It's within these school walls that my art was imprisoned

För 2 år sedan satt jag i Bildsalen och skissade på vad som skulle bli mina examensbilder.

 

Temat var kärlek eller hjärta. Tre tavlor och en skulptur skulle det bli. De två skisserna är på två av tavlorna, den tredje tavlan föreställde en tjej som stod och rev ett pappershjärta på mitten. Min skulptur var ett mänskligt anatomiskt hjärta.

Då var jag mest glad över att den utbildningen som jag från början hade sett fram emot så mycket nu äntligen skulle ta slut.

Innan jag sökte in så var jag jätteglad för att gå estet och hade en del förväntningar. Jag trodde att jag skulle utvecklas, att man skulle få hjälp med att utveckla sin egna stil och upptäcka nya konstformer. Tyvärr så blev jag mest hämmad. Jag upptäckte dock akvarell och fotografering och det är jag väldigt glad över.
Dem framsteg som jag nådde inom konst under min tid som estet var tyvärr gjorda utanför skolan. Lärarna jag hade inom konst (jag menar inte foto när jag säger detta) var inte bra. Det var väldigt mycket om att man skulle skapa inom ramar, inom så kallade regler. Konst var aldrig något fritt eller nyskapande för mig när jag var inom skolans väggar. Det var endast efter deras egna regler eller tycke. Det gällde dock inte alla elever, bara mig och några till.

När jag gjorde mina examensarbeten fick jag mest konsttorka under lektionerna. Jag brukade komma efter lektionerna och jobba då, det var då jag märkte hur mycket bättre jag jobbade när inte läraren medverkade och det säger en held del om hur det var. Tom med min skulptur var svår att göra pga lärarna. Jag inser att det låter som om jag skyller ifrån mig nu men... det var verkligen så! Min jävla skulptur envisade min lärare att jag skulle göra i frigolit! efter en vecka eller två tog jag saken i egna händer och gjorde den i gips utanför skolan och fick den äntligen som jag ville!

Hmm... nej, jag har nog endast en grej från min estet period som jag blev nöjd med. Det är mitt självporträtt i popkonst som jag gjorde när vi hade fotografi läraren som konstlärare...

Det finns rätt så mycket jag kan säga om att gå estet men inget jag har lust att dela med mig om på bloggen.

Dock var det ett ämne som vi hade som jag upplevde som bra och det var just fotografering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback