Robyn - Indestructable

  Det här är alltså en cover på Robyns låt.

  Sätt capo på tvåan (funkar fint utan men den låter bättre med ett capo)
  När jag skriver "F" så menar jag detta ackordet: 012300
  Ja jag har min egen version på F. Vet inte vart jag har lärt mig den.


  Am
  I'm gonna back us through time at the speed of light
  I'm yours, you're mine, two satellites
  G
  not alone No we're not alone
  Am
  A freeze frame, move your eye in the strobe light
  Sweat dripping down from your brow, hold tight
  G
  Don't let got, don't you let me go


  F
  And I never was smart with love
  C
  I let the
  A
  bad ones in and the good ones go, but

  F                                    Dm
  I'm gonna love you like I never been hurt before
  D                                          Dm
  I'm gonna love you like I'm indestructible
  F                                          Dm
  Your love is all too magnetic and it's taking over
  D                                G
  This is hardcore and I'm indestructible

  Am
  Hands up in the air, like we don't care
  We're shooting deep into space and the lasers split the dark
  G
  Cut right through the dark
  Am
  It's just a sweet 'nother crowd dancing,
  but to the flow
  G
  Beats in my heart, put your hands on my heart


  F
  And I never was smart with love
  C
  I let the
  A
  bad ones in and the good ones go, but


  Spela refr(nedan) 2 ggr
  F                                   Dm
  I'm gonna love you like I never been hurt before
  D                                           Dm
  I'm gonna love you like I'm indestructible
  F                                        Dm
  Your love is all too magnetic and it's taking over
  D                      G
  This is hardcore and I'm indestructible


  F
  And I never was smart with love
  C
  I let the
  A
  bad ones in and the good ones go, but


  Spela refr(nedan) 2 ggr
  F
                                      Dm
  I'm gonna love you like I never been hurt before
  D                                           Dm
  I'm gonna love you like I'm indestructible
  F                                        Dm
  Your love is all too magnetic and it's taking over
  D                      G
  This is hardcore and I'm indestructible

  Wanted!
  Från Gina Tricot och H&M. jag tycker dem är jättefina. särskilt klännignarna.
  H&M's vårkollektion kommer vara jättesnygg btw. Dem kommer sälja en ouderosa/beige kavaj. Den ska jag ha!

  Annie's own

  Jag har gjort en spellista med mina egna låtar på youtube. Om jag fattat rätt så ska dem dyka upp här ^^
  När jag lägger upp nytt så lägegr jag även in alla i denna lista btw!

  Robyn - Making of

  Mitt drömhem - skrivbord

  Har gjort denna i Photoshop.
  Tapeten som ni ser är min drömtapet och den är designad av Johanna Ek.
  Postern med damen är gjord av en av mina favorit konstnärer Alphonse Mucha. Tyckte den passade bra med "Job" på.
  På skrivbordet och hängande i hörnet på anslagstavlan är bilder på Robyn som är en av mina stora Husgudar. Hon inspirerar mig att fortsätta!
  Kameran talar för sig själv.
  Om det inte framgått så har jag alltså gjort bilden. skrivbordet, anslagstavlan och alla andra bilder är alltså handgjort direkt i datorn.

  Kulturtant

  Idag, Söndag, åkte jag och Sara in till stan för att leta juklappa och så att jag kunde använda mina presentkort. vi fick gjort alltihop! Jag fick tag på balsam,tvål, hårfärg, armband och en skitfin klänning! På rea avdelningen inne på Åhlens hängde en liten dröm på en galge. Fast liten var den inte för det var storlek XL. men det gjorde inget för att då kunde jag använda den som en lagom lång klänning istället för top!

  Jag är inte en språkfascist men...

  Det ursprungliga uttryckssättet är att man skär alla över en kam, men nu är det betydligt vanligare att man drar alla över en kam.
  Dock så står det i SAOL att "kant" också är godkänt men om denna version uppstått från upprepar felsägning är oklart.

  Ursprunget:
  Det har kommit från tyskans alle über einen Kamm scheren med samma innebörd, som i sin tur antas härstamma från fårklippning. Det handlar om den kam man använder när man klipper dem, och inte gör skillnad på finare och grövre ull.


  Källor:
  Språknämnden, SAOL.

  Jag tycker fortfarande att "kant" är ologiskt att använda! Jag tycker det är uppenbart att kam är den mer "rätta" versionen.

  Dyed and fabulous!
  Yes. I understand that some of ya guys don't know what my hair looked like before I dyed it this time but my outgrowth was about 1 cm long and that's bad. It constantly looked dirty!
  I plan to become silverhaired btw. I hope that I can do it. I have actually stopped using most of my "I need to use it everyday" hairproducts except for shampoo and conditioner in hope that my hair will be healthier!

  Wish me luck!

  Jag är fortf. Vaken!

  dsc00231 (MMS)

  Jag är fortf. Vaken!

  Blandade tankar

  Jag gjorde ett IQ test idag! det var kul och enligt testet så var jag över genomsnittet. Det var kul att få reda på. lite som en komplimang som man kan ge sig själv!

  Gå och prova ni med! http://illvet.se/fragesport-och-test/testa-din-iq
  Jag vill säga tack till alla igen som grattade mig och gav mig presenter! Jag fick ett doftljus, pengar, ett halsband, kramar, ett halsband och en snus haha Tack alla!

  Jag gör köttfärslimpa just nu. medans jag skriver står den i ugnen. Det är första gången jag gör det och tror tyvärr inte att den kommer bli så bra haha!

  just nu funderar jag på att gå och handla pepparkakor... men det känns så ovärt att gå ut i kylan bra för lite pepparkakor....

  Idag har jag äntligen fått organisera Saras skåp och kommer nog att sova gott pga det. Jag har även vart sur idag! haha igen... men ja.. asså jag vill gärna inte att allt som jag tycker är bra trycks ned. Det är bara dumt. Lägg av!

  Promenadbandet

  Jag tycker att det är ett litet roligt sammanträffande. Ni förstår jag har länge tänkt att jag skulle skaffa tillbaa lite muskler. Jag  hade en annan kropp när jag flyttade till Karlstad och jag har inte alls tränat så mycket som jag vill göra. Jag är dessutom den slags personen som bäst trivs med promenader som motion. Att gå kanske en mil ett par ggr i veckan var och är något som jag njuter utav. Och här uppe så vågar jag inte gå ut på kvällarna.
  Så jag tänkte och skojade med en kompis "vad säger du Beach 2011?".

  Efter flytten så kommer jag bo väldigt nära mitt favoritgym så det var ju guldläge och sedan! ett par dagar efter att jag skämtade med min kompis så fick jag ju detta promenadband! haha ^^
  Igår provade jag mitt promenadband. Jag gick barfota som jag märkte inte var en hit. Jag hade dessutom den bakre delen mot väggen så jag slog hälen i elemenet ett par ggr. Jag slutade efter typ 20 minuter, med skålade fötter. Jag fick vila fötterna sätta på skor och strumpos och avsluta varvet sedan. Men jag vågar inte gå så snabbt ännu på den men det ska nog "gå" så småningom.

  Robyn secret show

  She is not tragic! She is magic!  Myspace Secret Shows UK | Myspace Video

  Au-Pair - Jag har ansökt

  Nu har jag ansökt. Ska försöka komma iväg nästa termin. På just dessa två bolag så är man borta i minst 6 månader. Det känns lite pirrigt. Jag har skrivit att jag är tillgänglig först i mars och jag har redan fått ett samtal från dem. Jag är nervös haha! Fast jag MÅSTE ta körkortet innan jag åker. Därav har jag sagt att jag är ledig först i mars.


  Reverse retusch

   
  Snabb Reverse. Dock så ser den högra retuschad ut som den är.

  Det jag ville få ut med detta är att modellens utseende har stor roll på hur tilltatlande plagget är. När jag kolla rpå plagg i tidningar eller online så brukar jag täcka över ansiktet ibland bara för att bättre kunna se plagget.

  Ibland så säger en bild tusen ord men ibland så är den en vit lögn.

  Jag tänkte att jag skulle åka till affären...

  dsc00226 (MMS)

  Jag tänkte att jag skulle åka till affären men återigen så har den bussen utgått... Jag förstår inte hur karlstadsbussar kan tro att man inte märker?

  Missnöjd

  Nu sk jag skriva om några saker som jag stör mig på. Det är lite svårt att sätta det i ord för att det kan väldigt lätt låta fel.

  Okej. Det som jag stör mig på är:
  smink. Missbruk och felanvändning.
  Jag förstår först och främst inte varför man ska lägga på så mycket foundation så att det ser ut som en matta. Även de som har foundation eller dylikt i ansiktet men inte tänker på att det ska matcha resten av kroppens hudton. Sist men inte minst, vit eyeliner. Dock inte på alla men när man lägger längs med hela fransraden så ser det inte så värst bra ut. Jag har inte sett en enda person hittils som har rockat vit eyeliner.

  Och nummer två är när man inte tar hand om sitt utseende.
  Nu menar jag inte att alla människor ska bära smink och gå och göra pedikyr. Jag menar att om du har torr hud så använder man en hudsalva som återfuktar. Tvätta ansiktet när huden blir fet. Om du bär smink varje dag så låt ansiktet vila ett par dagar i månaden då du inte har smink på dig. 
  Detta är något som jag tycker att alla borde ta till sig.

  Jag tycker att alla allmänt borde ta mer hand om sig själva. Särskilt ansiktet. Det är ansiktet som vi använder mest.

  Shockad!

  Jag gick in på cosmopolitan för att printscreena att jag hade vunnit en kokbok. När jag scrollar ned på sidan så ser jag detta:  Mitt namn var alltså markerat på två ställen? Jaha tänkte jag. Jag kollade en gång till och javisst det var ju mitt namn som stod där. AnnieBanani.
  Jag gick in i min mail och sökte på "attract". Jag hittade ett mail som jag skickat in till en tävling. Man skulle tipsa om motivationstips i vinter till att träna. Mitt mail:

  Hej!
   
  Här kommer mina tips på hur man har motivationen uppe för att gå
  iväg och träna istället för att mysa inomhus i värmen.
   
  Mitt bästa tips är att variera träningen. Jag tänkte därför berätta om
  sätt hur du kan variera det på ett enkelt sätt.
  Det första är att om du har någon som håller dig hemma som
   t.ex en kille så ta med honom till gymmet. Att veta att killen inte
  är långt borta och att ni tillsammans kan gå hem och varva ned är jättemysigt.
  Att ta en vinterpromenad räknas också som träning om du
  går i snabb takt. Så gå ut och njut av snön som bara finns en
  gång om året. Om du vill kan du ju ta med hela familjen på detta.
  Shopping! har ni tänkt på hur mkt vi rör på oss och går under en
  shoppingtur. Vi bär dessutom på saker! Gör Julshoppingen eller hitta den
  perfekta klänningen till nästa fest. Att shoppa i en timma är
  ungefär som att gå 5km per timma.
  Mitt sista alternativ är enkelt. Byt ut musiken i din Mp3! att ha ny bra musik är jätte taggande!


  Jag kom ihåg att jag för ett par dagar sedan fick en avi på posten och insåg att det antagligen var vinsten! Usch vad jag har udrat över vad det är för något som posten behövde köra ut...  En sådan här står iaf snart i min lägenhet!

  Myspace

  Har jag sagt att jag har en myspace? det har jag säkert sagt. Iaf jag ville bara säga att om jag har lagt upp den som video här på bloggen så finns den även som ljudfil på myspace! (klicka på bilden)


  Clara C feat. Sam Ock - Little light

  Ensemble konsert

  Igår hade jag en av dem sista sångträningarna med dem andra i ensemblen. Allting går jättebra och vi är väldigt effektiva. Låtarna som våran grupp kommer att sjunga är Imagine, Use somebody och jingle bell rock! SEdan kommer det sjungas några låtar från den andra gruppen samt några gemensamt.

  Det känns som att vi kommer sätta den! Jag var ansvarig för att göra en poster för konserten. Detta är ett av förslagen. Tycker inte att den är bäst och jag vet inte om ensemble konsert är ett ord eller ej...

  AnnieBanani 22 år oj oj oj vad tiden går

  Första advent ha kommit och gått. Jag har tänt det första ljuset. Det har fixats en äkta julgran till köket (som vi har hängt upp med ståltråd från taket i brist på julgransfot.) Jag och Sara har bakat Lussebullar.

  Min 22a födelsedag har också komit och gått. Jag känner mig sjukt gammal och jag trodde att jag skulle ha kommit längre i livet vid det här laget. Jag har gjort lite löften till mig själv tills nästa födelsedag. Jag ska bl.a skriva mer på mina verk och jag ska jobba mer med mig själv. Det jag gjorde för att fira min födelsedag var att först äta en kak/bullfrukost. Det var inte så smart för jag fikade senare med Mellis och för att avrunda så drack jag glögg. Jag vill även tacka alla för alla fina gratulationer på mobilen, facebook, brevlådan och övrigt! TAck så mycket!  RSS 2.0